Sonus-kuoro

Sonuksen tuleva toimintakausi on monipuolinen. Syksy huipentuu suuriin konsertteihin Kymi Sinfoniettan ja toisen kuoron, Kotka-Canton kanssa. Konserteissa esitetään joulumusiikkia Mendelssohnilta ja Mozartilta ja konsertit johtaa Olari Elts.

Keväällä 2020 kuoron ohjelmisto keskittyy black gospel-tyyliin, kun Sonus toteuttaa Anjalankosken seurakunnan kuorojen kanssa konsertit Kouvolassa ja Myllykoskella.

Kuoroon otetaan mieslaulajia ja korkeita sopraanoita, yhteydenotot: kuoronjohtaja Mari Lehtinen.
mari.lehtinen@evl.fi tai 040 779 7933.

Sonus-kuoro on Kymenlaaksossa jo käsite. Kuoro on ilahduttanut kuulijoitaan 39 vuoden ajan ja viime syksynä se aloitti kautensa vasta kolmannen johtajansa kanssa. Kuoron taiteellisena johtajana toimii kanttori ja laulunopettaja Mari Lehtinen ja varajohtajana on Pekka Ainali. Ainali on perustanut kuoron vuonna 1980 ja johtanut sitä vuoteen 2016 asti. Vuosina 2016-2018 kuoroa johti Säde Bartling. Sonus-kuoro on kuoroyhdistys, joka toimii Kouvolan seurakunnan piirissä. Kuoro esiintyy konserteissa, jumalanpalveluksissa, musiikkitapahtumissa ja erilaisissa juhlissa. Se on tehnyt lukuisia konserttimatkoja Suomeen ja ulkomaille aina Kanadaa ja Yhdysvaltoja myöten.

Mari Lehtisellä on pitkä kokemus kuorotyöstä erilaisten kuoromuotojen kanssa. Kuoronjohtajana Lehtinen haluaa kehittää kuoron sointia kiinnittämällä huomiota äänenmuodostukseen ja a cappella-lauluun.
Yhteistyökumppaneita vuosien varrelta: Kymi Sinfonietta ja Vox Musicae, laulusolistit sekä eri kuorot.
Sonus on julkaissut kuusi omaa äänitettä ja nauhoittanut hengellistä musiikkia Yleisradiolle.

Kuorolaulu on erinomainen harrastus ja se antaa paljon. Jos myös haluat kehittyä laulajana, tule mukaan:) Kuoroon voi pyrkiä koelaulun kautta pitkin vuotta. Vähintään kohtalainen nuotinlukutaito on suotavaa, aiempi kuorokokemus ei ole välttämätön. Ota yhteyttä Mari Lehtiseen ja sovi aika.

SYKSY 2019
Taiteiden yö pe 9.8. klo 19.00-19.45 Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-sali
Lähimmäisen sunnuntain messu su 15.9. klo 10 Kouvolan Keskuskirkko
Pyhäinpäivän jumalanpalvelus la 2.11.klo 10 Kouvolan Keskuskirkko
Kouvolan kaupungin itsenäisyyspäivän juhla pe 6.12.
Konsertit Kymi Sinfoniettan ja Kotka-Canton kanssa ti 10.12. Kotka ja ke 11.12. Kouvola
Kauneimmat joululaulut su 15.12. klo 18 Kouvolan Keskuskirkko