Rippikoulut Kuusankoskella ja Jaalassa

Rippikoulu on tutkimusmatka elämän peruskysymyksiin. Sen aikana tutustutaan kristinuskon sisältöön, seurakuntaan ja sen toimintaan. Porukalla pohditaan mitä kristillinen usko, seurakunta ja Jumala voivat merkitä ihmisen elämässä.

Iltarippikoulu kokoontuu kerran viikossa. Leiririppikoulut aloittavat ryhmäkohtaiset kokoontumisensa vuodenvaihteessa. Keväällä on tutustumiskäyntejä mm. jumalanpalveluksiin ja nuorten tapahtumiin.

Rippikouluun tuleminen on täysin vapaaehtoista, mutta siihen kuuluu tietty sisältö ja ohjelma. Sen voit käydä aikaisintaan sinä vuonna jona täytät 15 vuotta. Rippikoulu päättyy konfirmaatiotilaisuuteen, joka on myös vapaaehtoinen. Rippikoulun käytyäsi olet oikeutettu kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmoituna saat itsenäisesti osallistua ehtoollisen viettoon. Saat äänestää 16 vuotiaana ja olla ehdokkaana kirkollisissa vaaleissa täytettyäsi 18 vuotta. Konfirmoituna saat myös toimia kastettavan kummina.

Kuusankosken ja Jaalan rippikouluesite

Lue lisää vuoden 2020 rippikouluista pdf

tennarit ja alba

Kouvolan seurakuntien yhteiset riparit 2020

Näille ripareille voi ilmoittautua nuoria kaikista Kouvolan seurakunnista

1. YHTEINEN Hiihtisripari Puhjonrannassa 22.-29.2.2020, konfirmaatio su 26.4. klo 10 Kouvolan Keskuskirkossa. Vietä koulun talviloma riparipuuhissa. Tämä ripari on erityisen hyvä Sinulle, joka harrastat aktiivisesti jotain kesälajia, jonka myötä kesän viikot ja viikonloput ovat jo täynnä toimintaa. Ripariin kuuluu seurakuntaan tutustumista sekä ennen leirijaksoa että sen jälkeen. Leirimaksu 120 €. Lisätietoja Heidi Arponen p. 044 422 1307, heidi.arponen@evl.fi

2. YHTEINEN Kesäripari Puhjonrannassa 16.-23.7.2020, konfirmaatio su 26.7. klo 10 Kouvolan Keskuskirkossa. Tämä ripari on tarkoitettu erityisesti kaveriporukoille, jotka ovat yhtymän eri seurakunnista ja haluavat samalle leirille. Leirimaksu 120 €. Lisätietoja Tuuli Kotisalo p.040 849 8822, tuuli.kotisalo@evl.fi.

3. YHTEINEN Vironripari järjestetään vaatimattomassa majoituksessa Viron Kuressaaressa 6.−14.7., konfirmaatio su 19.7. klo 10 Kuusankosken kirkossa. Leirimaksu 290 €. Lisätietoja David Paski puh. 040 775 4931, david.paski@evl.fi

4. YHTEINEN Sportitaideripari 15.−22.7. Puhjonrannassa. Riparin työpajoissa on musaa, sporttia ja kuvista. Konfirmaatio Myllykosken kirkossa su 26.7. klo 13. Leirimaksu 140 €. Lisätietoja Johanna Pesonen p. 040 513 0615, johanna.pesonen@evl.fi

Kuusankosken seurakunta
Maunukselantie 3