Uusi vuosi ja loppiainen Kouvolan seurakunnissa

Uuden vuoden ja loppiaisen voi vastaanottaa yhdessä Kouvolan seurakuntien järjestämissä tilaisuuksissa. Tältä sivulta löydät tietoa tapahtumista uudenvuodenaattona 31. joulukuuta, uudenvuodenpäivänä 1. tammikuuta sekä loppiaisena 6. tammikuuta.

Miksi loppiaista vietetään?

Loppiainen, Jumalan ilmestymisen juhla, on joulua vanhempi juhla. Silloin juhlistetaan kolmen viisaan miehen saapumista tähden johdattamina Betlehemiin. Itämaan tietäjien lukumäärää ei mainita Raamatussa. Siellä toki mainitaan lahjat, joita he toivat: kultaa, suitsukkeita ja mirhaa. Sillä perusteella heitä ajatellaan olleen kolme.

Uusi vuosi – uusi alku

Keskiajalta alkaen uudenvuoden kirkollinen juhlan aihe on ollut Jeesuksen ympärileikkaus ja nimenanto. Luukkaan evankeliumin mukaan kahdeksan päivän kuluttua syntymästään Jeesus vietiin ympärileikattavaksi ja saamaan nimi temppeliin. Israelin kansan tapojen mukaan ympärileikkaus tapahtui samaan aikaan kuin nimen antaminen. Jeesuksen nimi tarkoittaa heprean kielellä pelastusta.

poika pitää kädessään kultaista kimaltelevaa tähtikoristetta.

Uudenvuoden ja loppiaisen tilaisuudet Kouvolassa:

Uudenvuodenaatto 31.12.

klo 17 hartaus, Anjalan kirkko

klo 18 Hartaus Myllykosken kirkossa

klo 22 Hartaus Keskuskirkossa

Uudenvuodenpäivä 1.1.

klo 10 Messu Myllykosken kirkossa

klo 10 Messu Elimäen kirkossa

klo 10 Messu Keskuskirkossa

klo 10 Messu Jaalan kirkossa

klo 10 Sanajumalanpalvelus Valkealan kirkossa

klo 17 Iltakirkko Kuusankosken kirkossa

Loppiainen 6.1.

klo 10 Messu Sippolan kirkossa

klo 10 Messu Elimäen kirkossa

klo 10 Messu Keskuskirkossa

klo 10 Messu Kuusankosken kirkossa

klo 10 Messu Jaalan kirkossa

klo 10 Sanajumalanpalvelus Valkealan kirkossa

klo 15 Lähetystäräys Myllykosken kirkossa

Konsertit 6.1.

Pe 6.1. klo 18 Loppiaiskonsertti Keskuskirkossa. Perinteinen loppiaiskonsertti Keskuskirkossa tuo kuulijoille mahdollisuuden palata vielä joulun tunnelmaan, kun kirkon täyttävät laulut, jotka kertovat joulun tähdestä, itämaan tietäjistä ja tietenkin Jeesus-lapsesta. Laulajat Hanna Hasu, Teija Kapiainen ja Anne Korpelainen säestäjänään Terhi Paukku loihtivat ilmoille mitä kauniimpia sävelmiä. Konsertissa kuullaan sekä tutumpia että harvoin kuultuja joululauluja. Ohjelma 10 €.

Nuori nainen hymyilee, katsoo ylöspäin ja pitelee päänsä yläpuolella tähtikoristetta.

Kuva: Kirkon kuvapankki / Markku Pihlaja