Sonus-kuoro


​​​Sonus-kuoro on Kymenlaaksossa jo käsite ja kuoro on ilahduttanut kuulijoitaan 41 vuoden ajan. Kuoron taiteellisena johtajana toimii kanttori ja laulunopettaja Mari Lehtinen. Pekka Ainali on perustanut kuoron vuonna 1980 ja johtanut sitä vuoteen 2016 asti. Vuosina 2016-2018 kuoroa johti Säde Bartling. Sonus-kuoro on kuoroyhdistys, joka toimii Kouvolan seurakunnan piirissä. Kuoro esiintyy konserteissa, jumalanpalveluksissa, musiikkitapahtumissa ja muissa tilaisuuksissa. Sen ohjelmisto on monipuolinen, sisältäen pääosin klassista kuoromusiikkia. Kuoro haluaa myös kokeilla rajoja, kun se toteuttaa rytmimusiikkia eri tavoin.

Se on tehnyt lukuisia konserttimatkoja Suomeen ja ulkomaille aina Kanadaa ja Yhdysvaltoja myöten. Yhteistyökumppaneita vuosien varrelta: Kymi Sinfonietta ja Vox Musicae, laulusolistit sekä eri kuorot.
Sonus on julkaissut kuusi omaa äänitettä ja nauhoittanut hengellistä musiikkia Yleisradiolle.

Mari Lehtisellä on pitkä kokemus kuorotyöstä erilaisten kuorojen ja kuoromuotojen kanssa. Lehtinen haluaa kehittää kuoron sointia kiinnittämällä huomiota äänenmuodostukseen ja a cappella-lauluun. Ilmaisu ja tekstilähtöisyys ovat myös erittäin olennaisia asioita, kun tehdään kuoromusiikkia.

Kuorolaulu on erinomainen harrastus ja se antaa paljon. Kun haluat kehittyä laulajana ja olet valmis tavoitteelliseen kuorolauluun, tule mukaan:) Kuoroon voi pyrkiä koelaulun kautta pitkin vuotta. Vähintään kohtalainen nuotinlukutaito on suotavaa, aiempi kuorokokemus ei ole välttämätön. Kuoro harjoittelee keskiviikkoisin Kouvolan Seurakuntakeskuksen Luukas-salissa klo 18-20, ke 11.8. lähtien.
Ota yhteyttä Mari Lehtiseen ja sovi aika koelauluun!
mari.lehtinen@evl.fi 
040 779 7933

SYYSKAUSI 2021 Kuoron tuleva kausi tulee olemaan aktiivinen ja monipuolinen! Syksyn ohjelmaan kuuluu isoja kirkkomusiikkiteoksia (yhteistyökuvio, joka julkistetaan myöhemmin) ja pienempiä kuoromusiikin helmiä. Uusia laulajia otetaan kaikkiin stemmoihin!

Esimerkkejä kuoron toiminnasta  2019-2020
Sonuksen syksy huipentui suuriin konsertteihin Kymi Sinfoniettan ja kotkalaisen kuoron, Kotka-Canton kanssa. Konserteissa esitettiin joulumusiikkia Mendelssohnilta ja Mozartilta ja konsertit johti Olari Elts.
Keväällä 2020 kuoron ohjelmisto keskittyi black gospel-tyyliin, kun Sonus toteutti Anjalankosken seurakunnan musiikkityön kanssa livestream-konsertin (I Smile) Kouvolassa 14.3. 

Tapahtumia syksyllä 2019 ja alkuvuodesta 2020:
Taiteiden yö pe 9.8. klo 19.00-19.45 Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-sali
Lähimmäisen sunnuntain messu su 15.9. klo 10 Kouvolan Keskuskirkko
Kouvolan kaupungin itsenäisyyspäivän juhla pe 6.12.
Konsertit Kymi Sinfoniettan ja Kotka-Canton kanssa ti 10.12. Kotka ja ke 11.12. Kouvola
Kauneimmat joululaulut su 15.12. klo 18 Kouvolan Keskuskirkko
Kynttilänpäivän messu 2.2.klo 10 Kouvolan Keskuskirkossa
I Smile-konsertti streemattuna Kouvolan Keskuskirkosta la 14.3.klo 20.