Kuusankosken Kirkkomusiikkiviikko 20.–27.11.2022

Kuusankosken Kirkkomusiikkiviikko järjestetään 20.-27. marraskuuta. Jo 22. kertaa järjestettävän Kirkkomusiikkiviikon ohjelmisto sisältää seitsemän laadukasta konserttia.

Kirkkomusiikkiviikon ohjelma 2022 - Musiikkia koko perheelle, vanhaa musiikkia, pelimusiikkia, gospelia

Viikon pääesiintyjä on elokuussa 60 vuotta täyttänyt Petri Laaksonen. Hän on pidetty laulaja niin konserttisaleissa kuin kirkoissakin. Välittömänä esiintyjänä ja sielukkaana tulkitsijana hänellä on poikkeuksellinen kyky koskettaa kuulijoita melodisilla ja elämänmakuisilla lauluillaan. Petri haluaa juhlistaa synttäreitään ja pitkää laulajan- ja musiikintekijän uraansa syksyn mittaan Eläköön elämä - 60 vuotta Pohjantähden alla juhlakonserteilla eri puolilla maata.

Kirkkomusiikki viikko alkaa perinteestä poiketen jo sunnuntaina 20.11., jolloin kuullaan Pergolesin Stabat Mater kuusankoskelaislähtöisten Marika Höltän ja Vilma Keisalan laulamana, pianistina toimii Esa Ylönen.

Konsertit järjestetään Kuusankosken kirkossa.  Lipunmyynti konsertteihin alkaa tuntia ennen ovelta. Vapaalippuja konsertteihin voi kysyä Kuusankosken seurakunnan diakoniatyön kautta.

Su 20.11. klo 18 Pergolesi: Stabat Mater
Marika Hölttä, sopraano; Vilma Keisala, mezzosopraano; Esa Ylönen, piano. Liput 10€.

Ma 21.11. klo 18 Puhaltajien ilta - Pohjois-Kymen musiikkiopisto
Musiikkiopiston puhallinsoittajat konsertoivat avajaiskonsertissa monipuolisin kokoonpanoin. Konsertin yhteydessä on Tapani Rautasuon rahaston stipendien jako. Vapaa pääsy, ohjelma 10€.

Ti 22.11. klo 18  Uusia lasten virsiä -konsertti
Konsertissa esitetään ja lauletaan yhdessä uuden Lasten virsi -kirjan lauluja. Markus Venesalo, kitara; Jaakko Pöyhönen, rummut; Risto Eskola, koskettimet ja laulu. Vapaa pääsy, ohjelma 10€.

Ke 23.11. klo 18 Pelimusiikkia uruilla ja lyömäsoittimilla
Ohjelmassa kuullaan monipuolisesti pelien klassikkomusiikkia. Janne Aalto, lyömäsoittimet; Eveliina Modinos, urut; Risto Eskola, urut ja koskettimet. Liput 10 €.

To 24.11. klo 18 Ihmeitä ja elämää -konsertti
Konsertti rakentuu keskiaikaisten laulujen ja tarinoiden maailmasta. Anneliina Rif, laulu. Liput 10 €.

Pe 25.11. klo 18 Tea´s Half Acoustic - Songs of Mercy
THA on 9-henkinen bändi, jonka tyylissä blues, soul, country, pop & rock yhdistyvät omalaatuiseksi musiikilliseksi keitokseksi. Liput 15 €.

Su 27.11. klo 18 Eläköön elämä - 60 vuotta Pohjantähden alla: Petri Laaksosen Juhlakonsertti
Juhlakonsertinssa kuullaan tuhti kattaus Laaksosen monipuolisesta ja rakastetusta tuotannosta "maan ja taivaan väliltä". Liput 20 €.

Kuusankosken seurakunta

Konserttivastaava 2024