Kuusankoskella on kaksi nimikkolähettiä

Kuusankosken seurakunnan molemmat nimikkolähetit lähtivät toiselle työkaudelleen 2022. Sanna Suutarin työ mahdollistaa evankeliumin leviämisen Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-itään. Kari-Antti Kitunen on pappi, joka opettaa tulevia pappeja Tansaniassa.

Osallistu sinäkin seurakunnan yhteiseen tehtävään ja rukoile heidän puolestaan! Voit myös antaa oman kolehtisi lähetystyölle, tai liittyä vaikka lähetysrenkaaseen ja saada sähköpostiisi kirjeitä maailmalta.

Sanna Suutari, Kypros

Sanna on maalaistalon tyttö Anjalankoskelta, jonka Jumala on kutsunut työhönsä mahdollistamaan ilosanoman kertomisen Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan. Sanna on ollut mediatyössä Kyproksella syksystä -17 asti. Kristinuskon perussanoma rakastavasta ja anteeksiantavasta Jumalasta tavoittaa eri medioiden kautta sielläkin, minne lähetystyöntekijöitä ei voi lähettää.

Sanna Suutari on koulutukseltaan tradenomi (ylempi AMK) ja hän työskentelee kristillisen SAT-7 tv-kanavan hankehallinnollisissa tehtävissä. SAT-7 lähettää hyvien uutisten tv-ohjelmia arabian, turkin ja farsin kielillä satelliitin välityksellä Lähi-Itään ja Pohjois-Afrikkaan. Ohjelmilla pyritään lisäksi vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin, kuten tyttöjenja naisten asemaan.

SAT-7:n ohjelmat tavoittavat jo yli 20 miljoonaa katsojaa, ottaen aivan erityisellä tavalla huomioon heikoimmassa asemassa olevat ihmiset: lukutaidottomat, kotien suojissa elävät naiset ja lapset sekä kristityt, joilla ei ehkä ole muuta mahdollisuutta kuulla kristillistä opetusta. Vaikeissa oloissa sotien, väkivallan ja ongelmien keskellä eläville ihmisille uutiset Jeesuksen sovitustyöstä ovat mullistavia. Jumalan vilja odottaa korjaajaa.

Lue lisää ja tue Sannaa Suomen ev.lut. Kansanlähetyksen kautta

Kuusi ihmistä pitää toisiaan käsistä suuren maapallon ympärillä

Kari-Antti Kitunen, Tansania

Pastori Kari-Antti Kitunen on teologisten aineiden opettaja Nyakaton raamattukoulussa. Koulu sijaitsee Mwanzassa Tansanian toiseksi suurimmassa kaupungissa.

Kari-Antti on kotoisin Joensuusta, mutta ehtinyt vuosien varrella asua eri puolilla Suomea ja joitakin aikoja myös ulkomailla kuten vapaaehtoisena Brysselin Merimieskirkolla. Ennen teologian opintoja hän teki uraa ravintola-alalla. Lokakuussa 2022 Kari-Antti lähti toiselle työkaudelleen Tansaniaan.

Nyakaton raamattukoulussa opetetaan Tansanian luterilaisten hiippakuntien pappeja, evankelistoja ja seurakuntatyöntekijöitä. Työn tarkoituksena on vahvistaa paikallisten työntekijöiden teologista osaamista, ja samalla edesauttaa seurakuntien kasvua ja hyvän hallinnon käytäntöjä. Suurin osa opetuksesta tapahtuu swahiliksi, joka tuo Kari-Antin mukaan oman haasteensa työhön, mutta antaa samalla mahdollisuuden oppia ymmärtämään ja sanoittamaan omaa teologiaansa uudelleen. Kari-Antista on innostavaa päästä tekemään työtä, missä on mahdollista käyttää koko persoonaansa, osaamistaan ja kokemuksiaan hyväksi ja toisten hyödyksi.

Lue lisää Suomen Lähetysseuran työstä Tansaniassa

Ota yhteyttä

Lähetyssihteeri
Jaalan kappeliseurakunta Kuusankosken seurakunta

Lähetystyö, aikuistyö