Hääpäivä 19.9.2019

Kouvolan seurakuntayhtymän seurakunnat järjestävät 19.9.2019 yhteisen hääpäivän Elimäen, Käpylän, Myllykosken ja Valkealan kirkoissa sekä Kuusankosken seurakuntakeskuksen toimituskappelissa. Vihkimisiä järjestetään puolen tunnin välein kello 17.00-21.00.

Jos olet löytänyt rinnallesi rakkaan ihmisen ja tahdot solmia avioliiton, 19.9.2019 antaa mahdollisuuden solmia kirkollinen avioliitto yksinkertaisesti, mutta kauniisti. Ei tarvita suunnitelmia häistä, ei koristeluja eikä morsiustyttöjä, ei hikoilevaa sulhasta odottamassa bestmanin vierellä – vain pieni joukko lähimpiä kirkossa ja juuri teille varattu aika.

Halutessaan vihkipari voi kutsua vihkitilaisuutta seuraamaan sukulaisia ja ystäviä.

Vihmisiä suoritetaan Elimäen kirkossa, Käpylän kirkossa, Myllykosken kirkossaValkealan kirkossa sekä Kuusankosken seurakuntakeskuksen toimituskappelissa.

Vihkiparilla on mahdollisuus astella alttarille häämarssin tahdissa. Kanttorit ovat valinneet valmiiksi muutamia häämarsseja, joista vihkipari voi valita omansa:

F. Mendelssohn: Häämarssi näytelmästä Kesäyön unelma
T. Kuula: Häämarssi
E. Melartin Prinsessa Ruususen juhlamarssi
M. Hakanpää: Trumpettisävelmä
J.S. Bach: Preludi C-duuri BWV 553
J.S. Bach: Preludi F-duuri BWV 557
J.S. Bach: Air orkesterisarjasta D

Edellä mainitut häämarssit ovat kuunneltavissa kanttori Marko Hakanpään häämusiikkisivulla.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen tapahtumaan 12.9.2019 mennessä Kouvolan seurakuntayhtymän keskusrekisteriin.

Keskusrekisterin yhteystiedot

Kouvolan seurakuntayhtymän keskusrekisteri

puh. 040 522 0672 (klo 9-12)

Keskusrekisteri on avoinna ma-pe klo 9-15.

Hääpäivä 19.9.2019

Hääpäivän muistilista

Mikäli olet päättänyt solmia avioliiton 19.9.2019, tahdomme onnitella sinua. Osallistuaksesi Hääpäivään sinun tulee muistaa seuraavat asiat.

Ilmoittaudu Hääpäivään 12.9.2019 mennessä

Muistathan ilmoittautua Hääpäivään 12.9.2019 mennessä Kouvolan seurakuntien keskusrekisteriin.

Avioliiton esteiden tutkinta kuntoon 12.9.2019 mennessä

Häätapahtumaan osallistuvan vihkiparin tulee hankkia avioliiton esteiden tutkinta viimeistään viikkoa ennen vihkipäivää. Kouvolan seurakuntayhtymän seurakuntiin kuuluvat parit saavat esteidentutkintatodistuksen asioimalla Kouvolan seurakuntayhtymän keskusrekisterissä.

Paikalle 30 minuuttia ennen varattua vihkimisaikaa

Pareja pyydetään saapumaan vihkipaikalle 30 minuuttia ennen sovittua vihkimisaikaa. Pappi käy parin kanssa vihkikeskustelun ennen vihkimistä.

Vihkimiseen mukaan

Vihittävillä tulee olla mukanaan virallinen henkilöllisyystodistus, saatu esteidentutkintatodistus ja kaksi todistajaa. Todistajat järjestyvät tarvittaessa seurakunnan puolesta.

Vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä evankelisluterilaisen kirkon jäseniä tai toisen heistä tulee olla evankelisluterilaisen kirkon jäsen ja toisen jonkin muun kristillisen kirkko- tai uskontokunnan jäsen.

Jäikö rippikoulu käymättä?

Ei huolta. Ota yhteyttä oman seurakuntasi rippikoulutyöstä vastaavaan pastoriin ja tiedustele mahdollisuutta yksityisrippikouluun.

Mietityttääkö vielä jokin?

Kysy meiltä. Jos sinulla on vielä kysyttävää Hääpäivään liittyen, voit olla yhteydessä Kouvolan seurakuntayhtymän keskusrekisteriin.