Uutislistaukseen

Kesämusiikki soi Kouvolan seurakunnissa

Kesäkonsertit soivat kirkoissa kesäkuun alusta elokuun loppuun. Jaalan Liikasenmäellä järjestetään Jaala Gospel -tapahtuma 3. heinäkuuta, ja yhteislauluja lauletaan Tykkimäen huvipuistossa, Jaakonpuistossa, Ranta-Pukin kievarimuseolla, Elimäen seurakuntakeskuksen ja Korian kirkon pihalla sekä Jaalan ja Kuusankosken kirkoissa.

Bändi esiintymässä Jaalan Liikasenmäellä.

Juha Tanskan Gospel Band on yksi Jaala Gospel -tapahtuman esiintyjistä. Jaala Gospel järjestetään Liikasenmäellä sunnuntaina 3. heinäkuuta. Kuva: Jaalan kappeliseurakunta.

Kesämusiikkisarjassa monipuolisia elämyksiä

Kesämusiikkisarjassa kuullaan niin klassista kuin kevyempääkin musiikkia. 

Armas Järnefeltin pianoteoksia esittää pianisti Janne Oksasen Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-salissa 19. kesäkuuta. Konsertti kestää tunnin verran ja sisältää poikkileikkauksen Järnefeltin pianomusiikista – hiteistä kuten Berceuse ja Solsken harvinaisempiin helmiin, kuten Allegro con brio ja Valssi e-molli. Konsertti edustaa vahvasti suomalaista romanttista pianomusiikkia. Mukaan saattaa mahtua myös pieni yllätys pianomusiikin virtuoosinumeroiden muodossa.

Urkukonserteista voi mainita Keskuskirkon konsertin, jonka Kouvolan seurakunta järjestää 9. elokuuta yhteistyössä Lahden Kansainvälisen urkuviikon kanssa. Esiintyjänä on korealaissyntyinen, nykyään Ranskassa asuva maailman urkueliittiin ponnahtanut urkuri Shin-Young Lee. Luvassa on Bachia ja huikeita orkesteriteoksia uruille sovitettuna.

Kesäillan lumoa on luvassa Sippolan kirkossa heinäkuussa. Konsertissa rakastetuimpiin suomalaisiin kansansävelmiin sekä tunnelmointiin liedin ja oopperan ääressä johdattelee sopraano Salla Eskola Hanna-Mari Zinovjevin säestämänä. Kesäillan gospelia loihtivat Myllykosken kirkkoon elokuussa tangokuningatar Mira Kunnasluoto sekä pianisti Kirsi Saari. Konsertissa kuullaan gospeltulkintoja virsistä ja hengellisistä lauluista. Molempien konserttien tuotot menevät lyhentämättömänä Kirkon Ulkomaanavun kautta Ukrainan hyväksi. Konsertteihin on vapaa pääsy, ja ohjelmia voi ostaa ovilta.

Lauletaan yhdessä – Skansenin tyyliin -tilaisuus pidetään 31. heinäkuuta Tykkimäen huvipuistossa. Lauluillassa on tuttuun tapaan mukana paikallisista muusikoista koottu huippubändi, jossa soittavat Simo Helkala, Tero Pekkola, Kalle Kurki, Risto Eskola ja Janne Aalto. Solistina on Teija Kapiainen. Lauluissa on huomioitu eri sukupolvet, ja yhdessä lauletaan sekä vanhempaa musiikkia että uudempaa poppia. Lauluillan juontavat Johanna ja Risto Pesonen.

Jaala Gospel on leppoisa tapahtuma Liikasenmäellä

Sunnuntaina 3. heinäkuuta järjestettävä Jaala Gospel on leppoisa kesäinen gospeltapahtuma Jaalan Liikasenmäen historiallisessa miljöössä. Tapahtuma aloitetaan klo 13 Jaalan kirkossa gospelkirkolla ja Case 4 You -yhtyeen konsertilla. Kello 14.30 siirrytään Liikasenmäelle varsinaiseen konserttiosuuteen, jossa on tarjolla monipuolista gospelmusiikkia. 
– Tapahtuma on ilmainen ja avoin, joten paikalle voi piipahtaa kuuntelemaan omaa lempimusiikkia tai viettää päivän mukavasti retkeillen. Paikalla on myös Jaalan kappeliseurakunnan lähetystyön kahvila, kertoo tapahtuman järjestelyistä vastaava Juha Tanska

Jaala Gospelin järjestelyihin osallistuu suuri joukko vapaaehtoisia, ja heidän ansiostaan tapahtuma on nähtävissä suoraan striimattuna Jaalan kappeliseurakunnan ja Kouvolan seurakuntayhtymän YouTube-kanavilla.

Jaala Gospelissa esiintyvät Henna Nieminen ja Kuusankosken gospelkuoro, gospellauluyhtye Case 4 You, Kouvolan Soivat Kylät, Kristiina Brask Duo, Risto Eskola Band, JTGB, Kuusankosken Nuorten Houseband ja Freesia.

Henna Nieminen on lapinjärveläinen lahjakas monitaituri-gospelmuusikko, jonka unelma on viedä evankeliumia eteenpäin musiikin keinoin. Nieminen on julkaissut kolme levyä. 

Case 4 You on kouvolalainen gospellauluyhtye, joka tunnetaan vahvoista lauluharmonioista sekä syvästä hengellisestä sanomasta. 

Kouvolan Soivat Kylät tunnetaan hienoista joulukonserteistaan. Ryhmä esiintyy vaihtelevilla kokoonpanoilla, maestrona sovitusten ja soitannan takana on Pohjois Kymen Musiikkiopiston kitaransoiton opettaja Simo Helkala

Kristiina Brask esiintyy kanttori-tenori, säveltäjä ja Kuopion Alavan kirkkokuoron kuoronjohtaja Ossi Jauhiaisen kanssa. Kaksikolla on takanaan yli kymmenen vuoden yhteistyö. 

Risto Eskola on Kuusankosken seurakunnan kanttori, jolla on vahva gospelmusiikin osaamisen tausta, ja hän pystyy taitavasti sovittamaan hengellistä musiikkia eri tyylilajeihin. Tänä kesänä Risto Eskola Bandiltä on luvassa gospelia lattarimeiningillä. 

JTGB eli Juha Tanska Gospel Band on kuusihenkinen, mutta tänä vuonna viisihenkisenä esiintyvä, rock-, soul- ja countrytyylistä gospelia esittävä yhtye Kouvolan seudulta. Yhtyeen laulut ovat lähtöisin pääsääntöisesti Juha Tanskan kynästä. Yhtyeeltä kuullaan Jaala Gospelissa myös uutta musiikkia. 

Kuusankosken Nuorten Houseband on Kuusankosken seurakunnan nuorista koostuva yhtye, joka esittää nuorten hengellisiä lauluja raikkailla omilla sovituksillaan. 

Freesia on ylivieskalaislähtöinen kokoonpano, joka esittää ajassa kiinni olevaa pop-musiikkia. Freesia esiintyy syksyllä Maata Näkyvissä -festareilla.

Kesämusiikkisarjan konsertit

To 16.6. klo 18 Urkukonsertti Kuusankosken kirkossa. Brayan Jääskeläinen. Ohjelma 10 €.
Su 19.6. klo 18 Armas Järnefeltin pianoteoksia Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-salissa. Pianisti Janne Oksanen. Ohjelma 10 €.
To 14.7. klo 18 Rockia uruilla -konsertti Kuusankosken kirkossa. Risto Eskola, Ville Perkkiö, Vili Virtanen. Ohjelma 10 €. 
To 21.7. klo 18 Kesäillan lumoa Sippolan kirkossa. Salla Eskola, sopraano ja Hannamari Zinovjev, piano. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €. Ohjelmatuotto KUA:n kautta Ukrainan hyväksi. 
Su 31.7. klo 16 Lauletaan yhdessä – Skansenin tyyliin Tykkimäen huvipuistossa. Bändissä Simo Helkala, kitara, Tero Pekkola, kitara, Kalle Kurki, saksofoni ja basso, Risto Eskola, piano, Janne Aalto, rummut. Solistina Teija Kapiainen. Juontajina Johanna ja Risto Pesonen. Järj. Kouvolan seurakunta ja KSO.
To 4.8. klo 18 Trion konsertti Kuusankosken kirkossa. Salla Eskola, sopraano; Mea Kähkönen, sello; Hannamari Zinovjev, piano. Ohjelma 10 €.
Ti 9.8. klo 19 Urkukonsertti Keskuskirkossa. Shin-Young Lee, urut. Järjestäjä Kouvolan seurakunta yhteistyössä Lahden Kansainvälisen urkuviikon kanssa. Liput 20 € verkossa osoitteesta Lippu.fi ja ovelta tuntia ennen.
Ke 17.8. klo 18 Bring me your song again! -konsertti Kuusankosken kirkossa. Maija Rautasuo, laulu; Pinja Ukklan, piano. Ohjelma 10 €.
To 18.8. klo 19 Urkukonsertti Valkealan kirkossa. Markku Mäkinen ja Fabio Ciofi. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €. 
To 25.8. klo 18 Kesäillan gospelia Myllykosken kirkossa. Tangokuningatar Mira Kunnasluoto, laulu, Kirsi Saari, piano. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €. Ohjelmatuotto KUA:n kautta Ukrainan hyväksi.  

Kesäistä musiikkia ja yhteislauluja

Ke 8.6. klo 18 Kesäilta Kirkkokuoron kanssa Jaakonpuistossa. Muun muassa yhteislauluja, suvivirsi ja kahvio. Mukana Kouvolan Kirkkokuoro ja Korttelipelimannit.
Ke 15.6. klo 18 Ristin juurella- kesäkonsertti Tuohikotin kirkossa. Kesäsoittajat ja pastori Saija Sarkasuo. Konsertin jälkeen kahvit Yhteisvastuun hyväksi. 
Su 3.7. Jaala Gospel -tapahtuma. Klo 13 Jaalan kirkossa Gospelkirkko, musisoimassa Henna Nieminen, Gospelkuoro ja Case 4 You. Kirkon jälkeen Case 4 You konsertoi Jaalan kirkossa. Konsertti Liikasenmäellä alkaa klo 14.30. Esiintyjinä Kouvolan Soivat Kylät, Kristiina Brask duo, Risto Eskola band, JTGB, Kuusankosken nuorten Houseband ja Freesia. Lähetystyön makkara- ja lettuteltta. Vapaa pääsy. Tarkempi ohjelma ja ajankohtaiset tiedot facebook.com/Jaalagospel. Sateisella säällä tapahtuma pidetään Jaalan kirkossa. Tapahtuma on katsottavissa Jaalan kappeliseurakunnan ja Kouvolan seurakuntayhtymän YouTube-kanavilla. 
Ti 5.7. klo 18 Kesäisiä säveliä Helenan ja Juhan johdolla Elimäellä Villikkalan kylätalolla, Tuomistontie 12. Arpajaiset lähetystyölle.
Ke 6.7. klo 18 Kesäisiä yhteislauluja ja musiikkia Jaalan kirkossa.
To 7.7. klo 18 Kesäisiä yhteislauluja ja musiikkia Kuusankosken kirkossa.
Ti 12.7. klo 18 Yhteislauluilta Yhteisvastuukeräyksen hyväksi Korian kirkon pihalla, sateen sattuessa kirkkosalissa. 
Ke 20.7. klo 18 Yhteislauluilta Ranta-Pukin kievarimuseon pihalla Anjalassa. Mukana kanttori Kirsi Vallasvuori.
Pe 19.8. Taiteiden yön konsertit Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-salissa. Klo 20.30-21.15 Pinnan alaista elämää; Mia Rädyn lauluja. Mia Räty, laulu, Simo Helkala, kitara, Tommi Huuskonen, basso. Klo 21.15-22.00 Sonus-kuoro elokuun illassa, johtaa Mari Lehtinen.
Su 21.8. klo 14 Kesäasukkaiden gospelit Voikosken kirkolla. Heavenly Swing -yhtye, vierailevana solistina Pekka Laukkarinen.

Kouvolan seurakuntien kesätapahtumia
 

7.6.2022 13.45