Rippikouluvaihtoehdot 2019

Kouvolan seurakunnissa on tarjolla vuonna 2019 lukuisia riparivaihtoehtoa, ja sen lisäksi seurakunnat järjestävät yhteisiä rippikouluja. Muistathan että ripariin kuuluu leiri- tai päiväkoulujaksojen lisäksi oman rippikouluryhmän yhteisiä kokoontumisia sekä itsenäistä seurakunnan toimintaan osallistumista.

Rippikouluihin ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella, joka aukeaa ke 19.9. Sähköinen ilmoittautuminen päättyy 7.10.2018. Huomaathan että ilmoittautumisjärjestys ei vaikuta ryhmäjakoihin eli ilmoittautumisella ei ole kiire.

Jos menet johonkin muuhun kuin Kouvolan seurakuntien järjestämään rippikouluun, täytät Muualle rippikouluun -ilmoittautumislomakkeen.

Tiedot seurakuntien omista rippikouluista löytyvät kunkin seurakunnan omilta sivuilta:

Anjalankoski
Elimäki
Kouvola
Kuusankoski ja Jaala
Valkeala

Kouvolan evankelis-luterilaisten seurakuntien yhteiset riparit

YHTEINEN Lasketteluripari koostuu kahdesta leirijaksosta, jotka ovat la–su 26.−27.1.2019 Puhjonrannassa sekä la–la 23.2.–2.3. Nilsiän Aholansaaressa ja Tahkolla.
Konfirmaatio on Kouvolan Keskuskirkossa su 10.3. klo 10.
Leirimaksu 360 euroa. Lisätietoja Sari Syrjälä p. 040 067 2951, sari.syrjala@evl.fi

YHTEINEN Retkiripari pidetään 3.-11.6.2019.
Leirin aikana telttaillaan ja melotaan leppoisalla Jongunjoella. Aiempaa melontakokemusta ei tarvita.
Konfirmaatio on Kuusankosken kirkossa su 16.6. klo 13. Leirimaksu 290 euroa.
Lisätietoja Harri Järvensivu p. 040 518 7010, harri.jarvensivu@evl.fi

YHTEINEN Viron-ripari  järjestetään vaatimattomassa majoituksessa Viron Kures-saaressa 10.−17.7.2019 Leirimaksu 290 euroa.
Konfirmaatio on Kuusankosken kirkossa su 21.7. klo 10. Lisätietoja David Paski puh. 040 775 4931, david.paski@evl.fi

YHTEINEN Sporttitaideripari pidetään Puhjonrannan kurssikeskuksessa 23.−30.7.2019 Puhjonrannan kurssikeskuksessa. Riparilla on musaa, sporttia ja kuvista. Konfirmaatio Myllykosken kirkossa su 4.8. Leirimaksu 140 euroa. Lisätietoja Johanna Pesonen p. 040 513 0615, johanna.pesonen@evl.fi

Entä jos

… en ole Kouvolan seurakunnan jäsen, mutta haluan käydä riparin kavereiden kanssa Kouvolassa. Rippikoulu käydään pääsääntöisesti omassa kotiseurakunnassa. Kouvolan seurakunnan ripareille otetaan muiden seurakuntien nuoria silloin, jos paikkoja riittää. Ensisijaisesti paikat menevät oman seurakunnan jäsenille.

… en kuulu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei olisi evankelis-luterilaisen kirkon jäsen. Voit siis täyttää ilmoittautumislomakkeen ja ilmoittautua ensisijaisesti riparille siihen seurakuntaan, jonka alueella asut.

… olen erityisopetuksessa. Lähetä rippikoulusi opettajille erityisopettajan tai lääkärin lausunto siitä, että voit osallistua normaaliopetuksen rippikouluun. Pyydä myös arviota siitä, mitä riparin työntekijöiden on erityisesti huomioitava. Tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Lue lisätietoa oman seurakunnan rippikoulutyön nettisivulta.

… haluan käydä järjestön rippikoulun. Täytä ”Muualle rippikouluun” -niminen sähköinen ilmoittautumislomake ja merkitse siihen, missä käyt rippikoulun. Tarvitset meiltä virkatodistuksen, ja aloituskirkossa saat oman riparipassin. Riparipassiin saat leimat kotiseurakuntaan tutustumisesta. Lue lisätietoa oman seurakunnan rippikoulutyön nettisivulta.

…haluan osallistua kehitysvammaisten rippikouluun. Kouvolan rovastikunnassa järjestetään kehitysvammaisten rippikoulu v. 2019, jos sille on tarvetta. Lisätietoa saa diakoniatyöntekijä Raisa Maaskolalta p. 040 746 3446 raisa.maaskola@evl.fi

… en pääsekään haluamalleni riparille tai haluan vaihtaa rippikouluryhmää. Ryhmää voidaan hyvin perustellusta syystä vaihtaa, jos toisessa ryhmässä on tilaa. Päätöksen vaihtamisesta voi tehdä ainoastaan rippikoulutyöstä vastaava pappi.

… talous on tiukalla. Rippikoulumaksusta voi anoa huojennusta. Huojennuksesta saat lisätietoa oman seurakuntasi rippikoulutyön työntekijöiltä.

… ripari jäi käymättä mutta haluaisin käydä sen nyt. Rippikouluun voi ilmoittautua 15–17-vuotias nuori, jos rippikoulu on jäänyt syystä tai toisesta käymättä aikaisemmin. Aikuisille järjestetään rippikoulu erikseen.

Ilmoittaudu rippikouluun

19.9.-7.10.2018 välisenä aikana