Kouvolan Keskuskirkko

Marjoniementie 5 , 45100 Kouvola

Kouvolan Keskuskirkko

Katso kuvagalleria kirkosta

Keskuskirkon on suunnitellut arkkitehtuuritoimisto Jaakko ja Kaarina Laapotti ja se valmistui 1977 ja vihittiin käyttöön 1978. Keskuskirkko edustaa modernia konstruktiiviset rakennusosat näkyville jättävää arkkitehtuuria. Päärakenteen muodostavat teräsristikot. Julkisivun materiaaleina on käytetty alumiinia ja terästä. Kirkossa on erillinen teräsrakenteinen kellotorni.

Sisätiloissa on käytetty valkoista tiiltä ja katossa teräsbetonielementtejä. Salissa on 780 istumapaikkaa. Kirkon molemmat ovet sijaitsevat katutasossa, mikä mahdollistaa kirkkoon sisäänpääsyn vaivatta myös liikuntavammaisille. Alttarin taustaseinällä on alttaritauluna Jaakko Laapotin tekemä metallisommitelma, joka on sijoitettu seinän rakenneruudukkoon. Metallisommitelmassa on punaisia symboleja valkoisella pohjalla ja se symboloi Jeesusta ja hänen apostolejaan.

Keskuskirkon valmistumisen jälkeen Kouvolan seurakunta luovutti entisen pääkirkkonsa Pyhän Ristin kirkon Haminan ortodoksisen seurakunnan käyttöön.

Kouvolan Keskuskirkossa on 780 istumapaikkaa, joista kuoropaikkoja on 40.

Kirkossa on urut, piano, äänentoisto.

Kirkko sijaitsee Kouvolan seurakuntakeskuksen läheisyydessä, jonne kirkolta on matkaa noin 100 metriä. Seurakuntakeskuksessa on vuokrattavia juhlatiloja.

Messu Keskuskirkossa

Saarna kenttäpiispa Pekka Särkiö, liturgia Tuuli Kotisalo, kanttori Mari Lehtinen ja Sonus-kuoro. Lotta Svärd 100 vuotta juhlajumalanpalvelus. Käpylän kirkossa ei poikkeuksellisesti ole jumalanpalvelusta.

Hiljenny hetkeksi

Hiljaiset rukousalttarit klo 16.30, urkumusiikkia klo 17. Kutsumme sinua hengähtämään hetkeksi klassisen urkumusiikin parissa viikonlopun kynnyksellä. 1.10. puolen tunnin mittaisen urkumusiikin aiheena on "Enkelien matkassa" ja uruissa Terhi Paukku. Kaija-Liisa Lindberg on paikalla henkilökohtaista keskustelua varten. Voit halutessasi ottaa kotiin mukaan hengelliseen matkantekoon liittyvän mietiskelytehtävän.

Sanajumalanpalvelus Keskuskirkossa

Saarna ja liturgia Tomi Päivinen, kanttori Ritva-Liisa Marttila.

Messu Keskuskirkossa

Saarna Timo Reuhkala, liturgia Tomi Päivinen ja kanttori Ritva-Liisa Marttila. ELY:n ja Sansan kirkkopyhä, kirkkokahvit ja lähetystilaisuus Luukas-salissa messun jälkeen.

Sanajumalanpalvelus Keskuskirkossa

Saarna ja liturgia Henna Huppunen, kanttori Terhi Paukku.

Messu Keskuskirkossa, myös YouTube

Saarna Henna Huppunen, liturgia Tuuli Kotisalo ja kanttori Terhi Paukku. Kouvolan ja Iitin sotaveteraanien kirkkopäivä. Jumalanpalvelus on seurattavissa myös Kouvolan seurakuntien YouTube-kanavan kautta, seurakuntayhtymän yhteisenä jumalanpalveluksena.

Messu Keskuskirkossa

Saarna Tomi Päivinen, liturgia Tuuli Kotisalo ja kanttori Ritva-Liisa Marttila, Kirkkokuoro. Tapani Nuutisen Karjalaisen kansan messu, Kouvolan Karjala-Seuran kirkkopyhä.