Kuusankosken seurakunnan nuoret

Kuusankosken seurakunnan nuoret Facebookissa

Kuusankosken seurakunnan nuoret Instagramissa

Rippikoulutietoa pähkinänkuoressa

Rippikoulu perustuu Jeesuksen antamaan kaste- ja lähetyskäskyyn (Matt. 28:18-20). Seurakunnan jäseniksi tullaan kasteessa ja rippikoulu on kasteopetusta. Useimmat on kastettu pian syntymän jälkeen ja siksi on tärkeää, että myöhemmin annetaan opetusta kristillisen uskon perusteista. Rippikoulussa nuori saa kristinuskon pohjalta rakennusaineita maailmankuvaansa sekä -katsomukseensa ja oppii näkemään uskon koko elämää kantavana voimana. Kukin ihminen muodostaa oman yksilöllisen maailmankuvansa kokemustensa ja aistihavaintojensa perusteella. Tästä johtuen maailmankuvat saattavat olla hyvinkin erilaisia. Maailmankatsomus sisältää maailmankuvan lisäksi myös henkilön arvomaailman. Rippikoulu toimiikin tärkeiden arvojen välittäjänä. Siellä korostetaan muun muassa kristillistä  lähimmäisenrakkauden periaatetta ja ihmisen vastuuta luonnon hyvinvoinnista.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Sana konfirmaatio tarkoittaa vahvistamista. Siis: Jumala ja paikalla oleva seurakunta vahvistavat sinua rukoillen ja siunaten.

Konfirmaatiossa nuorelta kysytään: Tahdotko Jumalan armon avulla osoittaa tämän uskon elämässäsi? Eli pallo siirtyy nuorelle, juuri sinulle! Ei ole tiettyä kristityn mallia, ei tiettyjä portaita kiivettäväksi, jotta eläisi oikein kristittynä. Tarvitaan tahtoa ja Jumalan armo. Mitä uskon osoittaminen omassa elämässä voisi tarkoittaa, sinun kohdallasi? Tältä sivulta voit löytää joitakin tapoja kokoontua yhteen Kuusankosken seurakunnassa tai voit olla lähimmäinen toisille, rukoilla, kunnioittaa luomakuntaa ja kaikkea elävää.

Nuorten tanssiryhmä

Nuorten tanssiryhmä kokoontuu Vanhan seurakuntatalon salissa tiistaisin 18-19. Ilmoittaudu mukaan ryhmään osoitteessa: http://bit.ly/2Z3uMzB tai p. 040 712 4559

ROK - Ryhmänohjaajakoulutus

Isoseksi, kerhonohjaajaksi, leiriohjaajaksi seurakuntaan

Ilmoittaudu tästä mukaan!

Ryhmänohjaajakoulutus on tarkoitettu rippikoulun käyneille nuorille, jotka haluavat toimia isosina rippikouluissa tai varhaisnuorten leireillä, tai kerhonohjaajina varhaisnuorten kerhoissa. Ryhmänohjaajakoulutusta järjestetään syyskuusta maaliskuuhun keskimäärin kerran viikossa seurakuntakeskuksen nuorten tiloissa. Lisäksi koulutus pitää sisällään tapahtumia, leirejä ja käytännön ryhmänohjaamisharjoituksia.

Jos et ole aivan varma, haluatko isoseksi tai ryhmänohjaajaksi, mutta haluaisit saada tietoa nuorten tapahtumista, leireistä ja toiminnoista, anna tietosi yllä olevan linkin kautta! Eli listalle voit ilmoittautua, vaikket olisi isosen tehtävistä kiinnostunut.

ROK:sta sisältöä elämään

Ryhmänohjaajakoulutuksessa pohditaan nuoren elämän kysymyksiä, kasvetaan yhteydessä toisiin ja Jumalaan, ja opetellaan ryhmänohjaajana toimimisen taitoja. Ryhmänohjaajakoulutus antaa eväitä monenlaisiin tehtäviin tulevaisuuden harrastus- ja työelämässä. Ryhmänohjaajakoulutuksesta saa myös todistuksen niin toivoessaan.

Bändi toimii

Bändi

Houseband on seurakunnan nuorten bändi, joka harjoittelee seurakuntakeskuksen bändikämpällä. Vaihteleva porukka soittaa nuortenmessuissa ja muissa bändin keinoin tehtävissä musiikkijutuissa.

nuortenilta

Nuortenillat

Tiettyinä perjantaina syyskaudella: 27.9. / 1.11. / 22.11.

Eri kerroilla tehdään eri asioita. Nuoret suunnittelevat nämä illat.

Sähly

Keskustan koulun salissa, ei vielä ohjaajia.

Kuusankosken seurakunta
Maunukselantie 3