Kirkkomuskarit

Muskareissa lapsi pääsee kokemaan kokonaisvaltaisesti musiikin iloa ja elämyksiä. Matkaa musiikin maailmaan kuljetaan laulaen, lorutellen, soittaen, liikkuen ja kuunnellen.

Muskarissa herätellään lapsen kiinnostusta ja rakkautta musiikkiin, tuetaan lapsen kokonaisvaltaista kasvua ja tuetaan vanhempia kristillisessä kasvatustehtävässä. Kirkkomuskarien teemat vaihtelevat, mutta mukana on yleisesti käytetyn muskarimateriaalin lisäksi hengellistä aineistoa. Yhteisten laulujen kautta on mahdollista siirtää perinteitä eteenpäin ja luoda uusia traditioita.

Kirkkomuskari on mukava yhteinen harrastus. Yhdessä laulettu, leikitty ja soitettu laulu on luontevaa vuorovaikutusta lapsen ja aikuisen välillä. Muskarissa on kiva tavata muita lapsia ja aikuisia ja luoda heidän kanssaan uusia ystävyyssuhteita. Kirkkomuskari antaa myös hyvän pohjan jatkaa musiikkiharrastusta seurakunnan lapsikuorossa.

Kirkkomuskarit ovat maksuttomia ja mukaan voi tulla vaikka kesken kauden. Muskareihin voi osallistua kaikista yhtymän alueen seurakunnista.

Kirkkomuskariryhmiä Kouvolan alueella

Anjalankosken seurakunnassa

• Kirkkomuskari Myllykosken seurakuntakodissa 18.1. perjantaisin klo 9.00-9.45. Risto Eskola, Eeva Hietaharju. Ilmoittautumista ei tarvita. Tervetuloa alle kouluikäiset lapset yhdessä aikuisen kanssa. Kirkkomuskarin jälkeen jatkuu perhekerho tai perjantaipuuro klo 9.45-11. Muskaria ei seuraavina perjantaina 1.3., 19.4. ja 26.4. Viimeinen kerta keväällä: 17.5.

Elimäen seurakunnassa

• Kirkkomuskari Elimäen seurakuntakeskuksen Päiväkerhotilassa tiistaisin klo 17.00-17.45. Muskari on suunnattu 4-6-vuotiaille. Muskaria vetää kanttori Ville Perkkiö ja lastenohjaaja Arja Mäkelin. Tiedustelut Ville Perkkiö, 0406602765.

Kouvolan seurakunnassa

• Koivistontalon Kirkkomuskari kokoontuu torstaisin kahdessa ryhmässä, joista voit valita sopivan: klo 15.30-16.15 tai klo 17.15-18.00. Ilmoittautumista ei tarvita. Tervetuloa alle kouluikäiset lapset yhdessä aikuisen kanssa. Ohjaajina kanttori Ritva-Liisa Marttila ja lastenohjaajat Katja Savolainen ja Sirpa Lång sekä mukana muskarinalle Osmo.
  • Tiedustelut: Riitta Aaltonen 0400 885 524. Siirry perhekerhosivulle, josta löytyy tietoa kirkkomuskarista.

Kuusankosken seurakunnassa

Tammikuussa 2019 kirkkomuskarit alkavat ke 16.1. ja pe 18.1.

• Muskarit kokoontuvat Kuusankosken vanhassa seurakuntatalossa, Valtakatu 43, sisäänkäynti takaovesta, 2. krs. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Katia Rautasuo, p. 040 5891 280. Kuusankoskella on 7 Kirkkomuskariryhmää 3 kuukauden ikäisestä 7-vuotiaisiin. Pikku- Tuikut on muskariryhmä, jossa 4-7-vuotiaat lapset opettelevat myös kanteleensoiton alkeita.
  • UUSI MUSKARI: torstaisin klo 10 Avoin kirkkomuskari (ei ilmoittautumista) Kirkon perhekerhon yhteydessä (9-13) Huom. paikka!
  • Kirkkomuskarit keskiviikkoisin:
    • klo 10-10.30 Toukat (3 kk - n. 1 v.)
    • klo 11-11.30 Taaperot (1 v. - 3 v.)
  • Kirkkomuskarit perjantaisin:
    • klo 10-10.45 Viikarit 1 (perheryhmä)
    • klo 11-11.30 Pirpanat (3 kk - n. 1 v.)
    • klo 13-13.45 Pikku-Tuikut (4-6 v., ilman aikuista)
    • klo 14-14.45 Viikarit 2 (perheryhmä)

Kirkkomuskarilaiset soittavat marakasseja