Seurakuntavaalit 2022

Seuraavat seurakuntavaalit pidetään marraskuussa 2022. Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022.

Mitkä seurakuntavaalit?

Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen seurakunnan tulevaisuudesta valitsemalla luottamushenkilöt nelivuotiskaudelle.

Kouvolassa on viisi seurakuntaa ja ne kuuluvat Kouvolan seurakuntayhtymään, minkä vuoksi Kouvolassa toimitetaan kahdet vaalit. Vaaleilla valitaan jäsenet yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa seurakuntayhtymää sekä seurakuntaneuvostoihin, jotka johtavat seurakuntien toimintaa.

Seurakuntavaaleilla valitut luottamushenkilöt valitsevat edustajat kirkolliskokoukseen, joka on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ylin päättävä elin.

Ehdokasasettelu on jo käynnissä

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu on käynnissä, jatkuen 15. syyskuuta asti. Ehdolle voivat asettua kaikki 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä täyttävät kirkon jäsenet. Lähtisitkö sinä ehdolle seurakuntavaaleissa? Tutustu seurakuntavaalien ehdokasasetteluun.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakunnassa tarvitaan monen ikäisiä, eri tavoin ajattelevia, yhteistä hyvää tarkoittavia päättäjiä.
- luottamushenkilö Kuusankoskelta -

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Seurakuntavaalit Kouvolassa

Ehdokasasettelu päättyy
15.9.2022

Ennakkoäänestys
8.–12.11.2022

Vaalipäivä
20.11.2022

Susi, lammas, paimen. Asetu ehdolle seurakuntavaaleissa.