Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Keräykseen voi osallistua esimerkiksi lahjoittamalla verkossa tai tukemalla Yhteisvastuun tapahtumia. Tule mukaan lähimmäisenrakkauden kansanliikkeeseen!

Koulutus on tärkeää yhteiskunnalliselle kehitykselle ja eriarvoisuuden vähentämiselle. Etenkin hauraissa maissa ja katastrofitilanteissa koulutus luo uskoa tulevaisuuteen ja tuo vakautta arkeen.

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa.

Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille. Turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elintärkeitä taitoja.

Avun vievät perille Kirkon Ulkomaanapu (60 % keräystuotosta), Kirkon diakoniarahasto ja paikallisseurakuntien diakoniatyö (molemmat 20 % keräystuotosta).

Vuoden 2019 Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 3.2.2019.

Lue lisää Yhteisvastuukeräyksen vuoden 2019 kohteista

Yhteisvastuukeräyksen avajaisjumalanpalvelus 2018 vietettiin Elimäellä

Valtakunnallinen Yhteisvastuukeräys 2018 avattiin 4. helmikuuta Elimäen kirkossa sanajumalanpalveluksella. Jumalanpalveluksessa saarnasi Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. Lue piispa Häkkisen saarna 4.2.2018 Elimäen kirkossa.

Yhteisvastuun avajaisjumalanpalvelus 4.2. Elimäen kirkossa. Kuva: Jyri Kaukiainen

Yhteisvastuukeräys
Kuva: Lauri Rotko

Tule mukaan arkienkelien joukkoon

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Yhteisvastuuta toteuttaa 40 000 vapaaehtoista kerääjää ja talkoolaista ympäri Suomen.

• Katso vinkit osoitteesta www.yhteisvastuu.fi mitä hauskaa ja helppoa sinä voisit keksiä hädänalaisten lähimmäistemme auttamiseksi
  • Lipaskerääjäksi voit ilmoittautua seurakuntien diakoniatyöntekijöille
Kouvolan seurakunta

Päihteet, rikos, kansainvälinen diakonia