Kouvolan Keskuskirkko

Keskuskirkko

Kouvolan keskuskirkko kesällä.

Marjoniementie 5, 45100 Kouvola

Kouvolan Keskuskirkossa on 700 istumapaikkaa, joista kuoropaikkoja on 40.

Kirkossa on urut, piano, äänentoisto.

Kirkko sijaitsee Kouvolan seurakuntakeskuksen läheisyydessä, jonne kirkolta on matkaa noin 100 metriä. Seurakuntakeskuksessa on vuokrattavia juhlatiloja.

Keskuskirkon on suunnitellut arkkitehtuuritoimisto Jaakko ja Kaarina Laapotti ja se valmistui 1977 ja vihittiin käyttöön 1978. Keskuskirkko edustaa modernia konstruktiiviset rakennusosat näkyville jättävää arkkitehtuuria. Päärakenteen muodostavat teräsristikot. Julkisivun materiaaleina on käytetty alumiinia ja terästä. Kirkossa on erillinen teräsrakenteinen kellotorni.

Sisätiloissa on käytetty valkoista tiiltä ja katossa teräsbetonielementtejä. Salissa on 700 istumapaikkaa. Kirkon molemmat ovet sijaitsevat katutasossa, mikä mahdollistaa kirkkoon sisäänpääsyn vaivatta myös liikuntavammaisille. Alttarin taustaseinällä on alttaritauluna Jaakko Laapotin tekemä metallisommitelma, joka on sijoitettu seinän rakenneruudukkoon. Metallisommitelmassa on punaisia symboleja valkoisella pohjalla ja se symboloi Jeesusta ja hänen apostolejaan.

Keskuskirkon valmistumisen jälkeen Kouvolan seurakunta luovutti entisen pääkirkkonsa Pyhän Ristin kirkon Haminan ortodoksisen seurakunnan käyttöön.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Pekka Laukkarisen konsertti perheille

Pekka Laukkarinen trion iloinen konsertti

Nostalgianuortenilta

Huomio, huomio Sinä Seurakuntanuori Kouvolan seurakunnan sadan vuoden taipaleelta! Tervetuloa Keskuskirkkoon ja levitä kutsua! Mukana tässä illassa ainakin Juha Palm, Arto Sahamies, Maarit Paajanen, Pentti Smeds, Jari Pennanen, Kimmo Kääriäinen ym, ym. 90-luvun seurakuntanuoren puheenvuoron pitää Hans Kallio.

Marjoniementie 5, 45100 Kouvola

Messu (Mikkelinpäivän messu Keskuskirkossa)

Saarna Laura Kalenius, liturgi Lasse Karppela, kanttori Ritva-Liisa Marttila

Kahvia ja kuvia

Katsomme tallenteita, joissa eri henkilöt muistelevat työtään, paikkoja ja tapahtumia Kouvolan seurakunnan 100-vuotistaipaleelta. Tallenteet kestävät noin 30 minuuttia. Ennen katselua nautitaan pystykahvit. Huom. Tapahtuma alkaa jumalanpalveluksen päätyttyä, joten alkamisaika on noin aika. Katso tallennesarjan aiheet klikkaamalla.

Iltajuhla (Juhlavuoden päätapahtuma)

Juhlimme yhdessä Kouvolan seurakunnan 100-vuotista taivalta: Seurakunnan musiikkityö esiintyy laaja-alaisesti, näemme katkelmia Juhani Natrin, Pekka Ainalin ja Hannu Purhosen muisteloista ym. Emännät tarjoavat kahvit ja kakkukilpailun voittajakakkua Maria-salissa klo 17-18.

Marjoniementie 5, 45100 Kouvola

Messu (Vanhusten viikon messu Keskuskirkosa)

Saarna Ellen Kiviharju, liturgi Ulla Koskinen, kanttori Mari Lehtinen

Mukana messussa loppuvuodesta 70 vuotta täyttävät.

Kahvia ja kuvia

Perheiden juttu

Tervetuloa koko perheen hyvän mielen iltapäivään! Luvassa on kivoja toiminnallisia juttuja lapsista kouluikäisiin, musiikkia ja löytämisen iloa.