Pääsiäiseen

Pajun oksia ja koristeiden askartelua, sitä tarkoittaa Palmusunnuntain lähestyminen monelle lapselle. On tänään aika virpoa. Toivottaa kaikkea hyvää virpomalla ja saada palkka kauniisti koristellusta vitsasta. Samaan aikaan ohran ja rairuohon siemenet ikkunalaudoilla itävät ja kasvavat kertoen pääsiäisestä ja keväästä. Kauppojen hyllyiltä poimitaan pääsiäismunat, toinen toistaan värikkäämmät ja ne oikeat kananmunat värjättäväksi sipulin kuorilla tai muilla luonnon väreillä.

Näin valmistaudumme pääsiäiseen, kristikunnan suurimpaan juhlaan. Ensi viikolla saan kiertää kouluilla pääsiäisnäytelmän kanssa. Näytelmä kertoo pääsiäisen tapahtumat yhteislaulujen saattelemana. 

Näytelmän lauluista ”Risti on merkki Jeesuksen, risti on merkki rakkauden, risti on merkki elämän, Hän ylös nousi, nyt elää Hän.” on monelle jäänyt kouluvuosilta mieleen. Rippikoulussa saatetaan laulaa laulua uudelleen, kun kerrataan pääsiäiseen tapahtumia. Laulu tiivistää pääsiäisen yhtälailla kuin kaulalla roikkuva rippiristi. 

Tämän pääsiäisen alla mietin yksin asuvia, kunpa jokaiselle joku toivottaisi sitä kaikkein parasta, siunausta. Ei välttämättä virpomalla, mutta käymällä, soittamalla, kohtaamalla. 

Hyvän Jumalan siunausta sinulle,
Kertokoon jokainen kevään merkki pääsiäisen ihmeestä. 
Laulakoon kevään linnut Jumalan rakkaudesta. 
Keväisen auringon säteet muistuttakoon Jumalasta, joka pitää meistä huolen. 
Olkoon ylösnoussut Kristus kanssasi! 

Johanna Pesonen
kirkkoherra
Anjalankosken seurakunta