Viestikapulan luovutus

Kun joukkueet käyvät viestijuoksun kilpailuun kentällä, jokainen ryhmä kuljettaa viestikapulaa. Tänä pyhänä evankeliumissa Jeesus jättää viestikapulaa seuraajilleen. Voit lukea tästä Johanneksen evankeliumista (Joh. 15:10-17).  Viestikapula on kullakin vain kierroksen ajan, mutta suoritus on yhteinen. 

Kilpakentällä on joukkueita. Urheilu yhdistää ne. Meille kristityille on annettu yhteinen tehtävä, ja sitä viestijuoksu tarkoittaa. Joukkueina emme kilpaile keskenämme, vaan koetamme saada yhä useamman mukaan saman merkittävän tehtävän toteutukseen. 

Jokainen joukkue ilmentää yhtä tapaa olla viestinviejä: Valkealan ’nuotioveikot’, Kuusaan ’katajaiset’, Elimäen ’peltomyyrät’ ja Anjalan ’ankkapurrat’. Kouvolan keskusta-alueen ’kisailijat’.  Vaikka seurakunnilla on monta nimeä, ne kaikki kantavat samanlaista viestikapulaa. 

Pyhäpäivän evankeliumi on täynnä iloa ja innostusta. Jeesus lupaa rakkautensa ja antaa sen mukana ilon. Ilohan on tunne, että nyt sujuu, nyt on asiat hyvin, ollaan menossa kivaa kohti ja ollaan hilpeitä. Kristityt tunnetaan siitä että he rakastavat lähimmäistä ja kantavat sydämessään, kuormienkin alla, iloa joka ei sammu. 

Viestikapulan antaja kutsuu meitä ystäviksi, ei palvelijoiksi. Ystävyys on kumppanuutta. Se on molemminpuolista. Jeesus sanoo: minä valitsin teidät. Kyse on siis ihanasta liitosta, testamentista ja perinnöstä, joka tekee iloiseksi.  Meille ojennetaan viesti, joka tekee elämästämme merkityksellisen ja tehtävästämme tärkeän. Meillä on kaikkein paras tuote vietävänä: sielujen pelastus. 

Tehtävän antaja on itse vakuuttanut meidät. Hän on antanut henkensä ystävien edestä. Hän raivasi tien kaikkein pahimman, kuoleman yli.

Viestikapulassa lukee: ”Sinä olet minun. Minä olen sinut lunastanut.” Tämä yhteinen todistajan tehtävä on liikkeelläoloa. Se tuottaa paljon iloa ja uutta hedelmää. Ja jokainen viestinviejä saa vakuutuksen: Te saatte pyytää voimia, ja minä annan teille voiman. Maan ääriin asti. 


Kirsi Hämäläinen
Elimäen seurakunnan kirkkoherra
Mikkelin tuomiokapitulin vanhempi pappisasessori