Uutislistaukseen

Koronarajoitukset lievenivät edelleen

Kymenlaakson koronarajoitukset lievenivät edelleen 5. helmikuuta alkaen. Seurakuntien toimintaan voi uusien rajoituksien mukaisesti osallistua enemmän väkeä.

Lapset heittävät lunta ilmaan.

Ulkona seurakuntien toimintaa voidaan tällä hetkellä järjestää ilman henkilömäärärajoituksia.

Lieventyneet koronarajoitukset Kymenlaaksossa mahdollistavat Kouvolan seurakuntien toiminnan järjestämisen laajemmin. Kouvolan seurakuntayhtymä huomioi toiminnassaan Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisen antamat uudet rajoitukset, jotka tulivat voimaan 5. helmikuuta alkaen.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston 4. helmikuuta tekemän päätöksen mukaan 50–500 henkilön yleisötilaisuuksia voi järjestää, jos osallistujilla on määritellyt istumapaikat ja osallistujamäärä on enintään puolet tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa. Alle 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää ilman istumapaikkavelvoitetta tai tilan kapasiteettiin nähden suhteellista enimmäishenkilömäärää.
Kouvolan seurakuntien toimintaa voidaan tällä hetkellä järjestää huomioiden Avin uusi ohjeistus. Seurakuntien tiloissa toimiessa huomioidaan edelleen väljyys, maskin käyttö sekä muut turvatoimet. Ulkona seurakuntien toimintaa voidaan järjestää ilman henkilömäärärajoituksia.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset järjestetään turvallisesti

Aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset eivät koske uskonnollisten yhdyskuntien järjestämiä jumalanpalveluksia ja muita toimituksia, jotka kuuluvat uskonnollisten yhdyskuntien tunnusomaiseen uskonnolliseen toimintaan, ja jotka järjestetään julkista uskonnonharjoittamista varten yhteisön omissa tai niitä vastaavissa tiloissa. Jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten lisäksi näitä ovat esimerkiksi hartaudet, rippikoulu ja muu seurakunnan ydintehtäviin liittyvä toiminta.

Kouvolan seurakuntien jumalanpalvelusten kävijöitä ohjeistetaan toimimaan turvallisesti. Kouvolan seurakuntien jumalanpalvelukset järjestetään avoimin ovin, ja niitä voi seurata myös verkossa.

Kirkollisesta toimituksesta vastaava pappi sopii kirkollisen toimituksen kaikista käytännöistä omaisten kanssa. Kirkollisilla toimituksilla tarkoitetaan kasteita, konfirmaatioita, häitä ja hautaan siunaamisia. Toimituksen tilavarauksen yhteydessä katsotaan, kuinka monta henkeä voidaan ottaa tilaan terveysturvallisesti. Papit ja kanttorit voivat osallistua muistotilaisuuksiin tai kastekahveille. 

Asiakaspalvelua saa toimipisteissä 

Kouvolan seurakuntayhtymän asiakaspalvelupisteet ovat toiminnassa normaalisti, terveysturvallisuus huomioiden. Myös yksilökohtaamisia, esimerkiksi diakoniatyötä ja perheneuvontaa toteutetaan normaalisti.

Seurakuntien tilaisuuksiin voi osallistua vain terveenä

Kouvolan seurakuntien järjestämiin tilaisuuksiin voi saapua vain täysin terveenä sekä yleisiä turvallisuusohjeita noudattaen. Kaikissa Kouvolan seurakuntayhtymän tiloissa huomioidaan väljyys tilojen käytössä sekä tarjotaan käsidesiä kävijöille. Kouvolan seurakuntayhtymä muistuttaa tilaisuuksissaan Kymsoten alueella voimassa olevasta vahvasta maskisuosituksesta. Tilaisuuteen osallistujan tulee ottaa ensisijaisesti mukaan oma kasvomaski.

Tapahtumatiedot ja jumalanpalvelusten verkkolähetykset:

Kouvolan seurakuntien ajantasaiset tapahtumatiedot löytyvät verkkosivuiltamme.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lue lisää verkossa suoratoistettavista jumalanpalveluksista.Linkki avautuu uudessa välilehdessä
 

7.2.2022 15.50