Valkealaan valitaan uusi kirkkoherra helmikuussa

Valkealan seurakunnassa järjestetään kirkkoherran vaali 10. helmikuuta. Vaalin ennakkoäänestysaika on 4.-8. helmikuuta.

Ennakkoäänestys järjestetään 4.-8.2. klo 9-18 Valkealan seurakuntakeskuksen alasalissa. Vaalipäivänä sunnuntaina 10. helmikuuta äänestysaika on jumalanpalveluksen jälkeen klo 11-18 Valkealan seurakuntakeskuksen alasalissa.

Valkealan kirkkoherran virkaa hoitaa tällä hetkellä vt. kirkkoherra Merja Larvi. Kirkkoherra Marko Marttila siirtyi virasta Mikkelin tuomiokapitulin palvelukseen.

Seurakuntalaiset valitsevat kirkkoherran

Kirkkoherran vaalissa äänestävät Valkealan seurakunnan jäsenet. Äänioikeus on seurakunnan 18 vuotta täyttäneillä jäsenillä, jotka on merkitty äänioikeusluetteloon 2. joulukuuta 2018 mennessä. Äänioikeutetun tulee olla täyttänyt 18 vuotta viimeistään 10. helmikuuta 2019.

Kirkkoherran vaalin ehdokkaat

Valkealan kirkkoherran vaalissa on kolme ehdokasta. Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli on asettanut ehdokkaat vaalisijoille seuraavasti:

1. vaalisija
Marjo Kujala, Pyhtään seurakunnan kirkkoherra
Vaalinäyte 13.1. Valkealan kirkossa klo 10.

Marjo Kujala (kuva Anni Ihanainen)

2. vaalisija
Arto Helle, Keski-Lahden seurakunnan seurakuntapastori
Vaalinäyte 20.1. Valkealan kirkossa klo 10.

Arto Helle (kuva Antti Kangassalo)

3. vaalisija
Pauli Heinola, Kuusankosken seurakunnan kappalainen
Vaalinäyte 27.1. Valkealan kirkossa klo 10.

Pauli Heinola

Vaalinäytteet nähtävissä verkossa

Vaalinäytteissä ehdokkaat toimittavat jumalanpalveluksen sekä saarnaavat Valkealan kirkossa. Jumalanpalveluksen jälkeen kaikki ehdokkaat ovat tavattavissa kaikille avoimilla kirkkokahveilla. Näytejumalanpalvelukset striimataan suorana lähetyksenä Kouvolan seurakuntien YouTube-kanavalla, jossa ne ovat nähtävissä jälkikäteen myös tallenteina. Linkit YouTubeen löydät yläpuolelta kunkin ehdokkaan tietojen kohdalta.

Vaalipaneeli 30.1. Valkealan seurakuntakeskuksen Yläsalissa

Ehdokkaisiin voi tutustua vaalinäytteiden lisäksi ehdokkaiden vaalipaneelissa. Vaalipaneeli järjestetään keskiviikkona 30. tammikuuta  Valkealan seurakuntakeskuksen Yläsalissa; klo 18 kahvitus ja klo 18.30 vaalipaneeli. Myös vaalipaneelia voi seurata suorana striiminä tai jälkikäteen tallenteena Kouvolan seurakuntien YouTube-kanavalla.

Ehdokkaat esittelyssä

Lue seurakuntalehti Risteyksen juttu Valkealan kirkkoherran vaalin ehdokkaista.

Kuulutukset

Kuulutus äänioikeuden tarkistamisesta

Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulin kuulutus vaalisijoista ja ajoista

Kuulutus ennakkoäänestyksestä, kotiäänestyksestä ja vaalipäivästä