Sonus-kuoro

​​​Sonus-kuoro on Kymenlaaksossa jo käsite ja kuoro on ilahduttanut kuulijoitaan 42 vuoden ajan. Kuoron taiteellisena johtajana toimii kanttori ja laulunopettaja Mari Lehtinen. Pekka Ainali on perustanut kuoron vuonna 1980 ja johtanut sitä vuoteen 2016 asti. Vuosina 2016-2018 kuoroa johti Säde Bartling. Sonus-kuoro on kuoroyhdistys, joka toimii Kouvolan seurakunnan piirissä. Kuoro esiintyy konserteissa, jumalanpalveluksissa, musiikkitapahtumissa ja muissa tilaisuuksissa. Sen ohjelmisto on monipuolinen, sisältäen pääosin klassista kuoromusiikkia. Kuoro haluaa myös kokeilla rajoja, kun se toteuttaa rytmimusiikkia eri tavoin.

Se on tehnyt lukuisia konserttimatkoja Suomeen ja ulkomaille aina Kanadaa ja Yhdysvaltoja myöten. Yhteistyökumppaneita vuosien varrelta: Kymi Sinfonietta ja Vox Musicae, laulusolistit sekä eri kuorot.
Sonus on julkaissut kuusi omaa äänitettä ja nauhoittanut hengellistä musiikkia Yleisradiolle.

Mari Lehtisellä on pitkä kokemus kuorotyöstä erilaisten kuorojen ja kuoromuotojen kanssa. Lehtinen haluaa kehittää kuoron sointia kiinnittämällä huomiota äänenmuodostukseen ja a cappella-lauluun. Ilmaisu ja tekstilähtöisyys ovat myös erittäin olennaisia asioita, kun tehdään kuoromusiikkia.

Kuorolaulu on erinomainen harrastus ja se antaa paljon. Kun haluat kehittyä laulajana ja olet valmis tavoitteelliseen kuorolauluun, tule mukaan:) Kuoroon voi pyrkiä koelaulun kautta pitkin vuotta. Vähintään kohtalainen nuotinlukutaito on suotavaa, aiempi kuorokokemus ei ole välttämätön. Kuoro harjoittelee keskiviikkoisin Kouvolan Seurakuntakeskuksen Luukas-salissa klo 18-20.
Ota yhteyttä Mari Lehtiseen ja sovi aika koelauluun!
mari.lehtinen@evl.fi