Tervetuloa Kouvolan seurakuntaan

Tule mukaan sillä ”kaikille tilaa riittää ja kaikille paikkoja on”.

Kouvolan seurakunta haluaa olla evankeliumiin pitäytyvä, perinteitä kunnioittava ja uusille ideoille avoin seurakunta. Seurakunta ei ole pelkästään toimitilat ja henkilöstö. Me kaikki Kouvolan seurakunnan kastetut jäsenet yhdessä muodostamme osan Kristuksen seurakuntaa täällä Kouvolassa.

Meitä työntekijöitä on 41 ammattilaista, lastenohjaajia, nuorisotyöntekijöitä, pappeja ja kanttoreita jne. Toimintamme on aktiivista ja ulospäin suuntautuvaa.

Kerrotaan, että Kouvola sai nimensä Kouvo-nimisestä uudisasukkaasta ja sanan yksi merkitys on karhu. Karhusta on tullut Kouvolan kaupungin tunnus ja maskotti. Kouvolan seurakunta ei halua olla sellainen pelottava karhu, joka täytyy kiertää kaukaa ja joka koetaan uhkana omalle elämälle. Olimmepa sitten missä tehtävässä tahansa, haluamme kutsua seurakuntalaisia sekä seurakunnan ulkopuolella olevia hyvän Jumalan yhteyteen.

Haluamme myös rohkaista kaikkia välittämään lähimmäisistään täällä Kouvolassa ja lähetystyön kautta maailmanlaajuisesti. Haluamme olla läsnä lähimmäistemme ilossa ja surussa, kulkea rinnalla eri elämänvaiheissa. Tule mukaan sillä ”kaikille tilaa riittää ja kaikille paikkoja on”.

Seurakuntien toiminnan rajoitukset jatkuvat 31.3. saakka

Koronatilanteesta johtuen Kouvolan seurakuntien jumalanpalvelukset yleisötilaisuuksina ja tapahtumat ovat tauolla 31. maaliskuuta saakka. Kirkolliset toimitukset ja jumalanpalvelusten verkkolähetykset jatkuvat. Kirkollisten toimitusten sekä yhtymän tiloissa järjestettävien yksityistilaisuuksien osallistujamäärä on enintään 10 henkilöä 28.2. saakka. Hautaan siunaamisissa voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Jos viranomaismääräyksissä tapahtuu muutoksia tänä aikana, ohjeistusta tullaan päivittämään.

Pienryhmä- ja viikkotoimintaa käynnistyy 1.2. alkaen. Toimintaa voi järjestää enintään 10 hengen ryhmissä turvaohjeet huomioiden.

Seuraa seurakuntayhtymän tiedotteita koronatilanteesta.

Tervetuloa kirkkoon verkossa!

Kouvolan seurakunnan jumalanpalvelus lähetetään Keskuskirkosta sunnuntaisin klo 10 Kouvolan seurakunnan YouTube-kanavan kautta (Käpylän kirkon jumalanpalvelukset on peruttu 31.3. asti).

Seuraa jumalanpalveluksia verkossa.

Olemme sinua varten

Seurakunnan työntekijät haluavat tukea kaikenlaisissa elämäntilanteissa keskustellen ja rukoillen kanssasi. Jos haluat varata seurakunnan tiloja tai sinulla on ideoita tai kysymyksiä toiminnasta, ota rohkeasti yhteyttä seurakuntatoimistoon. Kaste-, vihki- ja hautausvaraukset hoidetaan toimitusvarausten yksikössä. Seurakuntaan liittymisen voi hoitaa sähköisellä lomakkeella tai Kouvolan aluekeskusrekisterissä.

Toimistosihteeri
Kouvolan seurakunta

Kouvolan seurakunnan toimintaa ja tiloja koskevat tiedustelut ja varaukset.

Ystävykset halaavat.