Uutislistaukseen

Kouvolan seurakunnan 100-vuotisjuhlaa touko-kesäkuussa

Helatorstaina 26.5. vietetään Keskuskirkossa juhlamessua, jonka jälkeen on juhla Maria-salissa. 27.5. on avoimet ovet seurakuntakeskuksessa ja historialuento Keskuskirkossa. Kesäkuussa järjestetään hautausmaakierroksia.

Pekka Laukkarinen.

Duo Pekka Laukkarinen musisoi helatorstaina Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-salissa. (Kuva: Ville Paul Paasimaa)

Helatorstaina 26.5. vietetään juhlamessua Keskuskirkossa teemalla "Sata vuotta Sanaa ja säveliä". Messussa saarnaa kirkkoherra Tuija Nuutinen, liturgeina ovat kappalainen Lasse Karppela ja seurakuntapastori Ellen Kiviharju, ja kanttoreina Terhi Paukku ja Pekka Ainali. Seurakunnan musiikkiryhmät ovat edustettuina messussa.

Ruokailu ja ohjelmaa Maria-salissa messun jälkeen

 
Messun jälkeen kokoonnutaan Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-saliin juhlimaan ruokailun, pullakahvien ja musiikin merkeissä. Juhlassa esiintyvät Korttelipelimannit ja Duo Pekka Laukkarinen. Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa. 

Tapahtumassa julkistetaan seurakunnan kakkukilpailun voittaja. Kilpailussa vinkattiin suunnittelemaan kakku, jonka inspiraation lähteenä on Kouvolan seurakunta. Kilpailuun tuli neljä reseptiä, joiden pohjalta seurakunnan emännät leipoivat koekakut ja valitsivat voittajan. Kakun reseptissä arvostettiin ekologisuutta ja kotimaisia raaka-aineita. 
– Voittajakakussa miellytti kaunis ulkonäkö ja raikkaan kirpsakka maku, kommentoi seurakuntaemäntä Sanna Ahtiainen.  

Perjantaina 27.5. avoimet ovet seurakuntakeskuksessa ja historialuento Keskuskirkossa 

Avointen ovien päivää vietetään Kouvolan seurakuntakeskuksella perjantaina 27.5. Päivän ohjelmassa on muun muassa toimistoihin ja työntekijöihin tutustumista, eläkeläistyöntekijöiden tapaamista, muistelua Martti Koistisen valokuvanäyttelyn sekä haastattelutallenteiden parissa ja kakkukahvit. Myös seurakuntakeskuksen aulan vitriineissä olevaan esineistöön kannattaa tutustua. Esineiden kautta avautuu kiehtovia polkuja henkilöhistoriaan, ja esineiden avulla voidaan sukeltaa yli 200 vuoden taakse kirkon elämässä.   

Perjantai-iltana klo 18 kuullaan Keskuskirkossa opetusneuvos Sakari Viinikaisen historialuento teemalla Kouvolan seurakunta 100 vuotta.
– Seurakunnan syntyvaiheet kulkivat käsi kädessä Kouvolan kunnan perustamisen kanssa, Sakari Viinikainen kertoo.
Viinikaisen omat ensimmäiset muistot Kouvolan seurakunnasta liittyvät Käpylän kirkkoon ja poikatyönohjaaja Eino Tannisen pitämään poikakerhoon. 
– Tanninen kertoi kerhon lopussa jatkokertomusta, joka jäi joka kerta jännään paikkaan, ja sitä oikein odotti seuraavaa kertaa, Sakari Viinikainen sanoo.

Hautausmaakierroksia kesäkuussa

Suosittu hautausmaakierros järjestetään Kouvolan Vanhalla hautausmaalla 5. kesäkuuta. Oppaana kierroksella toimii Kouvolan seurakunnan emeritus kirkkoherra Keijo Gärdström. Kouvolan reserviupseerikerho järjestää hautausmaakierroksen 7. kesäkuuta. Silloin on aiheena sotilashaudat, ja oppaana toimii sotakamreeri Kalevi Sirén.  

Juhlavuosi jatkuu syksyllä

Juhlavuosi näkyy Kouvolan seurakunnan tapahtumissa myös syyskaudella. Syyskuussa lauletaan yhteislauluja sadan vuosikymmenen ajalta. Kouvolan Palvelevan puhelimen 50-vuotisjuhlan merkeissä järjestetään kirkkopyhä 11.9. ja Suomalaisen sielunmaiseman ilta 13.10. Syys-lokakuussa Kouvolan seurakunta osallistuu Missio 2022 -tapahtumiin. Tallennesarjassa Kahvia ja kuvia seurataan vuosikymmenien varrella seurakunnan elämään vaikuttaneiden henkilöiden videohaastatteluja Keskuskirkossa jumalanpalvelusten jälkeen. Toinen osa Sakari Viinikaisen historialuennosta kuullaan syksyn aikana. Koko juhlavuoden pääjuhla järjestetään 2. lokakuuta.    

Juhlavuoden tapahtumia touko-kesäkuussa:

To 26.5. klo 10 Juhlamessu Keskuskirkossa: "Sata vuotta Sanaa ja säveliä"
Saarna kirkkoherra Tuija Nuutinen, liturgia kappalainen Lasse Karppela ja seurakuntapastori Ellen Kiviharju, kanttorit Terhi Paukku ja Pekka Ainali. Seurakunnan musiikkiryhmät edustettuina.

To 26.5. klo 11.30 Juhla Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-salissa
Ruokailu, pullakahvit, Korttelipelimannit, Duo Pekka Laukkarinen, lapsille omaa ohjelmaa. Kakkukilpailun voittajan julkistus. 

Pe 27.5. klo 13–18 Avoimet ovet Kouvolan seurakuntakeskuksessa
Kiertele, seikkaile ja tutustu työntekijöihin ja toimistoihin. Valokuvia, muistelua, Kahvia ja kuvia -haastattelutallenteet katsottavissa. Bongaa tämä -tehtävän osallistujien kesken arvotaan Reilun kaupan tuotekassi. Tavattavissa eläkeläistyöntekijöitä klo 16. Kakkukahvit. 

Pe 27.5. klo 18 Sakari Viinikaisen luento Keskuskirkossa: Kouvolan seurakunta 100 vuotta

Su 5.6. klo 15 Hautausmaakierros Vanhalla hautausmaalla. Oppaana Keijo Gärdström.

Ti 7.6. klo 18-19.30 Hautausmaakierros Vanhalla hautausmaalla: Sotilashaudat
Oppaana sotakamreeri Kalevi Sirén. Järj. Kouvolan reserviupseerikerho. 
 

Kouvolan seurakunta 100 vuotta - juhlavuoden tapahtumiaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
 

25.5.2022 15.59