Kuusankosken nimikkolähetit

Lähetystyön nimikkosopimus on kuin seurakunta nimikoisi tai ottaisi nimelleen oman lähetystyöntekijän tai perheen, jota juuri he tukevat.

Kuusankosken seurakunnan nimikkolähetit ovat muutostilassa: Auvinen-Huhdan perhe on aloittanut vuosi sitten työt Botswanassa ja Nummelan perhe on palaamassa seurakuntatyöstä Japanissa. Osallistu sinäkin seurakunnan yhteiseen tehtävään rukoilla heidän puolestaan. Eri lähetystapahtumissa voit myös antaa oman kolehtisi heille tai liittymällä vaikka lähetysrenkaaseen ja saamalla sähköpostiisi kirjeitä maailmalta.

- Monenmoisissa tilanteissa saamme olla täällä mukana. Kaikkeen siihen tarvitsemme viisautta, voimia ja iloa. Kiitos, että rukoilet puolestamme!" kirjoittavat Nummelan perhe.

Mari, Aada, Daniel ja Emma Nummela, etualalla Onni

Daniel ja Mari Nummela, Japani

Emma 08/07, Aada 04/09 ja Onni 12/11

Nummelan perhe  on työssä Japanin HAT-Koben suurkaupungissa. He ovat ainoita pienen luterilaisen seurakuntansa työntekijöitä, mutta paikalliset kristityt auttavat omien voimavarojensa ja lahjojensa mukaan. Mari ja Daniel ovat iloinneet uusista lapsiperheistä, joita enkkumuskari ja perhejumalanpalvelus ovat tavoittaneet.

Nummelat muutivat Japaniin vuonna 2009 ja ovat siitä lähtien asuneet Länsi-Japanissa lähellä Osakan suurkaupunkia tehden työtä Länsi-Japanin ev.lut. kirkon työyhteydessä.Tällä hetkellä he vastaavat HAT-Koben seurakunnan työstä. Daniel opettaa lisäksi raamattukoululla ja toimii työalueen esimiehenä.

Mari kirjoittaa: "Täällä on viime aikoina ollut kovia luonnonmullistuksia. Ensin suuri maanjärsitys ja nyt ennätyksellisiä rankkasateita. Me olemme olleet turvassa, mutta moni on joutunut kärsimään ja menehtyneitäkin on ollut. Rukoilemme, että Herra saisi kohdata surevia ja tuoda heille uutta lohtua."

Nummelat ovat iloinneet sujuvista kesäjuhlista ja tarpeellista hengähdystaukoa tuoneesta kesälomastaan.

Rukousaiheena perheellä on, että kirkkoon tulleet uudet etsijät löytäisivät sinne tiensä toistekin.

Sanna Auvinen ja Veikko Huhta, Botswana

Onni 3v.

Botswanan evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluu noin 21 000 jäsentä 40 seurakunnassa. Suomen Lähetysseura tukee kirkon työtä sekä sen hallinnon kehittämistä ja henkilökunnan kouluttamista. Pitkälti vapaaehtoisten seurakuntalaisten varassa toimiva kirkko tekee työtä muun muassa syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten tukemiseksi  aids-epidemian keskellä.

Noin kahden miljoonan asukkaan Botswana sijaitsee eteläisessä Afrikassa. Vuonna 1966 itsenäistynyt maa tunnetaan timanteistaan ja luonnonpuistoistaan, mutta kuivuus vaikeuttaa ruoan tuotantoa ja lihakarjan kasvatusta monilla alueilla. Noin 19 prosenttia kansasta elää köyhyysrajan alapuolella, ja hiv-positiivisten osuus väestöstä on noin 22 prosenttia.

- Perheemme on yhdessä asustellut Botswanan pääkaupungissa Gaboronessa ja pikku hiljaa olemmekin jo asettautuneet tänne. Toimin täällä kirkollisen työn koordinaattorina koordinoiden Lähetysseuran hankkeita ja Veikko puolestaan toimii talousasiantuntijana auttaen ja kehittäen paikallisen kirkon taloustoimistoa, kirjoittaa Sanna Auvinen.