Uutislistaukseen

Kouvolan seurakuntien juhannus kutsuu juhannusjuhliin ja kesäisiin jumalanpalveluksiin

Juhannusjuhliin voi osallistua perjantaina 21.6. Puhjonrannan kurssikeskuksessa, Pytynlahden kesäkodilla ja Niinirannan toimintakeskuksessa. Inkeroisten kirkkopuistossa järjestetään Kansanlaulukirkko.


 

Juhannuskokkoa katsellaan rannalla.

Kokot syttyvät juhannusaattona 21.6. sään salliessa Niinirannassa, Puhjonrannassa ja Pytynlahdessa. Kuva Niinirannan juhannusjuhlasta: Keijo Kouvonen.

Kouvolan seurakuntien juhannusjuhlat järjestetään juhannusaattona perjantaina 21. kesäkuuta Puhjonrannan kurssikeskuksessa Valkealassa klo 16-20, Pytynlahden kesäkodilla Iitin Lyöttilässä klo 17-20 ja Niinirannan toimintakeskuksessa Valkealassa klo 17-20.

Inkeroisten kirkkopuistossa järjestetään juhannusaattona 21.6. klo 18 Kansanlaulukirkko, jossa lauletaan suomalaisten kansanlaulujen tuttuja sävelmiä Anna-Mari Kaskisen sanoituksilla. Sateella tilaisuus pidetään Inkeroisten kirkossa.

Juhannuskokot syttyvät aattona sään salliessa Puhjonrannassa, Pytynlahdessa ja Niinirannassa. Metsäpalovaroituksen voimassa ollessa kokkoja ei polteta.

Juhannusviikonloppuna vietetään kesäisiä jumalanpalveluksia

Juhannuspäivänä lauantaina 22. kesäkuuta ja sunnuntaina 23. kesäkuuta vietetään seurakunnissa perinteiset jumalanpalvelukset. Lauantaina 22.6. voi osallistua klo 13 Jaalan kirkon pihalla juhannuskirkkoon, messuun Tirvan kirkossa ja Käpylän kirkossa sekä klo 18 iltamessuun Sippolan kirkossa. Sunnuntaina 23.6. järjestetään iltamessu klo 18 Anjalan kirkossa.

Juhannussunnuntain metsäkirkko kutsuu Mustilan Arboretumiin 23.6. klo 18. Metsäkirkkoon on kylttiopastus Puistokahvilalta. Metsäkirkkoon osallistuminen on maksutonta. Ennen metsäkirkkoa on mahdollisuus osallistua hiljaiselle sunnuntaivaellukselle Arboretumissa. Vaellukselle lähdetään klo 17 puistokahvilalta, josta voi ostaa pääsylipun, hintaan sisältyy opastus. Vaelluksen jälkeen voi jäädä metsäkirkkoon.

Juhannus on Johannes Kastajan syntymäpäivä

Sana juhannus tulee nimestä Johannes. Nimi tarkoittaa ”Jumala on armollinen”. Juhannus on Johannes Kastajan syntymäpäivä. Raamatun mukaan Johannes Kastaja syntyi puoli vuotta ennen Jeesusta. Siksi juhannusta vietetään puoli vuotta ennen joulua. Johannes Kastaja oli Jeesuksen edelläkävijä, joka kulki Jordanin seudulla ja kehotti ihmisiä kääntymään ja ottamaan kasteen syntien anteeksi saamiseksi.

Juhannusjuhlat perjantaina 21.6.  

Puhjonrannan kurssikeskus klo 16-20. Rantasaunat lämpimänä klo 16-18, lipunnosto klo 18, kahvit klo 18-19, ohjelmaa auditoriossa klo 19, kokko klo 20. Myynnissä lettuja, makkaraa ja virvokkeita Budavárin ystävyysseurakunnan tukemiseksi. Puhjonrantaan voi tulla omalla kuljetuksella tai maksuttomalla bussikyydillä, joka lähtee Kouvolan seurakuntakeskukselta klo 16 ja Käpylän kirkolta klo 16.10. Paluulähtö Puhjonrannasta klo 20.45, jos on voitu polttaa kokko. Mikäli kokkoa ei voida polttaa, lähtö on noin klo 20.15.

Pytynlahden kesäkoti klo 17-20. Saunat klo 17-19, ohjelmaa klo 19-20, kokko klo 20. Myynnissä on grillimakkaraa, lettuja, kahvia ja arpoja lähetystyön hyväksi. Maksuton bussikuljetus kulkee reittiä: Voikkaan linja-autoasema klo 16.15, Kuusankosken kirkko klo 16.25, Kuusankosken seurakuntatalo klo 16.30, Helsingintie, Pytynlahden kesäkoti. Kyytiin voi nousta myös välipysäkeiltä. Paluulähtö Pytynlahdesta klo 20.30.

Niinirannan toimintakeskus klo 17-20. Rantasaunat lämpimänä klo 17, lipunnosto ja kahvit klo 18, ohjelmatuokio klo 19, kokko klo 20. Illan aikana voi pelata pihapelejä. Kioskissa on myynnissä makkaraa ja karkkia.

Kansanlaulukirkko perjantaina 21.6.

Kansanlaulukirkko klo 18 Inkeroisten kirkkopuistossa. Suomalaisten kansanlaulujen tuttuja sävelmiä Anna-Mari Kaskisen sanoituksilla. Sateella tilaisuus pidetään Inkeroisten kirkossa.

Juhannuspäivän jumalanpalvelukset lauantaina 22.6.

klo 10 Sanajumalanpalvelus Kuusankosken kirkossa.
klo 10 Sanajumalanpalvelus Elimäen kirkossa.
klo 10 Sanajumalanpalvelus Valkealan kirkossa.
klo 13 Kevyt juhannuskirkko Jaalan kirkon pihalla. Jumalanpalvelukseen voi osallistua myös lemmikin kanssa.
klo 13 Messu Käpylän kirkossa.
klo 13 Messu Tirvan kirkossa.
klo 18 Iltamessu Sippolan kirkossa.

Jumalanpalvelukset sunnuntaina 23.6.

klo 10 Sanajumalanpalvelus Kuusankosken kirkossa.
klo 10 Messu Keskuskirkossa.
klo 10 Messu Myllykosken kirkossa.
klo 10 Messu Valkealan kirkossa.
klo 18 lltamessu Anjalan kirkossa.
klo 18 Sanajumalanpalvelus Arboretum Mustilan metsäkirkossa. 

Katso kaikki kesän tapahtumat kesäsivultamme

6.6.2024 12.24