Kouvolan seurakunta 100 vuotta

Kouvolan seurakunta täyttää 100 vuotta vuonna 2022. Juhlavuotena Kouvolan seurakunnassa nostetaan esille toimintaa, jolla on pitkä historiallinen jatkumo, tai joka muuten on seurakunnan kannalta merkityksellistä. Tältä sivulta löydät kootusti tietoa juhlavuoden tapahtumista ja seurakunnan historiasta.

Juhlavuonna järjestetään mm. Palvelevan Puhelimen 50-vuotisjuhla, Kouvolan seurakunnan 7. vaaleilla valittu kirkkoherra asetetaan virkaansa, Sakari Viinikainen kertoo satavuotiaan seurakunnan historiasta ja Nostalgianuortenillassa palataan sekä vuosikymmenien taakse että eletään tätä päivää.

Onko leipominen sinun juttusi?

Suunnittele seurakuntaemännillemme juhlavuoden kakku, johon inspiraation on antanut Kouvolan seurakunta, esimerkiksi Kouvolan Keskuskirkko ja/tai Kouvolan Käpylän kirkko. Arvostamme resptissä kestävän kehityksen periaatetta ja kotimaisia raaka-aineita. Ota kuva kehittämästäsi kakusta ja lähetä se ohjeen kera 28.2. mennessä seurakuntaemäntä Sanna Ahtiaiselle sanna.eveliina.ahtiainen@evl.fi.

Seurakuntamme emännät valitsevat resepteistä kolme parasta ja koeleipovat kakut niiden mukaan. Voittajat julkistetaan 26.5.2022 Kouvolan seurakunnan puistojuhlassa Keskuskirkon jumalanpalveluksen jälkeen. Osallistumalla annat Kouvolan seurakunnalle luvan käyttää reseptiä jatkossa ja julkaista parhaat ideat sekä voittajien nimet Risteys-lehdessä. Kouvolassa asuvien osallistujien kesken arvotaan kolme reilun kaupan tuotteita sisältävää kassia.

Puinen seurakuntatalo Betel seisoo lumen keskellä koivujen katveessa.
Suntio Martti Koistinen tallensi seurakuntatalo Betelin 1960-luvulla.

Kahvia ja kuvia

Seurakunnassa on tallennettu entisten ja nykyisten työntekijöiden ja luottamushenkilöiden haastatteluja. Näitä noin 20 minuutin mittaisia tallenteita katsotaan 1.1.2022 alkaen "Kahvia ja kuvia" -sarjassa  Keskuskirkossa jumalanpalveluksien ja pystykahvien  jälkeen:

Sarja jatkuu edeten kohti nykypäivää. 2. pääsiäispäivän ja syyskuun 2022 välissä sarja on kevät- ja kesätauolla.

Vnhassa seurakuntasalissa viherkasvi reunustaa krusifiksia ja sen vierellä näkyy Jeesusta esittävä maalaus.
Betelissä ollut krusifiksi sai myöhemmin paikkansa uuden seurakuntatalon kappelissa. Kuva: M. Koistinen.