Pistäydy taivaalliselle tauolle

Kouvolassa on kesällä avoinna kirkkoja tutustumista ja hiljentymistä varten. Kesäkahviloissa voit pysähtyä nauttimaan kupillisen kahvia. Kahviloiden tuotto menee lähetystyön hyväksi. Kesäisestä musiikista pääset nauttimaan yhdessä laulaen, konserteissa sekä verkon välityksellä.

Huom! Tapahtumatiedot voivat muuttua koronatilanteesta johtuen. Päivitämme tietoja koko ajan.

Kesällä avoinna olevat kirkot:

• Elimäen kirkko avoinna 5.-30.7. ma-pe klo 11-15., opas paikalla. Hartaushetki keskiviikkoisin klo 12.
  • Jaalan kirkko avoinna 13.6.-27.8. tutustumista ja hiljentymistä varten ma-to klo 9-15 ja pe 9-13.
  • Valkealan kirkko avoinna kesäaikaan ma-to klo 11-15.

Voit seurata jumalanpalveluksia kesän ajan myös verkon välityksellä sunnuntaisin klo 10 Kouvolan seurakuntien YouTube-kanavalla. Lue lisää jumalanpalveluksista Kouvolan seurakunnissa.

Kesäkahviloita:

Elimäen kirkko: Kahvila kirkon pihalla avoinna ajalla 5.-30.7. ma-pe klo 11-14.45. Hartaushetki keskiviikkoisin klo 12.

Jaalan kirkko: Lähetyksen kesäkahvila tiistaisin ja torstaisin 15.6.-5.8. klo 12-15 kirkon srk-salissa.

Kuusankosken seurakuntatalo: Lähetyksen kesäkahvila 2.6.-15.9. keskiviikkoisin klo 11-13 Kuusankosken seurakuntatalon parkkipaikalla.

Myllykosken tori: Lähetyksen torikahvila maanantaisin 7.6.-30.8. klo 13-14. Hartaus klo 12.55.

Valkealan kirkko:
Tapulitorstait: to 10.6., to 17.6., to 8.7., to 22.7. ja to 19.8. klo 13-15. Kahvila Tapulin pihalla, vaihteleva valikoima puodin tuotteita myytävänä.
Tapulikahvit järjestetään jumalanpalveluksen jälkeen vanhan kellotapulin ympärillä ulkotiloissa su 13.6., su 18.7., su 1.8. ja su 15.8.. Sateen sattuessa kahvit juodaan kirkon sivusalissa.

Kahviloiden tuotto menee seurakuntien lähetystyön hyväksi. Kahvilat ovat avoinna koronarajoitusten puitteissa.

Lähetyssihteeri Susanna Roitto tarjoilemassa kahvia ja pullaa Kuusankosken kirkon kesäkahvilassa kesällä 2020. Kuva: Marianna Pellinen

Pianon koskettimet joiden päällä kimppu kesäkukkia.

Kesämusiikkisarja

Kesämusiikkisarja YouTubessa Kouvolan seurakunnat -kanavalla torstaisin klo 18.

Siirry tästä Kouvolan seurakunnat YouTube-kanavalle

To 17.6. Kesäillan valssi. Viena Kontkanen ja Elina Hyvönen, laulu ja urut.

To 24.6. Urkujensoiton opiskelijat esiintyvät. Pinja Vikman, Petra Ahola  ja Marko Ikonen.

To 1.7. Kesäillan hetkiä. Vilma Keisala, laulu ja Risto Eskola, piano.

To 8.7. Haudoilta. Ville Perkkiö, laulu ja Viena Kontkanen, piano.

To 15.7. Ja silloin helisi huilu. Terhi Paukku, piano ja Päivi Stenvall, huilu.

To 22.7. Kuljen laulaen. Ville Perkkiö, laulu ja Juha Nurmi, piano.

To 29.7. Kaunein aika vuoden; Lentää joutsen, soutaa sorsa, laulaa peipponen! Leena Muotio, laulu ja Heidi Kääriäinen, piano.

To 5.8. Ihme ja kumma. Tiitus, Vanamo, Loviisa ja Louna Rantala laulu ja Kirsi Rantala, piano.

Kesäistä musiikkia ja yhteislauluja

To 24.6. Klo 14 Suvilinnun lauluvartti Anjalankosken YouTube ja Facebook-kanavalla.

Pe 25.6. Klo 18 Juhannusaaton yhteislauluja Kouvolan seurakunnan YouTube-kanavalla. Teija Kapiainen ja Terhi Paukku laulattavat.

Su 4.7. klo 14 Jaala Gospel kesäteatterilla Liikasenmäellä. JTGB, Case4You, Heavenly Swing, Risto Eskola Band, Henna Nieminen Band ja Gospelkuoro, Suuri rajaton koti. Väliajalla kahvio, sivulavalla soittajia ja yhteislaulua. Vapaa pääsy. Myytävänä lettuja ja makkaraa lähetystyön hyväksi. Sateella tapahtuma on Jaalan kirkossa. Tapahtuma striimataan suorana Jaalan kappeliseurakunnan YouTube-kanavalla. Tarkempi ohjelma ja ajankohtaiset tiedot löytyvät Jaala Gospel Facebook-sivulta.

Ke 14.7. Klo 18 Yhteislauluilta Ranta-Pukin kievarimuseon pihalla. Viena Kontkanen.

To 15.7. klo 18 Yhteislauluilta YV-keräyksen hyväksi Elimäen srk-keskuksen sisäpihalla, kaatosateella kirkossa. Mehutarjoilu.

Pe 16.7. klo 18 Yhteislauluilta YV-keräyksen hyväksi Korian kirkon pihalla, kaatosateella kirkkosalissa. Mehutarjoilu.

To 29.7. klo 19 Yhteislaulutapahtuma "Lauletaan yhdessä - Skansenin tyyliin" Kouvolan Keskuspuistossa. Mukana bändi ja solistit.

To 5.8. klo 19 EloValkeat konsertti Valkealan kirkossa. Kesäisiä tunnelmia kansanmusiikista klassiseen. Konsertin järjestää Valkealan seurakunta sekä Kansanmusiikki- ja tanssin ystävät Lempo ry. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Pe 13.8. Klo 18 Kesäillan lauluhetki Sippolan kirkossa. Viena Kontkanen.

Taiteiden yö Keskuskirkossa

Taiteiden yötä vietetään perjantaina 20. elokuuta. Keskuskirkon tilaisuuksiin on vapaa pääsy:

Klo 19 "Final Fantasy VII pianokonsertti". Janne Oksanen, piano.  Final Fantasy VII on yksi kaikkien aikojen legendaarisimpia videopelejä ja koko FF-pelisarjan suosituin. Kyseiseen peliin tehtyjä, pianolle sovitettuja sävellyksiä voi käydä jo etukäteen kuuntelemassa Janne Oksasen YouTube-kanavalta.

Klo 20.30 "Sävelkuvia Suomesta". Lauluyhtye Nox Cantores johtajanaan Terhi Paukku. Suomalaisia lauluja suomalaisten kuvataiteilijoiden maalauksilla kuvitettuna.

Klo 22 "Elokuvamusiikkia uruille ja lyömäsoittimille". Risto Eskola ja Terhi Paukku, urut; A-P Rissanen ja Janne Aalto, lyömäsoittimet. Lisäksi mahdollisia solisteja. Elokuvamusiikin helmiä Tähtien sodasta Top Gunin kautta Tuntemattomaan Sotilaaseen.

Olohartaudet verkossa

Kouvolan seurakunta toteuttaa kaksi Olohartautta YouTube-kanavalleen.

Siirry tästä Kouvolan seurakunnan YouTube-kanavalle

Pe 18.6. klo 18 Olohartaus. Suomalaista kansanmusiikkia ja -lauluja sekä suomalaista runoutta. Aino Luhtasela, kantele, Tuuli Kotisalo, viulu ja laulu sekä Terhi Paukku, piano ja laulu.

Pe 9.7. klo 18 Olohartaus. Meri-aiheisia lauluja ja mietteitä. Teija Kapiainen, laulu, Kalle Kurki, saksofoni, Terhi Paukku, piano, Tuuli Kotisalo, liturgia.