Korian kirkko

Alakouluntie 23 , 45610 Koria

Korian kirkko

Katso kuvagalleria kirkosta

Korian kirkko valmistui vuonna 1951 ja on arkkitehti Yrjö Vaskisen suunnittelema. Kirkkorakennus on pitkänomainen ja valmistettu tiilestä. Alttaritauluna on entinen Elimäen kirkon alttaritaulu "Vapahtaja Getsemanessa", jonka on maalannut R.W. Ekman vuonna 1871. Taulu siirrettiin Korian kirkkoon vuonna 1978.

Piispa Martti Simojoki vihki kirkon käyttöön vuonna 1952.

Kirkkosalin mahtuu 400 henkeä: istumaan 250 henkeä, seisoen 400. Seurakuntasaliin mahtuu 80 henkeä ja kerhotilaan 15.

Kirkossa ja seurakuntasalissa on piano, dataprojektori, äänentoisto, keittiö ja induktiosilmukka.

Kirkossa ei ole hissiä, mutta tiloihin pääsee pyörätuolilla. Kirkossa on inva-wc.

Vaativa pyörätuolireitti

Alakouluntie 23, 45610 Koria

Alakouluntie 23, 45610 Koria

Muu tilaisuus Korian Runopiiri Sanasolina

Kun runojen soinnut ilmoille helää,ne sukupolvelta toiselle muistoissa elää. Sanat runojen kuiskivat sydämen kieltä, hellien lempeästi lukijan, kuulijan mieltä. Runopiiri on kokoontunut keväästä 2014 lähtien ja odotamme juuri Sinua mukaan. Olet nainen tai mies, joka luet,kirjoitat tai haluat vain kuunnella runoja. Ota mielirunojasi mukaan, toisten, itse kirjoittamiasi, tai tule mukaan muuten vaan. Jaamme kokemuksiamme, opimme toisiltamme ja tutustumme runoilijoiden elämäntarinoihin. Olet sydämellisesti tervetullut runojen maailmaan.