Sonus-kuoro

Sonus-kuoro on Kymenlaaksossa jo käsite. Kuoro on ilahduttanut kuulijoitaan 38 vuoden ajan ja tänä syksynä se aloittaa kautensa vasta kolmannen johtajansa kanssa. Kuoron taiteellisena johtajana aloittaa Mari Lehtinen ja varajohtajana toimii Pekka Ainali. Ainali on perustanut kuoron vuonna 1980 ja johtanut sitä vuoteen 2016 asti. Vuosina 2016-2018 kuoroa johti Säde Bartling. Sonus-kuoro on kuoroyhdistys, joka toimii Kouvolan seurakunnan piirissä. Kuoro esiintyy konserteissa, jumalanpalveluksissa, musiikkitapahtumissa ja erilaisissa juhlissa. Se on tehnyt lukuisia konserttimatkoja Suomeen ja ulkomaille aina Kanadaa ja Yhdysvaltoja myöten.

Sonuksen ohjelmisto on monipuolinen. Syksyllä 2018 säveltäjänimiä ovat mm. G.F.Händel, G.Fauré, F.Mendelssohn, T.Kuula ja monet muut suomalaissäveltäjät. Kanttori Mari Lehtisellä on pitkä kokemus kuorotyöstä erilaisten kuoromuotojen kanssa. Hän on koulutukseltaan myös laulunopettaja.Kuoronjohtajana Lehtinen haluaa kehittää edelleen kuoron sointia kiinnittämällä huomiota äänenmuodostukseen ja a cappella-lauluun.
Yhteistyökumppaneita: Kymi Sinfonietta ja Vox Musicae, laulusolistit sekä eri kuorot.
Sonus on julkaissut kuusi omaa äänitettä ja nauhoittanut hengellistä musiikkia Yleisradiolle.

-Sonuksen kevätkausi alkaa keskiviikkona 16.1.klo 18.30-20.30 Kouvolan srk-keskuksessa.

-Kuoro juhlistaa Marianpäivää laulamalla jumalanpalveluksessa Keskuskirkossa su 24.3.klo 10 ja kevätkonsetti Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-salissa on su 5.5.klo 18.

Kuoroon voi pyrkiä koelaulun kautta. Ota yhteyttä Mari Lehtiseen ja sovi aika. mari.lehtinen@evl.fi tai 040 779 7933.