Tervetuloa ripari-infoon Kouvolan Keskuskirkkoon
to 8.10.2020 klo 18 alkaen

Paikalla on edustus jokaisesta Kouvolan seurakuntayhtymän seurakunnasta. Korona tilanne huomioidaan turvaväleillä ja info lähetetään livelähetyksenä Kouvolan seurakuntien facebookissa ja instagramin puolella nuortentilillä @betoniristi.

Rippikoulut 2021

Kouvolan seurakunnissa on tarjolla vuonna 2021 lukuisia riparivaihtoehtoa, ja sen lisäksi seurakunnat järjestävät yhteisiä rippikouluja. Muistathan että ripariin kuuluu leiri- tai päiväkoulujaksojen lisäksi oman rippikouluryhmän yhteisiä kokoontumisia sekä itsenäistä seurakunnan toimintaan osallistumista.

Sähköinen ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluihin käynnistyy 12.10.2020 ja kestää 1.11.2020 saakka. Ilmoittautuminen tapahtuu tällä lomakkeella.

HUOM! Jos tarvitset apua sähköiseen ilmoittautumiseen, voit ottaa yhteyttä numeroon 044 422 1701 (ark. 9-15).

Jos menet johonkin muuhun kuin Kouvolan seurakuntien järjestämään rippikouluun, osallistut kuitenkin oman seurakuntasi tutustumisjaksoon. Siksi on tärkeää, että ilmoitat suunnitelmastasi tällä sähköisellä "Muualle rippikouluun" -nimisellä lomakkeella.

Tiedot seurakuntien omista rippikouluista löytyvät kunkin seurakunnan omilta sivuilta. 

Anjalankoski
Elimäki
Kouvola
Kuusankoski ja Jaala
Valkeala

Entä jos

… en ole Kouvolan seurakunnan jäsen, mutta haluan käydä riparin kavereiden kanssa Kouvolassa. Rippikoulu käydään pääsääntöisesti omassa kotiseurakunnassa. Kouvolan seurakunnan ripareille otetaan muiden seurakuntien nuoria silloin, jos paikkoja riittää. Ensisijaisesti paikat menevät oman seurakunnan jäsenille.

… en kuulu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei olisi evankelis-luterilaisen kirkon jäsen. Voit siis täyttää ilmoittautumislomakkeen ja ilmoittautua ensisijaisesti riparille siihen seurakuntaan, jonka alueella asut.

… olen erityisopetuksessa. Vuonna 2021 on mahdollisuus ilmoittautua myös pienryhmäriparille. Siellä toimitaan pienessä ryhmässä. Koulun erityisopettajan kirjoittama kuvaus nuoren oppimisen haasteista auttaa riparin työntekijöitä ottamaan huomioon nuoren ainutlaatuisuuden. Tiedot, joita saamme mm. oppimiseen liittyen, käsitellään luottamuksellisesti.

… käyn muualla jonkin järjestön rippikoulun. Täytä ”Muualle rippikouluun” -niminen sähköinen ilmoittautumislomake ja merkitse siihen, missä käyt rippikoulun. Tarvitset meiltä virkatodistuksen, ja aloituskirkossa saat oman riparipassin. Riparipassiin saat leimat kotiseurakuntaan tutustumisesta. Lue lisätietoa oman seurakunnan rippikoulutyön nettisivulta.

…haluan osallistua kehitysvammaisten rippikouluun. Kouvolan rovastikunnassa järjestetään kehitysvammaisten rippikoulu. Lisätietoa saa diakoniatyöntekijä Raisa Maaskolalta p. 040 746 3446 raisa.maaskola@evl.fi

… en pääsekään haluamalleni riparille tai haluan vaihtaa rippikouluryhmää. Ryhmää voidaan hyvin perustellusta syystä vaihtaa, jos toisessa ryhmässä on tilaa. Päätöksen vaihtamisesta voi tehdä ainoastaan rippikoulutyöstä vastaava pappi.

… talous on tiukalla. Rippikoulumaksusta voi anoa huojennusta. Huojennuksesta saat lisätietoa oman seurakuntasi rippikoulutyön työntekijöiltä.

… ripari jäi käymättä mutta haluaisin käydä sen nyt. Rippikouluun voi ilmoittautua 15–17-vuotias nuori, jos rippikoulu on jäänyt syystä tai toisesta käymättä aikaisemmin. Aikuisille järjestetään rippikoulu erikseen.

Kouvolan seurakuntien vuoden 2021 rippikouluihin

ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella 12.10.-1.11.välisenä aikana.

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Kuusankosken seurakunta
Maunukselantie 3
45700 Kuusankoski

Rippikoulutyö

Seurakuntapastori
Kouvolan seurakunta

Varhaiskasvatus

Kappalainen
Anjalankosken seurakunta
Valtatie 12
46900 Inkeroinen

rippikoulu, nuorisotyö, koululaiset, Hehu

seurakuntapastori
Valkealan seurakunta

Aikuistyö, jumalanpalvelus- ja musiikkityö