Hääpäivä 2.2.2022

Kouvolan seurakuntayhtymän seurakunnat järjestävät 2.2.2022 yhteisen hääpäivän Käpylän kirkossa. Vihkimisiä järjestetään puolen tunnin välein kello 17.00 alkaen.

Jos olet löytänyt rinnallesi rakkaan ihmisen ja tahdot solmia avioliiton, 2.2.2022 antaa mahdollisuuden solmia kirkollinen avioliitto yksinkertaisesti, mutta kauniisti. Ei tarvita suunnitelmia häistä, ei koristeluja eikä morsiustyttöjä, ei hikoilevaa sulhasta odottamassa bestmanin vierellä – vain pieni joukko lähimpiä läheisiä kirkossa ja juuri teille varattu aika.

Halutessaan vihkipari voi kutsua vihkitilaisuutta seuraamaan sukulaisia ja ystäviä.

Vihkiminen tapahtuu Käpylän kirkossa.

Vihkiparilla on mahdollisuus astella alttarille häämarssin tahdissa. Kanttorit ovat valinneet valmiiksi muutamia häämarsseja, joista vihkipari voi valita omansa:

F. Mendelssohn: Häämarssi näytelmästä Kesäyön unelma
T. Kuula: Häämarssi
E. Melartin Prinsessa Ruususen juhlamarssi
M. Hakanpää: Trumpettisävelmä
J.S. Bach: Preludi C-duuri BWV 553
E. Elgar: Pomp and Circumstance

Edellä mainitut häämarssit ovat kuunneltavissa kanttori Marko Hakanpään häämusiikkisivulla.

Tiedustelut:

Kaija-Liisa Lindberg
Kappalainen
kaijis.lindberg@evl.fi

Onnellinen hääpari astelemassa alttarille Kuusankosken kirkossa muutamien läheisten läsnäollessa.
Vuoden 2021 Hääpäivässä vihittiin kuusi paria.

Hääpäivän muistilista

Mikäli olet päättänyt solmia avioliiton 2.2.2022, tahdomme onnitella sinua. Osallistuaksesi Hääpäivään sinun tulee muistaa seuraavat asiat.

Ilmoittaudu Hääpäivään

Muistathan ilmoittautua Hääpäivään 30.12. mennessä: kappalainen Kaija-Liisa Lindberg, 040 849 8877, kaijis.lindberg@evl.fi.

Avioliiton esteiden tutkinta kuntoon

Häätapahtumaan osallistuvan vihkiparin tulee tehdä pyyntö avioliiton esteiden tutkinnasta 21.1.2022 mennessä, esimerkiksi sähköisen asiointipalvelun kautta verkko-osoitteessa esteidentutkinta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Kouvolan seurakuntayhtymän seurakuntiin kuuluvat parit saavat esteidentutkintatodistuksen myös asioimalla Kouvolan aluekeskusrekisterissä.

Paikalle 30 minuuttia ennen varattua vihkimisaikaa

Pareja pyydetään saapumaan vihkipaikalle 30 minuuttia ennen sovittua vihkimisaikaa. Pappi käy parin kanssa vihkikeskustelun ennen vihkimistä.

Vihkimiseen mukaan

Vihittävillä tulee olla mukanaan virallinen henkilöllisyystodistus, saatu esteidentutkintatodistus ja kaksi todistajaa. Todistajat järjestyvät tarvittaessa seurakunnan puolesta.

Vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä evankelisluterilaisen kirkon jäseniä tai toisen heistä tulee olla evankelisluterilaisen kirkon jäsen ja toisen jonkin muun kristillisen kirkko- tai uskontokunnan jäsen.

Jäikö rippikoulu käymättä?

Ei huolta. Ota yhteyttä oman seurakuntasi rippikoulutyöstä vastaavaan pastoriin ja tiedustele mahdollisuutta yksityisrippikouluun.

Mietityttääkö vielä jokin?

Kysy meiltä. Jos sinulla on vielä kysyttävää ota yhteyttä Kouvolan seurakuntaan.