Rippikoulu Valkealassa

Vuoden 2019 rippikoulut Valkealassa

VALKEALA Päiväripari 3.6 - 7.6 ja 10.6. - 13.6. joka päivä 9 - 15 Valkealan seurakuntakeskuksessa.     Konfirmaatio 16.6. klo 10 Valkealan kirkossa. Maksuton.
VALKEALA 1 Niiniranta 8. - 15.6.2019, konfirmaatio 16.6. klo 13 Valkealan kirkko
VALKEALA 2 Niiniranta 25.6.- 2.7. konfirmaatio 7.7. klo 10 Valkealan kirkko
VALKEALA 3 Niiniranta 9.-16.7. konfirmaatio 21.7. klo 10 Valkealan kirkko
VALKEALA 4 Niiniranta 23.-30.7. konfirmaatio 4.8. klo 10 Valkealan kirkko

Rippileirien hinta on 120 €

Rippikouluun ilmoittaudutaan 19. 9- 7.10.2018 osoitteessa www.kouvolanseurakunnat.fi/rippikouluun. Samasta osoitteesta löydät tiedot myös Kouvolan seurakuntien yhteisistä rippikouluista (Laskettelu, Sporttitaide, Retki ja Viro).

Rippikouluun kuuluu myös seurakunnan toimintaan osallistumista.

Niinpä jokainen riparilainen saa riparipassin, joka kerätään täyteen merkintöjä eri tilaisuuksista. Kotiseurakuntajakso kuuluu myös muualla rippikoulunsa suorittaville.

Jumalanpalveluksia ovat sunnuntain sana- ja ehtoollisjumalanpalvelukset, iltakirkot, tuomasmessut, joulukirkot (myös jouluaaton hartaudet ja yömessu), Vekaranjärven sotilasjumalanpalvelukset. Merkinnän voit hakea mistä Suomen kirkosta tahansa.

Valkealan kirkossa..

Rippikoululaisten paikka on keskikäytävän etupuolella. Tuo kirkkoon tullessasi korttisi saarnatuolin lähellä olevaan koriin. Ota hattu päästä jo eteisessä, ja jätä supinat ja höpinät pihamaalle - näin otat toiset huomioon.

Vapaasti valittava tilaisuus voi olla vaikkapa kinkerit, lähetyspiiri, Kauneimmat joululaulut, raamattupiiri, hartaushetki, kirkkokonsertti, seurakunnan kanssa järjestetyt seurat. Merkinnän saa myös kasteesta, hautajaisista tai avioliittoon vihkimisestä (kirkossa). Tai voit käydä kirkossa ja hakea merkinnän jumalanpalveluksesta.

Palvelutehtävä on noin kahden tunnin mittainen palvelutehtävä oman kodin ulkopuolella, josta ei saa palkkaa tai muuta korvausta. Mieti, kuka tarvitsee eniten sinun apuasi! Voit auttaa vanhaa mummoasi siivoamisessa tai tehdä papan lumityöt, voit auttaa naapurin perhettä lastenhoidossa... Seurakunnan diakonit keksivät mielellään sinulle sopivan tehtävän, ellet löydä itse.

Näiden lisäksi voit hakea myös kolme bonus-merkintää ja saada riparilla mahtavan bonuspalkinnon!

Ripari-info 19.9. klo 18 Kouvolan keskuskirkossa
vs.seurakuntapastori