Kuusankosken Kirkkomusiikkiviikko 22.–28.11.2021 

Kuusankosken Kirkkomusiikkiviikko järjestetään 22.-28. marraskuuta, jo 21. kertaa. Kirkkomusiikkiviikon ohjelmisto sisältää kuusi laadukasta konserttia ja joulumusikaalielokuvan.  

Kirkkomusiikkiviikko alkaa Pohjois-Kymen musiikkiopiston puhallinsoittajien konsertilla. Tiistaina on vuorossa Heavenly Swing solistinaan Jenni Salo. Keskiviikon urkukonsertissa kuullaan Jan Lehtolaa. Torstain konsertissa on elokuvamusiikkia uruille ja lyömäsoittimille. Perjantai-ilta on omistettu gospelille, ja lauantai-iltapäivän muskarikonsertti erityisesti alle kouluikäisille lapsille perheineen. Kirkkomusiikkiviikko huipentuu sunnuntaina Valitut-joulumusikaalielokuvan ensi-iltaan.  

Elokuvan taikaa

Valitut - Kahden paimenen tarina on noin tunnin mittainen musikaalielokuva. Elokuva on kokonaan Kuusankosken seurakunnan omaa tuotantoa. Musikaalielokuvan esittää Kuusankosken Studio 123 -elokuvateatteri. Elokuva säilyy teatterin ohjelmistossa joulun ajan. Elokuvan päärooleissa nähdään ammattinäyttelijät Matti Leino ja Heli Lyytikäinen. Leino on näytellyt muun muassa Uusi päivä- ja Rantabaari-tv-sarjoissa, ja on taitavana laulajana osallistunut Suomen merkittävimpiin musikaaliproduktioihin. Lyytikäinen näyttelee parhaillaan Savonlinnan kaupunginteatterissa, ja laulajana häntä on kuultu muun muassa Saara Aallon taustalla vuoden 2018 Euroviisuissa. Elokuvan on käsikirjoittanut kotkalaissyntyinen Taru Spännäri. Elokuvan on ohjannut ja musiikit säveltänyt Kuusankosken seurakunnan kanttori Risto Eskola

Elokuvan maailmaan sukelletaan myös torstaina, kun elokuvamaailman suurimpia hittejä kuullaan sovitettuina uruille ja lyömäsoittimille. Mukana on myös vierailevia tähtiä laulajina ja soittajina. 

Turvallisesti konsertteihin

Kirkkomusiikkiviikon konserteissa otetaan huomioon turvallisuus. Kirkoissa on saatavilla käsidesiä ja kasvomaskeja. WC-tiloissa on mahdollisuus käsien pesuun. Seurakunta noudattaa uusimpia viranomaisohjeita ja toimii niiden mukaan. 

  

Kirkkomusiikkiviikon ohjelma 2021 

Kirkkokonserttien liput tuntia ennen ovelta. Vapaalippuja konsertteihin voi kysyä Kuusankosken seurakunnan diakoniatyön kautta. 

Ma 22.11. klo 18 Puhaltajien ilta - Pohjois-Kymen musiikkiopisto, Kuusankosken kirkko

Musiikkiopiston puhallinsoittajat konsertoivat avajaiskonsertissa monipuolisin kokoonpanoin. Konsertin yhteydessä on Tapani Rautasuon rahaston stipendien jako. Vapaa pääsy. Ohjelma 10 €. 

Ti 23.11. klo 18 Heavenly Swing, Voikkaan kirkko  

Solistina Jenni Salo. Tyylillisesti bändi ankkuroituu 80- ja 90-lukujen melodiseen gospeliin ja herättää henkiin myös vanhoja negrospirituaaleja. Bändin jazz & swing -tyyli on muotoutunut 20 toimintavuoden aikana ja on rakentunut bändin vibrafonistilahjakkuuden, Matti Volotisen ympärille. Heavenly Swing on nostanut viime vuosina entistä enemmän esiin mielenterveystyön ja sen tärkeyden. Bändin viimeisimmän levyn tuotolla on tuettu mielenterveystyötä Kouvolan seudulla, mistä bändin perustrio on kotoisin. Liput 10 €.  

Ke 24.11. klo 18 Urkukonsertti - Jan Lehtola, Kuusankosken kirkko

Yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista urkureista, Jan Lehtola, saapuu soittamaan konsertin Kuusankosken kirkon kauniilla romanttisilla uruilla. Lehtola on esiintynyt mm. BBC Philharmonisen orkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin solistina. Hän on kanta- ja ensiesittänyt yli 150 teosta. Urkuria kuvataan kirkon parvella usealla eri kameralla ja yleisö pääsee valkokankaalta näkemään miltä maailmanluokan urkujen soitto näyttää. Liput 10 €. 

To 25.11. klo 18 Elokuvamusiikkia uruille ja lyömäsoittimille Kuusankosken kirkko

Uruissa Riina Tölli, Terhi Paukku ja Risto Eskola. Perkussioissa Janne Aalto, Antti-Pekka Rissanen ja Heidi Harju. Lisäksi mukana laulaja Teija Kapiainen, kitaristi Simo Helkala ja Nox Cantores -lauluyhtye. Ohjelmassa monipuolista elokuvien klassikkomusiikkia aina James Bondista Finlandiaan ja Tähtien sodasta Sormusten herraan. Liput 10 €. 

Pe 26.11. klo 18 Gospel-ilta - Kristiina Brask, Katja Rajaniemi & Ossi Jauhiainen, Kuusankosken kirkko 

Kristiina Brask on suomalainen laulaja ja lauluntekijä. Kahden pop-levyn julkaisemisen jälkeen Kristiina alkoi kirjoittaa ja säveltää omaa gospelmusiikkia. Vuoden kanttoriksi vuonna 2021 valittu Ossi Jauhiainen työskentelee kanttorina Kuopiossa ja on tehnyt Kristiinan kanssa yhteistyötä useiden vuosien ajan. Kokoonpanon kolmantena solistina esiintyy Katja Rajaniemi, ja bändissä soittavat Ossi Jauhiaisen lisäksi Mikko Tuomi, Jussi Koljonen ja Antti-Pekka Rissanen. Liput 10 €. 

La 27.11. klo 15 Muskarikonsertti - Riikka Jäntti & bändi, Kuusankosken kirkko

Vuonna 2020 ilmestyneen Kirkkomuskari 3 -kirjan musiikki vie lapset ja lapsenmieliset matkalle syksyiseen metsään, timanttihangille ja autojen pärinään. Musiikista vastaavat kirjan toimittaneet Riikka Jäntti ja Risto Eskola, sekä muusikot Antti Laitinen ja Antti-Pekka Rissanen. Konsertti on suunnattu erityisesti alle kouluikäisille lapsille perheineen ja kestää noin 45 minuuttia. Vapaa pääsy. 

Su 28.11. klo 18 Valitut-joulumusikaalielokuvan ensi-ilta, Studio 123, Kuusankoski.  

Liput 15 €. Liput elokuvaan myy Studio 123 (Kymenlaaksokatu 1, Kuusankoski). 

Studio 123 verkkosivuille

Katso Elokuvan traileri