Ehdokkaat seurakuntavaaleissa

Katso oman seurakuntasi seurakuntavaaliehdokkaat:

Kouvolassa järjestetään kahdet vaalit

Kouvolan seurakunnissa järjestetään kahdet vaalit. Vaaleissa valitaan jäsenet seurakuntaneuvostoon, joka johtaa paikallisseurakunnan toimintaa sekä Kouvolan seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa seurakuntayhtymää. Seurakuntalainen voi äänestää ehdokasta seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon vain oman seurakuntansa ehdokaslistoilta.

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esim. kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa. Listojen taustalla voi myös olla herätysliike, poliittinen puolue tai vaikkapa asuinalue.

Vaalikone auttaa ehdokkaan valinnassa

Etkö tiedä ketä äänestäisit? Testaa, miten omat näkemyksesi sopivat yhteen vaalikoneeseen vastanneiden ehdokkaiden kanssa. Kysymykset käsittelevät olennaisia ajankohtaisia asioita liittyen luottamushenkilön tehtäviin, arvoihin ja kirkon suuntaan. Mukana on myös paikallisten seurakuntien omia kysymyksiä.