Hiljaisuus

Hiljaisuus luo tilaa kuunnella Jumalaa ja itseään.

Kun otat tietoisesti aikaa hiljaisuudelle, päätät olla hetken toisten tavoittamattomissa ja täyttämästä aikaasi sosiaalisella medialla tai uutisilla. Hiljaisuudessa Jumalalle jää aikaa pitää Sinusta huolta.

Kaupungin puistossa tai metsäpolulla voi tehdä hiljaisen kävelyn. Kävellessäsi voit antaa ajatustesi vaeltaa ja palata yksinkertaiseen raamatunlauseeseen, rukoukseeen tai virren sanoihin. Tällaisia yksinkertaisia lauseita ovat esimerkiksi " Jumala sanoo: Älä pelkää", "Jumala tietää, missä viisaus asuu, "Minä olen ihme, suuri ihme - ja kiitän Sinua siitä, "Ohjaa tieni oikeaan", "Herra, armahda".

Seurakunnissa järjestetään hiljaisia kävelyjä, hiljaisia rukoushetkiä ja hiljaisuuden messuja. Niistä saat lisää tietoa katsomalla tapahtumatietoja.

Enonkosken luterilaisen luostariyhteisön rukoushetket netissä:  http://www.luostariyhteiso.fi/category/hartaus/

Tuomo Pohjalainen on toteuttanut Puhjonrannan kurssikeskukseen kaksi hiljaisuuden paikkaa. Toinen paikka, läpikuljettava risti, löytyy kodan luota. Ylätalojen takaa jyrkännekaiteen luona hiljentyjä voi katsella Jaalan kirkon kunnostetun risti-ikkunan läpi  Rapojärvelle avautuvaa maisemaa. Kolmiyhteinen Jumala, Isä Luoja, Poika Sovittaja ja meidät uudeksi luova Pyhä Henki, kutsuu meitä näillä paikoilla kuulemaan itseään ja näkemään kaiken hyvän, minkä hän meille joka päivä lahjoittaa.

Hiljaisuuden retriitit

Retriitti on vetäytymistä hiljaisuuteen.  Voit hetkeksi vetäytyä kiireisestä elämänrytmistä, arjen vaatimuksista ja hidastaa askellustasi. Hiljaisuudessa voit levätä Jumalan kasvojen edessä.

Hiljaisuuden retriitissä sitoudumme yhteiseen vaitioloon retriitin aikana. Sovittuina aikoina kokoonnumme yhteen hartaushetkiin ja kuuntelemaan ajatuksia retriitin aiheesta. Aterioiden aikana soi vaimea musiikki. Jokaiselle retriittivieraalle on varattu Puhjonrannan kurssikeskuksen ylätaloissa oma huone, jossa on wc ja suihku.

Retriitin kirjahyllyssä on luettavaa, ulkona vuodenaikojen mukaan vaihtuva luonto.