Kouvolan seurakunta 100 vuotta

Kouvolan seurakunta täyttää 100 vuotta vuonna 2022. Juhlavuotena Kouvolan seurakunnassa nostetaan esille toimintaa, jolla on pitkä historiallinen jatkumo, tai joka muuten on seurakunnan kannalta merkityksellistä. Tältä sivulta löydät kootusti tietoa juhlavuoden tapahtumista ja seurakunnan historiasta.

Syyskaudella 2022 juhlavuoden ohjelmistosta löytyy mm. 100 vuotta yhteislaulua -ilta 22.9., Palvelevan Puhelimen  50-vuotisjuhliin liittyviä tilaisuuksia, Missio2022 tapahtumapäivä "Se löytyi" 15.10.,  Nostalgianuortenilta 1.10. ja Juhlavuoden iltajuhla 2.10.

Puinen seurakuntatalo Betel seisoo lumen keskellä koivujen katveessa.
Suntio Martti Koistinen tallensi seurakuntatalo Betelin 1960-luvulla.

Kahvia ja kuvia

Seurakunnassa on tallennettu entisten ja nykyisten työntekijöiden ja luottamushenkilöiden haastatteluja. Näitä 20-30 minuutin mittaisia tallenteita katsotaan syyskaudella 2.10. alkaen Keskuskirkossa jumalanpalveluksien ja pystykahvien  jälkeen. Tarkemmat tiedot tapahtumatiedoissa alla.

Vnhassa seurakuntasalissa viherkasvi reunustaa krusifiksia ja sen vierellä näkyy Jeesusta esittävä maalaus.
Betelissä ollut krusifiksi sai myöhemmin paikkansa uuden seurakuntatalon kappelissa. Kuva: M. Koistinen.