Kouvolan Keskuskirkko

Marjoniementie 5 , 45100 Kouvola

Kouvolan Keskuskirkko

Katso kuvagalleria kirkosta

Keskuskirkon on suunnitellut arkkitehtuuritoimisto Jaakko ja Kaarina Laapotti ja se valmistui 1977 ja vihittiin käyttöön 1978. Keskuskirkko edustaa modernia konstruktiiviset rakennusosat näkyville jättävää arkkitehtuuria. Päärakenteen muodostavat teräsristikot. Julkisivun materiaaleina on käytetty alumiinia ja terästä. Kirkossa on erillinen teräsrakenteinen kellotorni.

Sisätiloissa on käytetty valkoista tiiltä ja katossa teräsbetonielementtejä. Salissa on 780 istumapaikkaa. Kirkon molemmat ovet sijaitsevat katutasossa, mikä mahdollistaa kirkkoon sisäänpääsyn vaivatta myös liikuntavammaisille. Alttarin taustaseinällä on alttaritauluna Jaakko Laapotin tekemä metallisommitelma, joka on sijoitettu seinän rakenneruudukkoon. Metallisommitelmassa on punaisia symboleja valkoisella pohjalla ja se symboloi Jeesusta ja hänen apostolejaan.

Keskuskirkon valmistumisen jälkeen Kouvolan seurakunta luovutti entisen pääkirkkonsa Pyhän Ristin kirkon Haminan ortodoksisen seurakunnan käyttöön.

Kouvolan Keskuskirkossa on 780 istumapaikkaa, joista kuoropaikkoja on 40.

Kirkossa on urut, piano, äänentoisto.

Kirkko sijaitsee Kouvolan seurakuntakeskuksen läheisyydessä, jonne kirkolta on matkaa noin 100 metriä. Seurakuntakeskuksessa on vuokrattavia juhlatiloja.

Marjoniementie 5, 45100 Kouvola

Keskuskirkon avoimet ovet

Keskuskirkko on avoinna myös hiljaisella viikolla yksityistä hiljentymistä ja rukousta varten. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä henkilökohtaista keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Marjoniementie 5, 45100 Kouvola

Kiirastorstain iltakirkko Keskuskirkossa (Facebook)

Kiirastorstain jumalanpalvelusta voi seurata Kouvolan seurakunnan Facebook-sivun kautta. Keskuskirkko on avoinna klo 19 - 21 yksityistä hiljentymistä ja rukousta varten. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä henkilökohtaista keskustelua ja sielunhoitoa varten.