Lähetystyö Valkealan seurakunnassa

Jeesus sanoi - menkää ja tehkää. Siihen Jumalan lähetykseen saamme osallistua monin tavoin. Missä sinun paikkasi on?

LähetysLeipurit 5.12 yläsalissa klo 9 alkaen

Big Night 15.11 klo 18-20 "Lähetys"

Big Night on kaikenikäisille tarkoitettu toiminnallinen ilta, jonka aiheena on tällä kertaa lähetys. Big Night illoissa on ollut mukana lapsiperheitä, koululaisia, nuoria, työikäisiä ja eläkeläisiä. Tämä on koko seurakunnan yhteinen tapahtuma, jota on toteuttamassa suuri joukko seurakuntalaisia.

Ilta alkaa nuorten draamaryhmän näytelmällä, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut draamapedagogi Ulla Salo. Näytelmä herättelee kenties ajatuksia alkuseurakunnan ja tämän päivän lähetystehtävästä. Näytelmän ja yhteislaulujen jälkeen on mahdollisuus omaan tahtiin kierrellä toimintapisteillä, joita on parisenkymmentä erilaista. On tietoa, taitoa, hassuttelua, lähetystietoutta... Iltapala toteutetaan nyyttikestiperiaatteella ja iltapalalla voi käydä omaan tahtiin. Ilta päättyy yhdessä laulaen ja palkintoja arpoen tomintapisteille osallistujien kesken.

Big Night Niinirannassa 15.11 klo 18-20

Juhlava lähetyslounas

Sunnuntaina 24.11 klo 11.30 - 14.00 Lähetyslounas Valkealan seurakuntakeskuksen yläsalissa. Lounaan hinta 15€, 5-12v. 8€, alle 5v. ilmaiseksi tai koko perhe 40€. Tuotto ohjataan Medialähetys Sanansaattajille oromonkielisten radio-ohjelmien tuottamiseen Etiopiassa.

Tiedossa juhlava lounas lähetyshenkisesti sisustetussa yläsalissa. Lounaan valmistavat LähetysLeipurit Sissin eli Anna-Kaarina Äikään johdolla. Tarjoilusta vastaavat Kirkonkylän Martat. Tarjolla ainakin porsaan ulkofilettä, hirvipullia tomaattikastikkeessa, keitettyjä perunoita, juureksia siirappisessa liemessä, sienisalaattia, rosollia punajuuripateella, makaronisalaattia, silliä, keitettyjä kananmunia, kurpitsasalaattia, tomaatti-kukkakaali-salaattia, vihreää salaattia, leipää, karjalanpiirakoita ja munavoita. Juomaksi kotikaljaa, mehua ja vettä. Jälkiruokana kahvia ja teetä enkelimuffinien kera. Yläsalista löytyy myös myyjäispöytä ja arpajaiset - tottakai lähetyksen hyväksi.

Lounaan alussa hartaus ja esittäytyminen lähetyspappi Mervi Rosnell.

Viro-päivä

Kaikille avoin Viro-teemainen lähetyspiiri ti 12.11 klo 13 Valkealan seurakuntakeskuksen alasalissa. Kuullaan ja nähdään ajankohtaisia kuulumisia Viron kirkon kehitysvammaistyöstä. Mukana Minna Nikki.

Mahdollisuus tuoda puhtaita ja ehjiä liinavaatteita tai vaatteita Viron kehitysvammaisille lähetettäväksi. Kuljetus lähtee eteenpäin samalla viikolla. Mukaan voi sujauttaa halutessaan säilyviä kuivaelintarvikkeita. Lahjoituksia jaetaan Virossa kehitysvammaisten rippikoululeirillä 15-17.11 ja mikäli sieltä jotain jää, ne jaetaan kirkkotuntien yhteydessä kehitysvammaisten laitoksissa tai kotikäynneillä. Lahjoitusten käsittelytalkoot alasalissa klo 14.30 alkaen. Lahjoituksia voi tuoda aikaisemminkin seurakuntatoimistolle - merkkaa lahjoitus Viroon.

Lähetyspiirit Valkealassa

Lähetyspiirit ovat yhdessäolon paikkoja, joissa rukoillaan nimikkolähettien ja -kohteiden puolesta. Piirit kokoontuvat yleisesti kotona, joissa kahvikupposen äärellä löydetään uusia ideoita ja toimintatapoja lähetysvarojen hankkimiseen ja evankeliumin eteenpäin viemiseen.

Olet lämpimästi tervetullut yhteisiin tapaamisiin!

Lähetyspiirejä kokoontuu:

Anttila

Kirkonkylä, srk-keskuksen alasalissa 12.11 klo 13-14.30

Multamäki, srk-keskuksen neuvotteluhuoneessa 27.11 klo 12-13.30

Oravala

Tirva Miia ja Jouni Vainosella Vuorisentie 254. 13.12 klo 13-14.30

Toikkala

Tuohikotti kirkon sivusalissa

Käsityöpiiri Työmytuvalla (Huilipaikan alakerta) joka pariton tiistai klo 10-15.

LähetysLeipurit yläsalin keittiössä 5.12 klo 9

Nuorisotyönohjaaja, vs. lähetyssihteeri