Rippikoulu ja konfirmaatio

Koronan vaikutuksista tiedote rippikoulusta 7.5.2020

Kirkkoherrat ovat tehneet 6.5. rippikouluja koskevan päätöksen, jonka mukaisesti rippikoulut järjestetään ottaen huomioon vallitseva tilanne ja viranomaisten turvallisuusohjeet. Kouvolan alueella kaikkien rippikoulujen konfirmaatiot siirtyvät elo-syyskuulle. Kaikki leirimuotoiset rippikoulut ovat kesällä 2020 juhannuksen jälkeen.

Jokainen rippikoululainen saa tiedon muuttuneesta rippikouluajasta sähköpostilla - nuoret ja huoltajat.

Rippikoulun leirijakson aika on lyhentynyt ja sen tähden pidämme edellisellä viikolla kaksi etä/kaupunkipäivää. Niistä jokainen saa tarkemmat ohjeet lähempänä.

Vallitseva tilanne huomioon ottaen jokainen rippikoululainen tulee saamaan tarkat ohjeet leirijaksosta leirikirjeen ohella. Pyrimme olemaan yhteydessä kaikkiin koteihin, jotta teillä on mahdollisuus kysyä, koska toukokuussa emme voi järjestää vanhempainiltaa.

Jos leirimuotoinen ripari ei tunnu turvalliselta vaihtoehdolta tai uusi ajankohta ei sovi, ilmoita tästä tarpeesta mahdollisimman pian, viimeistään 15.5. oman seurakuntasi rippikoulupapille. Tarjoamme vaihtoehdoksi Kouvolan seurakuntayhtymän yhteisistä iltariparia syksylle. Syksyn ryhmien määrä selviää, kun halukkaat ovat ilmoittautuneet.

Kouvolan seurakuntien rippikoulupapit

 

Monille nuorille rippikoulu on yksi nuoruuden kohokohdista. Rippikoulu
on ainutkertainen mahdollisuus syventyä uskoon, elämään ja rukoukseen. Näihin kolmeen sanaan tiivistyy rippikoulun ydin. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu on tutkimusmatka elämään. Rippikoulun aikana nuori oppii, mitä usko kolmiyhteiseen Jumalaan merkitsee. Rippikoulussa opetellaan mitä lähimmäisenrakkaus on käytännössä. Samalla nuori rakentaa yhteyttä ja suhdettaan omaan seurakuntaansa. Rippikoulun tarkoitus on antaa eväitä nuoren oman uskon kasvulle -  matkalle, joka jatkuu koko loppuelämän.

Rippikoulussa osallistutaan seurakunnan jumalanpalveluselämään ja muuhun toimintaan. Kaikkiin rippikouluihin sisältyy vanhempainiltoja ja oppimiskokonaisuuksia myös kaupungissa. Rippikoulu voi sisältää leirijakson talvella tai kesällä.

Rippikoulu on elämänvaihe, joka on ennen kaikkea nuorta itseään varten.

Rippikoulu tarjoaa tilaa miettiä elämää ja suhdettaan maailmankaikkeuden Luojaan. Toisaalta konfirmaatio ja rippijuhla ovat koko perheen yhteinen tapahtuma. Konfirmaatiossa nuoret lausuvat uskontunnustuksen yhdessä seurakunnan kanssa ja saavat siunauksen. Seurakunta rukoilee heidän puolestaan.

Konfirmaatio

Rippikoulu huipentuu konfirmaatiojuhlaan. Konfirmaatiossa Jumala siunaa ja vahvistaa konfirmoitavia sekä yksilöinä, että osana seurakuntaa. Konfirmaatio antaa  oikeuden kummin tehtäviin ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käyminen antaa mahdollisuuden myös kirkkohäihin.

 

Mihin seurakuntaan kuulun?

Kaupungin palvelukartasta voit tarkistaa, minkä seurakunnan alueella asut.

Tutustu karttaan

Seurakuntapastori
Kuusankosken seurakunta
Maunukselantie 3
45700 Kuusankoski

Rippikoulutyö

Kappalainen
Anjalankosken seurakunta
Valtatie 12
46900 Inkeroinen

rippikoulu, nuorisotyö, koululaiset, Hehu

Vs.seurakuntapastori
Valkealan seurakunta

Rippikoulu- ja nuorisotyö

Seurakuntapastori
Kouvolan seurakunta
Savonkatu 40
45100 Kouvola

Rippikoulutyö