Enkeli soittaa torvea, tähtiä ja teksti Enkeli taivaan lausui näin.

Ja tapahtui niinä päivinä

Tule ja virittäydy kanssamme adventinaikaan ja joulun tunnelmaan. Kouvolan seurakuntien joulutapahtumat kutsuvat loppiaiseen saakka. Sillä meille on syntynyt Vapahtaja.

Joulua vietetään Jeesuksen syntymän muistoksi. Jeesus syntyi ihmiseksi ihmisten keskelle. Keskelle vuoden pimeintä aikaa tulee juhla, jossa pimeyteen syttyvä valo sytyttää toivon.

"Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa." (Luuk. 2:5-6)

Mikä on joulun odotuksessa tärkeintä?

Onko minulla aikaa ja tilaa kuulla joulun sanoma? Hellitä ja hengähdä. Anna aikaa perheelle ja ystäville. Itsellesi. Raivaa pois turhat vaatimukset kalenteristasi ja mielestäsi. Joulu tulee silloinkin, kun sitä ei ole ehtinyt valmistella, vaikka pöydät eivät notkuisi ruokaa tai koristeet olisivat ripustamatta. Pysähdy joulun ihmeen äärelle. Saat ottaa vastaan parhaan lahjan.

”Jo, joulunrauha, saavu, jää
nyt joka sydämeen,
luo toivon, ilon lämmin sää
maailman kylmyyteen.
Vieraaksi saan nyt kuninkaan,
et muutu, Herra, milloinkaan!
Jo, joulunrauha, saavu, jää,
luo toivon lämmin sää.”

Virsi 31

Valokeilassa Ilouutinen -näytelmä Kouvolan keskuskirkossa. Maria ja Joosef tallissa Jeesus-lapsi sylissä.