Kaste, häät ja hautajaiset voidaan järjestää rajatulla osallistujamäärällä

Kouvolan seurakunnat seuraavat viranomaisten ohjeita tilaisuuksien järjestämisestä turvallisesti. Uusimman ohjeistuksen mukaan kirkollisissa toimituksissa, kuten kaste, häät ja hautaan siunaaminen, noudatetaan 10 henkilön osallistujamäärää. Hautaan siunaamisissa voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Muissa kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä, seurakunnan työntekijät mukaan lukien.

Kasteen, häät ja hautajaiset voi edelleen järjestää seurakuntien tiloissa, joissa noudatamme turvaohjeita.
Seurakunnan tiloissa järjestettävissä yksityisissä juhlatilaisuuksissa henkilömäärä on myös enintään 10. Seurakuntien tiloja voi edelleen vuokrata yksityiskäyttöä varten henkilömäärärajoituksen sekä muut turvallisuusohjeet huomioiden.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräys on voimassa 31.1.2021 saakka.
Poikkeustilanteessa käytännöt saattavat muuttua hyvin nopeasti. Seuraathan viestintäkanaviamme, kiitos.