Rippikoulu ja konfirmaatio

TIEDOTE 2.4.2020 KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSISTA KOUVOLAN SEURAKUNTIEN RIPPIKOULUIHIN

Rippikouluopetus jatkuu etänä ja verkossa toistaiseksi

• Kaikki rippikoulujen kevään ajalle sijoittuvat fyysiset tapaamiset ja leirijaksot on peruttu toistaiseksi. Kevään ajalle suunnitellut konfirmaatiomessut on siirretty myöhempään ajankohtaan.
  • Rippikouluopetus kuitenkin jatkuu virtuaaliympäristöissä tai tehtävien avulla etänä ja verkossa. Jokainen rippikouluryhmä saa ohjeita seurakuntien rippikoulutyöntekijöiltä. Osa ohjeista ja tehtävistä on yhteisiä kaikille Kouvolan seurakuntien rippikouluille. Seuratkaa sähköpostiviestintää.
  • Kesän rippileirien osalta pysytään nykyisessä suunnitelmassa, kunnes valtionhallinnon ja kirkkohallituksen ohjeistukset muuttuvat. Seuraamme ja arvioimme tilannetta aktiivisesti ja tiedotamme mahdollisista muutoksista heti, kun niistä on päätetty.
  • Pyrimme siihen, että jokainen 15-vuotias voi käydä rippikoulun ja osallistua konfirmaatioon vuoden 2020 aikana.

Hyvän Jumalan siunausta ja rauhaa toivottaen,
Kouvolan seurakuntien rippikoulupapit

Monille nuorille rippikoulu on yksi nuoruuden kohokohdista. Rippikoulu
on ainutkertainen mahdollisuus syventyä uskoon, elämään ja rukoukseen. Näihin kolmeen sanaan tiivistyy rippikoulun ydin. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu on tutkimusmatka elämään. Rippikoulun aikana nuori oppii, mitä usko kolmiyhteiseen Jumalaan merkitsee. Rippikoulussa opetellaan mitä lähimmäisenrakkaus on käytännössä. Samalla nuori rakentaa yhteyttä ja suhdettaan omaan seurakuntaansa. Rippikoulun tarkoitus on antaa eväitä nuoren oman uskon kasvulle -  matkalle, joka jatkuu koko loppuelämän.

Rippikoulussa osallistutaan seurakunnan jumalanpalveluselämään ja muuhun toimintaan. Kaikkiin rippikouluihin sisältyy vanhempainiltoja ja oppimiskokonaisuuksia myös kaupungissa. Rippikoulu voi sisältää leirijakson talvella tai kesällä.

Rippikoulu on elämänvaihe, joka on ennen kaikkea nuorta itseään varten.

Rippikoulu tarjoaa tilaa miettiä elämää ja suhdettaan maailmankaikkeuden Luojaan. Toisaalta konfirmaatio ja rippijuhla ovat koko perheen yhteinen tapahtuma. Konfirmaatiossa nuoret lausuvat uskontunnustuksen yhdessä seurakunnan kanssa ja saavat siunauksen. Seurakunta rukoilee heidän puolestaan.

Konfirmaatio

Rippikoulu huipentuu konfirmaatiojuhlaan. Konfirmaatiossa Jumala siunaa ja vahvistaa konfirmoitavia sekä yksilöinä, että osana seurakuntaa. Konfirmaatio antaa  oikeuden kummin tehtäviin ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käyminen antaa mahdollisuuden myös kirkkohäihin.

Mihin seurakuntaan kuulun?

Kaupungin palvelukartasta voit tarkistaa, minkä seurakunnan alueella asut.

Tutustu karttaan

Kuusankosken seurakunta