Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

Keräykseen voi osallistua esimerkiksi lahjoittamalla verkossa tai tukemalla Yhteisvastuun tapahtumia. Tule mukaan lähimmäisenrakkauden kansanliikkeeseen!

Suomessa vuoden 2018 keräysvaroin tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa.
Diakoniarahastosta myönnetään noin 2 000–4 000 euron suuruisia kertaluontoisia avustuksia seurakuntien diakoniatyön kautta esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin tai talouden tasapainottamiseen sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille.

Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen, lasten koulunkäyntiin ja perheiden toimeentuloa parantavaan koulutukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

►Lue lisää Yhteisvastuukeräyksen vuoden 2018 kohteista

Yhteisvastuukeräyksen avajaisjumalanpalvelus vietettiin Elimäellä

Valtakunnallinen Yhteisvastuukeräys 2018 avattiin 4. helmikuuta Elimäen kirkossa sanajumalanpalveluksella. Jumalanpalveluksessa saarnasi Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. Lue piispa Häkkisen saarna 4.2. Elimäen kirkossa.

Yhteisvastuun avajaisjumalanpalvelus 4.2. Elimäen kirkossa. Kuva: Jyri Kaukiainen

Yhteisvastuukeräys
Kuva: Lauri Rotko

Tule mukaan arkienkelien joukkoon

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Yhteisvastuuta toteuttaa 40 000 vapaaehtoista kerääjää ja talkoolaista ympäri Suomen.

• Katso vinkit osoitteesta www.yhteisvastuu.fi mitä hauskaa ja helppoa sinä voisit keksiä hädänalaisten lähimmäistemme auttamiseksi
  • Lipaskerääjäksi voit ilmoittautua seurakuntien diakoniatyöntekijöille
Kouvolan seurakunta

Päihteet, rikos, kansainvälinen diakonia