Uutislistaukseen

Valkealan kirkkoherran vaalin ehdokkaat esillä tammikuussa

Valkealaan valitaan uusi kirkkoherra helmikuussa. Ennakkoäänestysaika on 4.–8. helmikuuta ja varsinainen vaalipäivä 10. helmikuuta. Tammikuussa kuullaan ehdokkaiden vaalinäytteet Valkealan kirkossa sekä vaalipaneeli 30. tammikuuta seurakuntakeskuksessa.
Kirkkoherran vaalin ehdokkaiden vaalinäytteet kuullaan Valkealan kirkossa tammikuun aikana. Kuva: Kouvolan ...

Kirkkoherran vaalin ehdokkaiden vaalinäytteet kuullaan Valkealan kirkossa tammikuun aikana. Kuva: Kouvolan kameraseura

Valkealan seurakunnassa järjestetään kirkkoherran vaali 10. helmikuuta. Vaalin ennakkoäänestysaika on 4.-8. helmikuuta. Valkealan kirkkoherran vaalissa on kolme ehdokasta, jotka Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli on asettanut vaalisijoille. Ensimmäisellä vaalisijalla on Pyhtään seurakunnan kirkkoherra Marjo Kujala. Toisella vaalisijalla on Keski-Lahden seurakunnan seurakuntapastori Arto Helle. Kolmannella vaalisijalla on Kuusankosken seurakunnan kappalainen Pauli Heinola.

Valkealan kirkkoherran virkaa hoitaa tällä hetkellä vt. kirkkoherra Merja Larvi. Edellinen kirkkoherra Marko Marttila on siirtynyt virasta Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulin palvelukseen.

Äänestää voi Valkealan seurakuntakeskuksessa

Ennakkoäänestys järjestetään 4.–8. helmikuuta klo 9–18 Valkealan seurakuntakeskuksen alasalissa. Vaalipäivänä sunnuntaina 10. helmikuuta äänestysaika on jumalanpalveluksen jälkeen klo 11–18 Valkealan seurakuntakeskuksen alasalissa.

Kirkkoherran vaalissa äänestävät Valkealan seurakunnan jäsenet. Äänioikeus on seurakunnan 18 vuotta täyttäneillä jäsenillä, jotka on merkitty äänioikeusluetteloon 2. joulukuuta 2018 mennessä. Äänioikeutetun tulee täyttää 18 vuotta viimeistään 10. helmikuuta 2019.

Vaalinäytteet Valkealan kirkossa striimataan YouTubeen

Ehdokkaat antavat tammikuussa vaalinäytteensä Valkealan kirkossa klo 10 alkavan sunnuntaijumalanpalveluksen yhteydessä. Ehdokkaat toimittavat jumalanpalveluksen sekä saarnaavat. Jumalanpalveluksen jälkeen ehdokkaat ovat tavattavissa kirkkokahveilla.

Marjo Kujalan vaalinäyte on sunnuntaina 13. tammikuuta, Arto Helteen 20. tammikuuta ja Pauli Heinolan 27. tammikuuta. Näytejumalanpalvelukset striimataan Kouvolan seurakuntien YouTube-kanavalla, jossa ne ovat nähtävissä jälkikäteen myös tallenteina.

Ehdokkaat esillä vaalipaneelissa 30. tammikuuta

Ehdokkaisiin voi tutustua vaalinäytteiden lisäksi Valkealan seurakunnan järjestämässä vaalipaneelissa. Kaikille avoin vaalipaneeli on keskiviikkona 30.1. klo 18 Valkealan seurakuntakeskuksen Yläsalissa.

Lue lisää kirkkoherran vaalista verkkosivuilla.

7.1.2019 12.52