Palveleva puhelin

Palveleva puhelin tarjoaa keskusteluapua nimettömänä ja luottamuksellisesti.

Palveleva puhelin tarjoaa yhteyden ihmiseen, joka ottaa toisen vakavasti, pyrkii kuuntelemaan ja ymmärtämään häntä. Päivystäjät ovat tehtävään koulutettuja vapaaehtoisia tai kirkon työntekijöitä, jotka ovat sitoutuneet vaitiolovelvollisuuteen. Palvelevassa puhelimessa yhteydenottajaa ei voi tunnistaa.

Kirkon palvelevan puhelimen vapaaehtoinen työntekijä auttaa rikkomaan yksinäisyyden muuria. Palvelevan puhelimen päivystäjän mukaan yksinäisyys on soittojen keskeinen aihe; monella soittajalla ei ole ketään muuta kelle soittaa.

Palveleva puhelin auttaa puhelimen lisäksi myös chatissa, netissä ja kirjeitse.

Kouvolan Palveleva puhelin aloitti toimintansa vuonna 1972, vuonna 2022 vietetään toiminnan 50-vuotisjuhlaa!

Juhlavuoden kunniaksi vietetään PP:n kirkkopyhää su 11.9. klo 10 Keskuskirkossa ja messun jälkeen juhlabrunssia Maria-salissa. Juhlabrunssille ovat tervetulleita kaikki nykyiset ja aiemmin 50 vuoden aikana päivystäneet sekä vastuu- ja luottamustehtävissä toimineet henkilöt. Juhlatilaisuudessa julkistetaan Kouvolan PP:n historiikki, jonka on laatinut Antero Rossi. Juhlabrunssille on ilmoittautuminen 5.9. mennessä. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisten ruoka-allergioiden lisäksi, milloin olet toiminut päivystäjänä tai PP:n vastuutehtävissä.

To 13.10. klo 18 vietetään Maria-salissa Suomalaisen sielunmaiseman iltaa. Aiheeseen virittäydytään elokuvan ja musiikin avulla. Paneelikeskustelussa mukana edustajia eri auttajatahoilta. Tilaisuuden juontaa Risto Pesonen. Tilaisuus on avoin kaikille.

Tapahtumat ovat myös osa Kouvolan seurakunta 100 vuotta -juhlavuotta. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Lisätietoja tilaisuuksista antaa Heidi Kääriäinen, heidi.kaariainen@evl.fi

Kaipaatko keskusteluapua?

Palveleva puhelin

• suomeksi 0400 22 11 80 joka päivä klo 18-24
  • ruotsiksi 0400 22 11 90 joka ilta klo 20-23
  • soitto maksaa tavallisen puhelun verran

Kirkko Suomessa chat Facebookissa

• Kirkko Suomessa Facebook
  • Chat on avoinna keskusteluun aina, kun työntekijä on paikalla
  • Parhaiten työntekijän tavoittaa arkisin klo 14-18
  • Käyttö ei vaadi Facebook-kirjautumista
  • Chat löytyy Facebook-sivun välilehdeltä: Kirkon chat

Palveleva netti

Palveleva kirje

• Lähetä kirje osoitteella:
    Palveleva kirje
    00131 Helsinki
  • Liitä mukaan osoitetietosi. Lähettäjän osoitetiedot jäävät ainoastaan palvelun ylläpitäjän tietoon.
  • Kirjeeseen vastataan parin viikon sisällä

Katkennut keltainen lyijykynä oranssilla pohjalla sekä teksti puhu, se auttaa.

Haluaisitko päivystäjäksi?

Palvelevan puhelimen päivystäjiksi kutsutaan vapaaehtoisia tasapainoisia aikuisia, jotka haluavat kuunnella ja auttaa toisia ihmisiä. Koulutus- ja ammattitaustat voivat olla erilaisia. Yhteistä päivystäjille on avoin suhtautuminen kaikenlaisiin keskustelunaiheisiin.

► Lue lisää tehtävästä

Perheneuvoja, Palvelevan puhelimen toiminnanohjaaja