Voikkaan kirkko

Voikosken kirkko kesällä.

Kirkkokuja 1, 45910 Voikkaa

530

Kirkkosalissa on istumapaikkoja 430 ja pöytäpaikkoja tarvittaessa jopa 100 hengelle. Kirkkosalissa on flyygeli ja äänentoisto. Kirkkosalin takaosassa on mahdollisuus järjestää erilaisia juhla-, kokous- ja tarjoilutilaisuuksia. Kirkkosalin yhteydessä on oma tarjoilukeittiö.

 

Katso kuvagalleria kirkosta

Voikkaan kirkko on tyylikäs ja valoisa puukirkko.

Kirkko rakennettiin alun perin rukoushuoneeksi vuonna 1925 arkkitehti Volmari Forsbergin suunnitelmien mukaan. Kirkon erillinen kellotapuli valmistui vuonna 1959. Muutostyöt rukoushuoneesta kirkoksi tehtiin arkkitehti Veikko Larkaksen piirustusten mukaan vuoden 1961 aikana. Samana vuonna rukoushuone vihittiin kirkoksi.

Kirkko peruskorjattiin vuonna 2001. Restauroinnissa pyrittiin säilyttämään vanhaa, mutta tilalle tuli myös uutta, kuten kirkkosalin tuolit, jotka korvaavat kirkon vanhat penkit. Veikko Larkaksen suunnittelema alttarimosaiikki on säilytetty (risti pikkukaakeli-taustalla). Peruskorjaustyön arkkitehtina toimi Arkkitehtitoimisto Junkkari Käppi Toppila Oy.

Seurakuntatalo on nimitys Voikkaan kirkon siipirakennukselle. Seurakuntatalossa sijaitsevat Voikkaan seurakuntapiirin tilat, päiväkerho, nuortentilat sekä seurakuntasali.

Kirkkosaliin on inva-luiska ja kirkossa on toiminnassa kaksi hissiä.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
wc wc

Tapahtumat

to 15.6. klo 18.00

Kirkkokuja 1, 45910 Voikkaa

Yhteislauluilta Voikkaan kirkossa

Tervetuloa laulamaan yhdessä!
la 24.6. klo 17.00

Kirkkokuja 1, 45910 Voikkaa

Juhannuspäivän iltamessu Voikkaalla

Juhannuspäivän iltamessu Voikkaan kirkossa
to 31.8. klo 18.00

Kirkkokuja 1, 45910 Voikkaa

Yhteislauluilta Voikkaan kirkossa

Tervetuloa laulamaan yhdessä!