Tervetuloa Valkealan seurakuntaan

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Näyttely avoinna 29.8. saakka maanantaista torstaihin klo 11-15 ja tilaisuuksien yhteydessä.
Huom juhannusviikolla kirkko avoinna maanantaista vain keskiviikkoon klo 11-15.

Yhteisvastuukeräys on edelleen käynnissä!
Vuonna 2024 Yhteisvastuu auttaa nuoria, jotka kokevat syvää yksinäisyyttä tai
ovat vaarassa syrjäytyä, menettää elämänhallintansa tai mahdollisuutensa hyvään elämään Suomessa ja maailmalla.
Vuonna 2024 avun vievät perille HelsinkiMissio, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat ja Kirkon Ulkomaanapu.

Lahjoita www.yhteisvastuu.fi/valkeala kautta tai Mobilepay 82203

Muista myös säännöllisesti tapahtuvat asiat, kuten päivärukous Valkealan kirkossa keskiviikkoisin klo 12, sotilaspappien toimittamat iltamessut Tuohikotissa kerran kk:ssa klo 18. Lähetyksen ryhmät, ruokajakelu ja kaikki erilaiset piirit kokoontuvat säännöllisesti ja niiden ajat voit tarkistaa tapahtumakalenterista tai kirkollisista ilmoituksista. Sunnuntaisin jumalanpalvelusten alkamisaika on Valkealan kirkossa klo 10 ja muilla kirkoilla klo 13.

Seurakuntien toiminnasta löydät tietoa tapahtumakalenteristamme Linkki avautuu uudessa välilehdessäja viikkotoiminnan sivultammeLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta.

Linkki avautuu uudessa välilehdessä                        new Instagram logo small full colour png 100x100 pixelsLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakunta muuttuvassa maailmassa Lähetyskumppanuusneuvotteluiden logo "Your Will Be Done"

Lähetyksen juhlaa Mikkelin hiippakunnassa

Lähetyskumppanuusneuvottelut ovat vuoden 2024 Suomen evankelis-luterilaisen kirkon merkittävin kansainvälinen tapahtuma.

Lähetyskumppanuusneuvottelujen jatkot Mikkelin hiippakunnassa järjestetään Kouvolan seurakuntakeskuksessa, Savonkatu 40, lauantaina 31.8. klo 9.00-15.45.

Päävieraina juhlassa Rosalyn Veloso, Yhtyneiden Raamattuseurojen kirkkosuhteiden johtaja ja piispa Ove Sander Viron evankelis-luterilaisesta kirkosta.

Juhlapäivä alkaa piispa Mari Parkkisen hartaudella. Aamupäivän ohjelmassa kirkkoherra Tuija Nuutisen puheenvuoro ja seuraavat alustukset keskusteluineen:

Johtaja Rosalyn Veloso

Piispa Ove Sander

"Lähetyksen kirkosta lähetystyötä tekevään kirkkoon"

Mediatoimittaja Elisheva Karonen

”Median mahdollisuudet lähetys- ja seurakuntatyössä"

Lounaan jälkeen dekaani Marko Marttilan raamattuopetus ja kumppanikirkkojen ja lähetysjärjestöjen edustajien ryhmätyöpajat. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään tieto mihin työpajaan haluaisit osallistua. Osallistuminen työpajoihin jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ja sen vuoksi pyydetään myös toinen vaihtoehto työryhmäksi.

Työpaja 1

”Raamattu yksilöiden ja yhteisöjen muutosvoimana: globaali näkökulma Raamatun käyttöön” johtaja Rosalyn Veloso

Raamatun sanalla on valtava muutosvoima. Se voimauttaa yksittäisiä ihmisiä heidän omassa elämässään sekä muuttaa kokonaisia yhteisöjä. Esimerkiksi maailmalla monelle vähemmistökansalle oma raamatunkäännös tarkoittaa myös kirjakielen luomista ja omakielisen koulutuksen mahdollistamista, samoin kuin Suomi sai aikanaan kirjakielen ja aapisen Agricolan raamatunkäännöksen yhteydessä.

Työpaja 2

Median mahdollisuudet lähetys- ja seurakuntatyössä" mediatoimittaja  Elisheva Karonen

Keskitytään kolmeen keskeiseen mediaan – televisioon, radioon ja sosiaaliseen mediaan suhteessa lapsiin, naisisiin ja seurakuntiin. Kuulet esimerkkejä, miten lapsia tavoitetaan satelliittitelevision avulla Lähi-Idässä, naisille tarjotaan toivoa radio-ohjelmien ja rukousryhmien kautta globaalisti sekä miten seurakuntia vahvistetaan sosiaalisen median ja mediasoittimien avulla pidettävissä Raamatturyhmissä Intiassa.

Työpaja 3

"Lähetyksen kirkosta lähetystyötä tekevään kirkkoon" piispa Ove Sander

Lähetystyön tavoitteena on auttaa paikallista kirkkoa itsenäisyyteen ja kasvamaan itse lähetystyötä tekeväksi kirkoksi.

Päivän moderaattorina toimii dosentti Jaakko Rusama.

Tarjolla siis alustuksia, yhteistä keskustelua ja ryhmätyötä sekä tarjoiluissa makuja maailmalta.

Ohjelmaan sisältyy aamukahvi, lounas ja päätöskahvi, 31 EUR

Ilmoittautuminen 16.8. mennessä timo.rosqvist@evl.fi

Ilmoittautumisen yhteydessä myös tieto erityisruokavaliosta sekä toive mihin työpajaan iltapäivällä osallistua.

Lisätietoja: Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulin lähetyksen asiantuntija Timo Rosqvist   puhelin 0443216037

Lämpimästi tervetuloa!

Haluatko auttaa Ukrainaa?

Parhaiten autat Ukrainaa lähettämällä rahallista apua alueella toimivien järjestöjen kautta. Kirkon Ulkomaanapu ja kirkkojen lähetysjärjestöt vievät apusi perille. Tutustu lahjoituskanaviin tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Olemme täällä sinua varten

Seurakunnan työntekijät haluavat tukea kaikenlaisissa elämäntilanteissa keskustellen ja rukoillen kanssasi. Jos haluat varata seurakunnan tiloja tai sinulla on ideoita tai kysymyksiä toiminnasta, ota rohkeasti yhteyttä seurakuntatoimistoon. Kaste-, vihki- ja hautausvaraukset hoidetaan toimitusvarausten yksikössä. Seurakuntaan liittymisen voi hoitaa sähköisellä lomakkeella tai Kouvolan aluekeskusrekisterissä.

Ota yhteyttä

Valkealan seurakunta
Kalevantie 14
45370 Valkeala