Kouvolan Keskuskirkko

Marjoniementie 5 , 45100 Kouvola

Kouvolan Keskuskirkko

Katso kuvagalleria kirkosta

Keskuskirkon on suunnitellut arkkitehtuuritoimisto Jaakko ja Kaarina Laapotti ja se valmistui 1977 ja vihittiin käyttöön 1978. Keskuskirkko edustaa modernia konstruktiiviset rakennusosat näkyville jättävää arkkitehtuuria. Päärakenteen muodostavat teräsristikot. Julkisivun materiaaleina on käytetty alumiinia ja terästä. Kirkossa on erillinen teräsrakenteinen kellotorni.

Sisätiloissa on käytetty valkoista tiiltä ja katossa teräsbetonielementtejä. Salissa on 780 istumapaikkaa. Kirkon molemmat ovet sijaitsevat katutasossa, mikä mahdollistaa kirkkoon sisäänpääsyn vaivatta myös liikuntavammaisille. Alttarin taustaseinällä on alttaritauluna Jaakko Laapotin tekemä metallisommitelma, joka on sijoitettu seinän rakenneruudukkoon. Metallisommitelmassa on punaisia symboleja valkoisella pohjalla ja se symboloi Jeesusta ja hänen apostolejaan.

Keskuskirkon valmistumisen jälkeen Kouvolan seurakunta luovutti entisen pääkirkkonsa Pyhän Ristin kirkon Haminan ortodoksisen seurakunnan käyttöön.

Kouvolan Keskuskirkossa on 780 istumapaikkaa, joista kuoropaikkoja on 40.

Kirkossa on urut, piano, äänentoisto.

Kirkko sijaitsee Kouvolan seurakuntakeskuksen läheisyydessä, jonne kirkolta on matkaa noin 100 metriä. Seurakuntakeskuksessa on vuokrattavia juhlatiloja.

Sanajumalanpalvelus Keskuskirkossa

Saarna ja liturgia Lasse Karppela, kanttori Terhi Paukku.

Kahvia ja kuvia

Miltä näyttää Kouvolan seurakunnan 100-vuotinen historia entisten ja nykyisten työntekijöiden ja luottamushenkilöiden silmin? Historian siiville pääsemme kevätkaudella 2022 Keskuskirkon jumalanpalvelusten jälkeen tallennettujen haastattelujen myötä. Tallenteet kestävät noin 20 minuuttia ja ennen katselua pystykahvitellaan hetkinen. Klikkaa ja katso tarkempi ohjelma.

Messu Keskuskirkossa, myös YouTube

Saarna Tero Pekkola, liturgia Henna Huppunen ja kanttori Ritva-Liisa Marttila. Nuorisotyön johtaja Tero Pekkolan virkaan siunaaminen. Messu on seurattavissa myös Kouvolan seurakuntien YouTube-kanavalla.

Messu Keskuskirkossa

Saarna Henna Huppunen, liturgia Kaija-Liisa Lindberg ja kanttori Mari Lehtinen.

Sanajumalanpalvelus Keskuskirkossa

Saarna ja liturgia Ellen Kiviharju, kanttori Mari Lehtinen.

Messu Keskuskirkossa

Saarna Lasse Karppela, liturgia Henna Huppunen ja kanttori Ritva-Liisa Marttila.