Hiljaisuuden retriittiin?

Seurakunnan järjestämässä hiljaisuuden retriitissä sitoudumme yhteiseen vaitioloon retriitin aikana. Voit levätä puhumatta hiljaisuudessa ja Jumalan kasvojen edessä.

Jeesus vetäytyi usein yksin hiljaisuuteen. Me ihmiset yritämme monta kertaa selittää Jumalalle tilannettamme ja mietimme, miten lähestyä häntä. Hiljaisuus avaa rukoukseen toisenlaisen näkökulman: on tärkeää kuunnella Jumalaa. Hänellä on meitä kohtaan hyvä tahto. Jumala tietää jo asiamme ja kaiken siihen liittyvän.

Sovittuina aikoina kokoonnumme yhteen hartaushetkiin ja kuuntelemaan ajatuksia retriitin aiheesta. Tällä on tärkeä merkitys hyvinvointimme kannalta, sillä näin emme pääse vaeltamaan liian kauas omiin ajatuksiimme vaan palaamme vuorovaikutukseen Pyhän Jumalan kanssa. Hiljaa yhdessä oleminen kristikunnan yhteisten aarteiden äärellä tuo meidät rakastavan Jumalan läsnäolon piiriin.

Yhteinen ruokailu on tärkeä osa retriittiä. On lupa laskea irti arkivelvoitteista ja tulla valmiiseen pöytään. Aterioiden aikana soi vaimea musiikki. Retriitissä on mahdollisuus 30 minuutin mittaiseen keskusteluun retriitinohjaajan kanssa.

Retriitin kirjahyllyssä on luettavaa, ulkona luonto kutsuu kävelylle. Retriitin tarkoitus ei kuitenkaan ole olla kunnonkohotus- tai opintoviikonvaihde. On lupa laskea irti kaikenlaisista suorittamispaineista.

Puhjonrannan kurssikeskuksessa jokaiselle retriittivieraalle on varattu oma huone, jossa on wc ja suihku.

Seuraava retriitti: kts. tapahtumatiedot alla.

Kappalainen
Kouvolan seurakunta

Aikuistyö Retriitinohjaaja Kouvolan seurakuntayhtymän Ympäristötyöryhmän puheenjohtaja