Kuusankosken kirkko

Kuusankosken pääkirkko

Valtakatu 24, 45700 Kuusankoski

Kuusankosken kirkko

Kuusankosken kirkko on rakennettu keskelle kaupunkia. Kirkon tornin ikkunoista näkee joka ilmansuuntaan. Kirkko kutsuu ihmisiä kelloillaan ja tornillaan.

Kirkkosalissa on 1250 istumapaikkaa ja lisäksi sivuparvella 100 istumapaikkaa, joista ei ole näköyhteyttä kirkkosaliin. Korkealle kohoava katto antaa tilaa ajatuksille. Erinomainen akustiikka ja hyvät 45-äänikertaiset urut luovat hyvät puitteet erilaisille konserteille.

Kuusankosken kirkon on suunnitellut Armas Lindgren. Kirkko valmistui vuonna 1929 ja se on peruskorjattu vuonna v.1988. Kirkko on saanut paljon vaikutteita eri aikakausien rakennustyyleistä. Alttaritaulun Jeesus Getsemanessa on maalannut Alvar Cawén. Sivuikkunoiden lasimaalaukset ovat Antti Salmenlinnan käsialaa. Kastekappelin kastemalja on Gunnar Finnen suunnittelema.

Kirkkosalissa käytössä flyygeli ja äänentoisto induktiosilmukalla sekä kirkon sisäisellä radiolähetyksellä 99 MHz.

Kirkon alakerrassa on seurakuntasali, jonne mahtuu 25 henkilöä pöytiin istumaan. Tilassa on piano ja keittiö.

Wi-Fi

Valtakatu 24, 45700 Kuusankoski

Messu Kuusankoskella

Messu Kuusankosken kirkossa