Rippikoulut Kuusankoskella ja Jaalassa

Rippikoulut 2021

Ilmoittautuminen rippikouluihin tapahtuu lomakkeella, jonka linkki tulee näkyviin lokakuussa. Vuonna 2021 15-vuotta täyttävät seurakunnan jäsenet saavat rippikouluista tiedon kotiin. Ilmoittautumisaika on 12.10-1.11.2020.

Rippikoulutietoa pähkinänkuoressa

Rippikoulu perustuu Jeesuksen antamaan kaste- ja lähetyskäskyyn (Matt. 28:18-20). Seurakunnan jäseniksi tullaan kasteessa ja rippikoulu on kasteopetusta. Useimmat on kastettu pian syntymän jälkeen ja siksi on tärkeää, että myöhemmin annetaan opetusta kristillisen uskon perusteista. Rippikoulussa nuori saa kristinuskon pohjalta rakennusaineita maailmankuvaansa sekä -katsomukseensa ja oppii näkemään uskon koko elämää kantavana voimana. Kukin ihminen muodostaa oman yksilöllisen maailmankuvansa kokemustensa ja aistihavaintojensa perusteella. Tästä johtuen maailmankuvat saattavat olla hyvinkin erilaisia. Maailmankatsomus sisältää maailmankuvan lisäksi myös henkilön arvomaailman. Rippikoulu toimiikin tärkeiden arvojen välittäjänä. Siellä korostetaan muun muassa kristillistä  lähimmäisenrakkauden periaatetta ja ihmisen vastuuta luonnon hyvinvoinnista.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Sana konfirmaatio tarkoittaa vahvistamista. Siis: Jumala ja paikalla oleva seurakunta vahvistavat sinua rukoillen ja siunaten.

Konfirmaatiossa nuorelta kysytään: Tahdotko Jumalan armon avulla osoittaa tämän uskon elämässäsi? Eli pallo siirtyy nuorelle, juuri sinulle! Ei ole tiettyä kristityn mallia, ei tiettyjä portaita kiivettäväksi, jotta eläisi oikein kristittynä. Tarvitaan tahtoa ja Jumalan armo. Mitä uskon osoittaminen omassa elämässä voisi tarkoittaa, sinun kohdallasi? Tältä sivulta voit löytää joitakin tapoja kokoontua yhteen Kuusankosken seurakunnassa tai voit olla lähimmäinen toisille, rukoilla, kunnioittaa luomakuntaa ja kaikkea elävää

Rippikoulu on tutkimusmatka elämän peruskysymyksiin. Sen aikana tutustutaan kristinuskon sisältöön, seurakuntaan ja sen toimintaan. Porukalla pohditaan mitä kristillinen usko, seurakunta ja Jumala voivat merkitä ihmisen elämässä.

Iltarippikoulu kokoontuu kerran viikossa. Leiririppikoulut aloittavat ryhmäkohtaiset kokoontumisensa vuodenvaihteessa. Keväällä on tutustumiskäyntejä mm. jumalanpalveluksiin ja nuorten tapahtumiin.

Rippikouluun tuleminen on täysin vapaaehtoista, mutta siihen kuuluu tietty sisältö ja ohjelma. Sen voit käydä aikaisintaan sinä vuonna jona täytät 15 vuotta. Rippikoulu päättyy konfirmaatiotilaisuuteen, joka on myös vapaaehtoinen. Rippikoulun käytyäsi olet oikeutettu kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmoituna saat itsenäisesti osallistua ehtoollisen viettoon. Saat äänestää 16 vuotiaana ja olla ehdokkaana kirkollisissa vaaleissa täytettyäsi 18 vuotta. Konfirmoituna saat myös toimia kastettavan kummina.

Kuusankosken ja Jaalan rippikouluesite

Lue lisää vuoden 2021 rippikouluista pdf

tennarit ja alba

Kouvolan seurakuntien yhteiset riparit 2021

Näille ripareille voi ilmoittautua nuoria kaikista Kouvolan seurakunnista

1. YHTEINEN Talviripari Puhjonrannassa 27.2.-6.3.2021, konfirmaatio su 18.4. klo 10 Kouvolan Keskuskirkossa. Vietä koulun talviloma riparipuuhissa. Tämä ripari on erityisen hyvä Sinulle, joka harrastat aktiivisesti jotain kesälajia, jonka myötä kesän viikot ja viikonloput ovat jo täynnä toimintaa. Ripariin kuuluu seurakuntaan tutustumista sekä ennen leirijaksoa että sen jälkeen. Leirimaksu 120 €. Lisätietoja Kirsi Hypén p. 040 627 5773, kirsi.hypen@evl.fi

2. YHTEINEN Retkiripari Pohjois-Karjalassa 8.-16.6.2021, konfirmaatio su 20.6. klo 13 Kuusankosken kirkossa. Ripariin kuuluu melontajakso Jongunjoella, jonka aikana nukutaan teltoissa ja eletään leirielämää joen rannalla. Leirimaksu 290 €. Lisätietoja Harri Järvensivu puh. 040 518 7010, harri.jarvensivu@evl.fi

3. YHTEINEN Sportitaideripari Puhjonrannassa 22.−29.7.2021, konfirmaatio su 1.8. Sippolan kirkossa. Riparin työpajoissa on musaa, sporttia ja kuvista. Leirimaksu 140 €. Lisätietoja Johanna Pesonen p. 040 513 0615, johanna.pesonen@evl.fi

4. YHTEINEN Kesäripari Puhjonrannassa 30.7.-6.8.2021, konfirmaatio su 8.8. klo 10 Kouvolan Keskuskirkossa. Tämä ripari on tarkoitettu erityisesti kaveriporukoille, jotka ovat yhtymän eri seurakunnista ja haluavat samalle leirille. Leirimaksu 120 €. Lisätietoja Tuuli Kotisalo p.040 849 8822, tuuli.kotisalo@evl.fi.

5. YHTEINEN Pienryhmäripari Puhjonrannassa 30.7.-6.8.2021, konfirmaatio su 8.8. klo 13 Voikkaan kirkossa. Tällä riparilla opiskelu tapahtuu pienessä ryhmässä. Leirimaksu 120€. Lisätietoja Heidi Arponen p. 044 422 1307, heidi.arponen@evl.fi

Kuusankosken seurakunta
Maunukselantie 3