Hääpäivä 2.3.2023

Kouvolan seurakuntayhtymän seurakunnat järjestävät 2.3.2023 yhteisen hääpäivän Valkealan kirkossa. Vihkimisiä järjestetään puolen tunnin välein.

Jos olet löytänyt rinnallesi rakkaan ihmisen ja tahdot solmia avioliiton, 2.3.2023 antaa mahdollisuuden solmia kirkollinen avioliitto yksinkertaisesti, mutta kauniisti. Ei tarvita suunnitelmia häistä, ei koristeluja eikä morsiustyttöjä, ei hikoilevaa sulhasta odottamassa bestmanin vierellä – vain pieni joukko lähimpiä läheisiä kirkossa ja juuri teille varattu aika.

Halutessaan vihkipari voi kutsua vihkitilaisuutta seuraamaan sukulaisia ja ystäviä.

Vihkiminen tapahtuu Valkealan kirkossa.

Vihkiparilla on mahdollisuus astella alttarille häämarssin tahdissa. Kanttorit ovat valinneet valmiiksi muutamia häämarsseja, joista vihkipari voi valita omansa:

F. Mendelssohn: Häämarssi näytelmästä Kesäyön unelma
T. Kuula: Häämarssi
E. Melartin Prinsessa Ruususen juhlamarssi
M. Hakanpää: Trumpettisävelmä
J.S. Bach: Preludi C-duuri BWV 553 
E. Elgar: Pomp and Circumstance

Edellä mainitut häämarssit ovat kuunneltavissa kanttori Marko Hakanpään häämusiikkisivulla.

Tiedustelut: 

Toiminnallinen sihteeri Anne Mynttinen, 040 182 7317, anne.mynttinen@evl.fi.

 

Onnellinen hääpari astelemassa alttarille Kuusankosken kirkossa muutamien läheisten läsnäollessa.
Vuoden 2021 Hääpäivässä vihittiin kuusi paria.

Hääpäivän muistilista

Mikäli olet päättänyt solmia avioliiton 2.3.2023, tahdomme onnitella sinua! Osallistuaksesi Hääpäivään sinun tulee muistaa seuraavat asiat.

Ilmoittaudu Hääpäivään 31.1. mennessä

Hääpäivään tulee ilmoittautua 31.1.2023 mennessä toiminnallinen sihteeri Anne Mynttiselle, anne.mynttinen@evl.fi, puhelin 040 182 7317.

Avioliiton esteiden tutkinta kuntoon 20.2. mennessä

Häätapahtumaan osallistuvan vihkiparin tulee tehdä pyyntö avioliiton esteiden tutkinnasta 20.2.2023 mennessä, esimerkiksi sähköisen asiointipalvelun kautta verkko-osoitteessa esteidentutkinta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Paikalle 30 minuuttia ennen varattua vihkimisaikaa

Pareja pyydetään saapumaan vihkipaikalle 30 minuuttia ennen sovittua vihkimisaikaa. Pappi käy parin kanssa vihkikeskustelun ennen vihkimistä.

Vihkimiseen mukaan henkilöllisyystodistus, esteidentutkintatodistus ja todistajat

Vihittävillä tulee olla mukanaan virallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai kuvallinen henkilökortti), saatu esteidentutkintatodistus ja kaksi todistajaa. Todistajat järjestyvät tarvittaessa seurakunnan puolesta.

Vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä evankelisluterilaisen kirkon jäseniä tai toisen heistä tulee olla evankelisluterilaisen kirkon jäsen ja toisen jonkin muun kristillisen kirkko- tai uskontokunnan jäsen.

Jäikö rippikoulu käymättä?

Ei huolta. Ota yhteyttä oman seurakuntasi rippikoulutyöstä vastaavaan pastoriin ja tiedustele mahdollisuutta yksityisrippikouluun.

Mietityttääkö vielä jokin?

Jos sinulla on vielä kysyttävää, niin ota yhteyttä Valkealan seurakuntaan:
kirkkoherra Arto Helle, arto.helle@evl.fi, 040 620 1695 tai toiminnallinen sihteeri Anne Mynttinen, anne.mynttinen@evl.fi, 040 182 7317.