Sonus-kuoro

Sonus-kuoro on Kymenlaaksossa jo käsite. Kuoro on ilahduttanut kuulijoitaan 38 vuoden ajan ja viime syksynä se aloitti kautensa vasta kolmannen johtajansa kanssa. Kuoron taiteellisena johtajana toimii kanttori ja laulunopettaja Mari Lehtinen ja varajohtajana on Pekka Ainali. Ainali on perustanut kuoron vuonna 1980 ja johtanut sitä vuoteen 2016 asti. Vuosina 2016-2018 kuoroa johti Säde Bartling. Sonus-kuoro on kuoroyhdistys, joka toimii Kouvolan seurakunnan piirissä. Kuoro esiintyy konserteissa, jumalanpalveluksissa, musiikkitapahtumissa ja erilaisissa juhlissa. Se on tehnyt lukuisia konserttimatkoja Suomeen ja ulkomaille aina Kanadaa ja Yhdysvaltoja myöten.

Sonuksen ohjelmisto on monipuolinen. Kevään ohjelmistossa säveltäjänimiä ovat mm. Kuusisto, Salmenhaara, Mäntyjärvi, Bartling, Sallinen, Fougstedt, Grieg, Mozart ja monet muut. Mari Lehtisellä on pitkä kokemus kuorotyöstä erilaisten kuoromuotojen kanssa. Kuoronjohtajana Lehtinen haluaa kehittää kuoron sointia kiinnittämällä huomiota äänenmuodostukseen ja a cappella-lauluun.
Yhteistyökumppaneita vuosien varrelta: Kymi Sinfonietta ja Vox Musicae, laulusolistit sekä eri kuorot.
Sonus on julkaissut kuusi omaa äänitettä ja nauhoittanut hengellistä musiikkia Yleisradiolle.

-Kuoro juhlistaa kahta kirkollista juhlapyhää:
*Marian ilmestyspäivän jumalanpalvelus Keskuskirkossa su 24.3.klo 10
*4.sunnuntai pääsiäisestä teemalla "Laulakaa", jumalanpalvelus Käpylän kirkossa su 19.5.klo 13.

-Vappu ja kevätkonsertti
*Vappuna 1.5. kuoro esiintyy kaupungin muiden kuorojen kanssa Kouvolan keskustassa.
*Kevätkonsetti Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-salissa su 5.5.klo 18.

Kuorolaulu on erinomainen harrastus ja se antaa paljon. Jos myöskin haluat kehittyä laulajana, tule mukaan:) Kuoroon voi pyrkiä koelaulun kautta pitkin vuotta. Kohtalainen nuotinlukutaito on suotavaa, aiempi kuorokokemus ei ole välttämätön. Ota yhteyttä Mari Lehtiseen ja sovi aika. mari.lehtinen@evl.fi tai 040 779 7933.