Rippikoulut Kouvolan seurakunnassa

Kouvolan seurakunnan vuoden 2019 rippikoulut ovat alkaneet yhteisellä jumalanpalveluksella ja ripariryhmien omilla tapaamisilla.

Rippikouluun voi vielä ilmoittautua ottamalla yhteyttä rippikoulutyöstä vastaavaan pastoriin. Joissain rippikouluissa on vielä tilaa. Myös aikuisrippikouluun voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä rippikolusta vastaavaan pastoriin.

Kouvolan seurakunnan rippikoulut on esitelty tällä sivulla sekä linkin kautta aukevassa infokirjeessä.
Infokirje riparit 2019 Kouvola

Kouvolan seurakunnan järjestämät rippikoulut 2019

Päiväripari järjestetään Kouvolan keskustassa seurakunnan tiloissa. Riparissa on kaksi jaksoa, ensin la–su 18.–19.5. ja sitten ma–la 3.–8.6. Päiväriparin ruokamaksu on 40 euroa. Konfirmaatio on Kouvolan Keskuskirkossa su 9.6. klo 10.
Riparin pappina toimii Kaija-Liisa Lindberg ja nuorisotyönohjaajana Eveliina Huuskonen.

Puhjo 1 -rippikoululeiri Puhjonrannan kurssikeskuksessa 3.–10.6., konfirmaatio su 16.6. klo 10 Keskuskirkossa
Riparin pappina toimii Tuija Nuutinen ja nuorisotyönohjaajana Lilli Kailio.

Puhjo 2  -rippikoululeiri Puhjonrannan kurssikeskuksessa 24.6.−1.7., konfirmaatio su 7.7. klo 10 Keskuskirkossa
Riparin nuorisotyönohjaajana toimii Ari Roiha ja pappina Lasse Karppela.

Puhjo 3  -rippikoululeiri Puhjonrannan kurssikeskuksessa 2.–9.7., konfirmaatio su 14.7. klo 10 Keskuskirkossa
Riparin pappina toimii Janne Turunen.

Puhjo 4  -rippikoululeiri Puhjonrannan kurssikeskuksessa 10.–17.7., konfirmaatio su 21.7. klo 10 Keskuskirkossa
Riparin nuorisotyönohjaajana toimii Lilli Kailio.

Puhjo 5  -rippikoululeiri Puhjonrannan kurssikeskuksessa 18.–25.7., konfirmaatio su 28.7. Kouvolan Keskuskirkossa
Riparin pappina toimii Katikeesia Hertsi ja nuorisotyönohjaajana Eveliina Huuskonen.

Rippikoulun käymiseen kuuluu

1) Rippikoululaisten ja vanhempien aloituskirkko ja ryhmän oma tapaaminen su 2.12.2018.
2) Sunnuntai Special kauppakeskus Veturissa su 16.12. tai su 24.2. tai su 31.3.
3) Jumalanpalvelus- ja kirkkomusiikki-ilta Keskuskirkossa ti 12.2., ke 13.2. tai to 14.2.
4) Lähetystuokio seurakuntakeskuksen Maria-salissa la 23.3. klo 10.30-12.30 tai klo 14-16
sekä
5) Oman ryhmän kutsunuortenilta
6) Oman ryhmän yhteinen tapaaminen
7) Oman ryhmän hautausmaakäynti
8) Oman ryhmän ehtoollisopetus ja messu
9) Nuoren ja huoltajan yhteinen vanhempainvartti
lisäksi
10) Kaksi mitä tahansa seurakunnan tilaisuutta tai tapahtumaa
11) Kaksi vapaavalintaista jumalanpalvelusta
12) Diakoniatehtävän suorittaminen
ja lopulta
13) Leiri tai päiväkoulu
14) Konfirmaatioharjoitus
15) Konfirmaatiomessu
HUOM! Oman ryhmän konfirmaatiomessuun osallistuminen kuuluu rippikouluun, vaikka nuorta ei konfirmoitaisi

Rippikoulun järjestys- ja turvallisuussääntö

Kaikissa Kouvolan seurakunnan rippikouluissa noudatetaan yhteistä järjestys- ja turvallisuussääntöä, joka takaa turvallisten ja laadukkaiden rippikoulujen järjestämisen.

Järjestys- ja turvallisuussääntö (pdf)

Huojennusanomus rippikoulumaksusta

Kouvolan seurakunnan jäsen voi saada huojennusta rippikoulumaksusta, mikäli perheen talous on tiukalla. Huojennusta haetaan erillisellä lomakkeella, joka palautetaan rippikoulukoulutyötä johtavalle papille, Katikeesia Hertsille, osoitteeseen Savonkatu 40, Kouvola.

Huojennusanomus rippikoulumaksusta

Kouvolan seurakuntien yhteiset rippikoulut 2019

YHTEINEN Lasketteluripari koostuu kahdesta leirijaksosta, jotka ovat la–su 26.−27.1. Puhjonrannassa sekä la–la 23.2.–2.3. Nilsiän Aholansaaressa ja Tahkolla. Konfirmaatio on Kouvolan Keskuskirkossa su 10.3. klo 10. Lasketteluriparin leirimaksu on 360 euroa. Lisätietoja Sari Syrjälä p. 040 067 2951, sari.syrjala@evl.fi

YHTEINEN Retkiripari pidetään 3.-11.6. Leirin aikana telttaillaan ja melotaan leppoisalla Jongunjoella. Aiempaa melontakokemusta ei tarvita. Konfirmaatio on Kuusankosken kirkossa su 16.6. klo 13. Leirimaksu 290 euroa. Lisätietoja Harri Järvensivu p. 040 518 7010, harri.jarvensivu@evl.fi

YHTEINEN Sporttitaideripari 23.−30.7. Puhjonrannan kurssikeskuksessa. Riparilla on musaa, sporttia ja kuvista. Konfirmaatio Myllykosken kirkossa su 4.8. Leirimaksu 140 euroa. Lisätietoja Johanna Pesonen p. 040 513 0615, johanna.pesonen@evl.fi

Erityisrippikoulut

Kehitysvammaisten riparit järjestetään rovastikunnallisesti. Lisätietoja saa Kouvolan seurakunnan diakoniatoimistosta.

Näkö- ja kuulovammaisten riparit järjestetään valtakunnallisesti. Lisätietoja saa Kouvolan seurakunnan diakoniatoimistosta.

Kouvolan seurakunta

Rippikoulutyöstä vastaava pastori