Uutislistaukseen

Uskontojen yhteinen rukoushetki rauhan puolesta

Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään suorana Yle TV1:llä Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

alt=

Yle TV1 lähettää ekumeenisen rukoushetken rauhan puolesta Alppilan kirkosta 13.3. klo 10.

Rauhanrukous on ekumeeninen ja uskontojen yhteinen rukoushetki. Tilaisuus järjestetään Helsingissä sijaitsevassa Alppilan kirkossa.

Mukana Rauhanrukouksessa Ukrainan puolesta on eri kirkkojen ja uskonnollisten yhdyskuntien edustajia. Rauhanrukousta ovat toteuttamassa Haminan piispa Sergei ortodoksisesta kirkosta, kirkkoherra Jean Claude Kabeza katolisesta kirkosta, Suomen Islam-seurakunnan hallituksen puheenjohtaja Gölten Bedretdin, Helsingin juutalaisen seurakunnan ja Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Yaron Nadbornik ja kirkkokunnanjohtaja Jari Portaankorva Suomen Baptistikirkosta.
Luterilaisesta kirkosta mukana ovat Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen, Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson sekä Kallion seurakunnan kirkkoherra Riikka Reina.

Psalmi 31 usealla eri kielellä

Piispa Mari Leppänen pitää tilaisuudessa puheen. Sen lisäksi eri uskontokuntien edustajat rukoilevat yhdessä. Rauhanrukouksessa kuullaan usealla eri kielellä Psalmi 31Linkki avautuu uudessa välilehdessä, jota Ukrainan kristityt ja juutalaiset ovat kehottaneet rukoilemaan heidän kanssaan ympäri maailmaa. 

Tilaisuutta ovat toteuttamassa myös Oleksii ja Mira Prykhodko sekä Irena Datsko Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry:stä. Kallion seurakuntalaiset rukoilevat esirukouksia ja tuohukset syttyvät rauhan puolesta. Tilaisuutta ovat järjestämässä myös Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura. 

Laulaja-lauluntekijä Viitasen Piia laulaa tilaisuudessa säveltämänsä, Jaakko Löytyn sanoittaman Rauhan laulun. Grex Musicus-kuoro laulaa ja musiikissa ovat mukana myös Dagmar Õunap ja soitinyhtye. Yhteislauluina lauletaan ukrainalaissyntyisen Dimitri Bortnjanskin säveltämä virsi 369 Nyt päivä laskee, pilvi peittää ja virsi 600 Hyvyyden voiman ihmeellisen suojaan.

Rauhanrukous-tapahtuma Ukrainan puolesta järjestetään sunnuntaina 13.3. klo 10 Alppilan kirkossa. Tilaisuus esitetään Yle TV1:llä ja se on myös katsottavissa Yle AreenassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

11.3.2022 13.42