Uutislistaukseen

Kanteletaiteilija Ida Elina Kuusankosken kirkossa 15.10.

Majataloillassa on musiikkivieraana Ida Elina, joka on tehnyt upeita kantelesovituksia niin pophiteistä kuin virsistäkin.

Nuori iloinen nainen vierellään popkantele.

Haluan välittää musiikillani toivon sanomaa, sanoo Majataloillassa musisoiva Ida Elina.

Majataloilta on gospelmuusikko ja laulutekijä Pekka Simojoen alulle panema matalan kynnyksen illanvietto kirkossa. Illan tarkoituksena on luoda uutta yhteisöllisyyttä ja antaa ihmisille mahdollisuus antaa omat lahjansa käyttöön ja tuoda seurakunnan toimintaa lähemmäs tämän päivän ihmistä. Majatalossa pyritään tuomaan evankeliumi esille modernisti ja leppoisasti, sanomasta tinkimättä. Kuusankoskella Majataloiltoja on vietetty pari kertaa vuodessa. Musiikki on tärkeässä roolissa ja siitä on vastannut kanttori-gospelmuusikko Henna Nieminen Gospelkuoronsa kanssa. Illoissa on ollut mukana myös musiikkivieraita. 

”Haluan välittää musiikillani toivon sanomaa” 

Majataloillassa musisoiva Ida Elina on mielenkiintoa herättävä persoona niin Suomessa kuin maailmallakin. Hän on viihdyttäjä, YouTube-ilmiö ja Suomi-lähettiläs maailmalla. Suomalaisille Ida Elina on tuttu televisiosta ja erityisesti vuoden 2019 Linnan Jatkoilta sekä 2020 Linnan Juhlista.  

Kantele on ollut Ida Elinan soitin 13-vuotiaasta lähtien.
– Yksi YouTube-video, fingerstyle-kitaristin versio Michael Jacksonin Billie Jeanista, mullisti musiikillisen ajatteluni ja siitä aloitin oman popkanteleen soittotyylin kehitystyön, Ida Elina kertoo. Hänen kehittämänsä tyyli on saanut kanteleen ääreen satoja nuoria soittajia, ja hän on opettanut soittotyyliään kanteleensoittajille ympäri Suomen. 

Lasten ja nuorten hyvinvointi ja koulutus niin Suomessa kuin maailmalla ovat lähellä hänen sydäntään, ja hän on ollut mukana näitä asioita ajavissa projekteissa. – Uskon Kristukseen ja haluan välittää musiikillani toivon sanomaa, Ida Elina sanoo. 

Pe 15.10. klo 18 Majataloilta Kuusankosken kirkossa 

Majataloilta on yhteisöllinen illanvietto, jossa on kahvitarjoilu, musiikkia, hyviä sanoja elämästä ja Jumalasta. Mukana ovat kanteletaiteilija Ida Elina, Kuusankosken Gospelkuoro Henna Niemisen johdolla, Kuusankosken nimikkolähetti Sanna Suutari, muusikko Tommi Huuskonen ja pastori Pauli Heinola. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja siellä on kahvitarjoilu. Tilaisuus on nähtävissä Kouvolan seurakunnat -YouTube-kanavalla.

Tutustu MajataloiltoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tutustu Ida Elinaan taiteilijan kotisivuillaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

6.10.2021 08.21