Kastepäivä 1.10.2023

Jäikö lapsesi sylivauvana syystä tai toisesta kastamatta? Tervetuloa lasten ja enkelien sunnuntaina 1. lokakuuta Korian kirkkoon, jossa kaikki on valmiina sinua varten. 

Matalan kynnyksen kastepäivä järjestetään Korian kirkossa sunnuntaina 1.10.2023. Kastettavaksi voi tulla koko Kouvolan seurakuntayhtymän alueelta. Yhteinen kastehetki alkaa klo 14, jonka jälkeen juhlitaan uusia seurakunnan jäseniä Korian kirkolla täytekakkukahvein.

Kastettava voi olla sylivauva, taaperoikäinen, koululainen tai kaikkea siltä väliltä aina rippikouluikäiseen saakka. Jos ryhmä kasvaa suureksi, varaudumme toimittamaan kasteen useammassa ryhmässä.

Kastava pappi ottaa yhteyttä ja sopii perhekohtaisesta tapaamisesta saatuaan yhteystiedot.

Kuka voi tulla kastetuksi?

Kastettava voi olla sylivauva, taaperoikäinen, koululainen tai kaikkea siltä väliltä aina rippikouluikäiseen saakka. Yhteinen kastetapahtuma on vaivaton tilaisuus esimerkiksi niille nuorille, jotka ovat tulossa rippikouluun, mutta joita ei ole lapsena kastettu. Alle 12-vuotiaan osalta riittää, että toinen vanhemmista kuuluu kirkkoon. Kastettavalla tulee olla vähintään yksi kummi, joka on evankelis-luterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen.

Kaste liittää kastettavan kirkon jäseneksi, antaa mahdollisuuden konfirmaatioon, ehtoolliseen, kummin tehtäviin ja kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen vuoden 2023 Kastepäivään on päättynyt. Seuraava Kastepäivä järjestetään Mikkelinpäivänä vuonna 2024.

Äiti pitää sylissään lasta, joka on puettu kastepukuun. Papin käsi kastaa vauvan pään vedellä.
Kuva: Heli Mielonen/Kirkon kuvapankki