Tervetuloa ripari-infoon Kouvolan Keskuskirkkoon
ke 11.9.2019 klo 18 alkaen

Paikalla on edustus jokaisesta Kouvolan seurakuntayhtymän seurakunnasta.

Rippikoulut 2020

Kouvolan seurakunnissa on tarjolla vuonna 2020 lukuisia riparivaihtoehtoa, ja sen lisäksi seurakunnat järjestävät yhteisiä rippikouluja. Muistathan että ripariin kuuluu leiri- tai päiväkoulujaksojen lisäksi oman rippikouluryhmän yhteisiä kokoontumisia sekä itsenäistä seurakunnan toimintaan osallistumista.

Sähköinen ilmoittautuminen vuoden 2020 rippikouluihin käynnistyy 12.9.2019 ja kestää 3.10.2019 saakka. Ilmoittautuminen tapahtuu tällä lomakkeella.

Jos menet johonkin muuhun kuin Kouvolan seurakuntien järjestämään rippikouluun, osallistut kuitenkin oman seurakuntasi tutustumisjaksoon. Siksi on tärkeää, että ilmoitat suunnitelmastasi tällä sähköisellä "Muualle rippikouluun" -nimisellä lomakkeella.

Tiedot seurakuntien omista rippikouluista löytyvät kunkin seurakunnan omilta sivuilta. Tiedot julkaistaan elokuun aikana.

Anjalankoski
Elimäki
Kouvola
Kuusankoski ja Jaala
Valkeala

Entä jos

… en ole Kouvolan seurakunnan jäsen, mutta haluan käydä riparin kavereiden kanssa Kouvolassa. Rippikoulu käydään pääsääntöisesti omassa kotiseurakunnassa. Kouvolan seurakunnan ripareille otetaan muiden seurakuntien nuoria silloin, jos paikkoja riittää. Ensisijaisesti paikat menevät oman seurakunnan jäsenille.

… en kuulu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei olisi evankelis-luterilaisen kirkon jäsen. Voit siis täyttää ilmoittautumislomakkeen ja ilmoittautua ensisijaisesti riparille siihen seurakuntaan, jonka alueella asut.

… olen erityisopetuksessa. Lähetä rippikoulusi opettajille erityisopettajan tai lääkärin lausunto siitä, että voit osallistua normaaliopetuksen rippikouluun. Pyydä myös arviota siitä, mitä riparin työntekijöiden on erityisesti huomioitava. Tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Lue lisätietoa oman seurakunnan rippikoulutyön nettisivulta.

… käyn muualla jonkin järjestön rippikoulun. Täytä ”Muualle rippikouluun” -niminen sähköinen ilmoittautumislomake ja merkitse siihen, missä käyt rippikoulun. Tarvitset meiltä virkatodistuksen, ja aloituskirkossa saat oman riparipassin. Riparipassiin saat leimat kotiseurakuntaan tutustumisesta. Lue lisätietoa oman seurakunnan rippikoulutyön nettisivulta.

…haluan osallistua kehitysvammaisten rippikouluun. Kouvolan rovastikunnassa järjestetään kehitysvammaisten rippikoulu v. 2019, jos sille on tarvetta. Lisätietoa saa diakoniatyöntekijä Raisa Maaskolalta p. 040 746 3446 raisa.maaskola@evl.fi

… en pääsekään haluamalleni riparille tai haluan vaihtaa rippikouluryhmää. Ryhmää voidaan hyvin perustellusta syystä vaihtaa, jos toisessa ryhmässä on tilaa. Päätöksen vaihtamisesta voi tehdä ainoastaan rippikoulutyöstä vastaava pappi.

… talous on tiukalla. Rippikoulumaksusta voi anoa huojennusta. Huojennuksesta saat lisätietoa oman seurakuntasi rippikoulutyön työntekijöiltä.

… ripari jäi käymättä mutta haluaisin käydä sen nyt. Rippikouluun voi ilmoittautua 15–17-vuotias nuori, jos rippikoulu on jäänyt syystä tai toisesta käymättä aikaisemmin. Aikuisille järjestetään rippikoulu erikseen.

Kouvolan seurakuntien vuoden 2020 rippikouluihin

ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella 12.9.-3.10.välisenä aikana.

Kuusankosken seurakunta
Maunukselantie 3