Kuusankosken nimikkolähetit

Lähetystyön nimikkosopimus on kuin seurakunta nimikoisi tai ottaisi nimelleen oman lähetystyöntekijän tai perheen, jota juuri he tukevat.

Kuusankosken seurakunnan nimikkolähetit ovat muutostilassa: Browniet ovat palanneet raamatunkäännöstyöstä Papua-Uudesta-Guineastaa ja Auvinen-Huhdan perhe on aloittanut keväällä työt Botswanassa. Nummelan perhe on seurakuntatyössä Japanissa. Osallistu sinäkin seurakunnan yhteiseen tehtävään rukoilla heidän puolestaan. Eri lähetystapahtumissa voit myös antaa oman kolehtisi heille tai liittymällä vaikka lähetysrenkaaseen ja saamalla sähköpostiisi kirjeitä maailmalta.

- Monenmoisissa tilanteissa saamme olla täällä mukana. Kaikkeen siihen tarvitsemme viisautta, voimia ja iloa. Kiitos, että rukoilet puolestamme!" kirjoittavat Nummelan perhe.

Karoliina, Marjo, Timo ja John viettivät yhteisen joulun 2017 Papua-Uudessa-Guineassa
Browniet jouluna 2017
Mari, Aada, Daniel ja Emma Nummela, etualalla Onni

Daniel ja Mari Nummela, Japani

Emma 08/07, Aada 04/09 ja Onni 12/11

Nummelan perhe  on työssä Japanin HAT-Koben suurkaupungissa. He ovat ainoita pienen luterilaisen seurakuntansa työntekijöitä, mutta paikalliset kristityt auttavat omien voimavarojensa ja lahjojensa mukaan. Mari ja Daniel ovat iloinneet uusista lapsiperheistä, joita enkkumuskari ja perhejumalanpalvelus ovat tavoittaneet.

Nummelat muutivat Japaniin vuonna 2009 ja ovat siitä lähtien asuneet Länsi-Japanissa lähellä Osakan suurkaupunkia tehden työtä Länsi-Japanin ev.lut. kirkon työyhteydessä.Tällä hetkellä he vastaavat HAT-Koben seurakunnan työstä. Daniel opettaa lisäksi raamattukoululla ja toimii työalueen esimiehenä.

Mari kirjoittaa: "Täällä on viime aikoina ollut kovia luonnonmullistuksia. Ensin suuri maanjärsitys ja nyt ennätyksellisiä rankkasateita. Me olemme olleet turvassa, mutta moni on joutunut kärsimään ja menehtyneitäkin on ollut. Rukoilemme, että Herra saisi kohdata surevia ja tuoda heille uutta lohtua."

Nummelat ovat iloinneet sujuvista kesäjuhlista ja tarpeellista hengähdystaukoa tuoneesta kesälomastaan.

Rukousaiheena perheellä on, että kirkkoon tulleet uudet etsijät löytäisivät sinne tiensä toistekin.

Marjo Brownie perheineen, Papua-Uusi-Guinea

John, Karoliina 22 v. ja Timo 20 v.

Oseaniassa sijaitsevassa Papua-Uudessa-Guineassa puhutaan noin 800 kieltä. Raamatunkäännös- ja kielentutkimustyöhön erikoistuneen lähetysjärjestö SIL:n (Summer Institute of Linguistics) työntekijöinä Marjo ja John Brownie ovat olleet raamatunkäännöstyössä Mussau-Emira -heimon alueella. Ensi vuonna mussaulaiset saavat käsiinsä painetut omankieliset Uudet testamentit!

Marjo Brownie on australialaisen miehensä Johnin kanssa ollut Wycliffe‐raamatunkääntäjien työyhteydessä vuodesta 1993 Papua‐Uudessa‐Guineassa, ja raamatunkäännös‐ ja lukutaitotyössä mussau‐emira ‐kielen parissa vuodesta 1995. Marjo on ollut myös mukana lukutaitotyössä, opettamassa alkeiskoulunopettajille lukutaidon opetusta.

Browniet ovat nyt uuden edessä, sillä Marjo jää eläkkeelle tämän vuoden lopussa, John kuitenkin jatkaa Kouvolasta käsin raamatunkäännöskonsulttina etätyönä. Molemmat lapset ovat jo aikuistuneet ja lentäneet pesästä.

Ensi vuoden touko-kesäkuussa on koko Brownien perheellä suunnitelmissa matka mussaunkielisen Uuden testamentin käyttöönottojuhliin. Mukaan he kutsuvat kaikki kiinnostuneet. Sitä ennen on aika käydä vierailuilla nimikkoseurakunnissa.

- En varsinaisesti jää keikuttelemaan keinutuoliin, mutta kyselen kaikessa rauhassa Jumalalta, miten Hän haluaa minua jatkossa käyttää," kirjoittaa Marjo Brownie.

Sanna Auvinen ja Veikko Huhta, Botswana

Onni 3v.

Botswanan evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluu noin 21 000 jäsentä 40 seurakunnassa. Suomen Lähetysseura tukee kirkon työtä sekä sen hallinnon kehittämistä ja henkilökunnan kouluttamista. Pitkälti vapaaehtoisten seurakuntalaisten varassa toimiva kirkko tekee työtä muun muassa syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten tukemiseksi  aids-epidemian keskellä.

Noin kahden miljoonan asukkaan Botswana sijaitsee eteläisessä Afrikassa. Vuonna 1966 itsenäistynyt maa tunnetaan timanteistaan ja luonnonpuistoistaan, mutta kuivuus vaikeuttaa ruoan tuotantoa ja lihakarjan kasvatusta monilla alueilla. Noin 19 prosenttia kansasta elää köyhyysrajan alapuolella, ja hiv-positiivisten osuus väestöstä on noin 22 prosenttia.

- Perheemme on yhdessä asustellut Botswanan pääkaupungissa Gaboronessa toukokuusta alkaen ja pikku hiljaa olemmekin jo asettautuneet tänne. Toimin täällä kirkollisen työn koordinaattorina koordinoiden Lähetysseuran hankkeita ja Veikko puolestaan toimii talousasiantuntijana auttaen ja kehittäen paikallisen kirkon taloustoimistoa, kirjoittaa Sanna Auvinen.