Uutislistaukseen

Ilmoittautuminen matalan kynnyksen Kastepäivään 16.9. mennessä

Mikkelinpäivänä, enkelien sunnuntaina 3.10. kastetaan lapsia Myllykosken kirkossa sylivauvasta rippikouluikäisiin saakka.

Kirkon kuvapankki_Heli.Mielonen-some.jpg

Kaste liittää lapsen sukupolvien ketjuun. Kuva: Heli Mielonen / Kirkon kuvapankki.

Mikkelinpäivänä on mahdollista viettää koskettava kastehetki läheisten kanssa kauniissa Myllykosken kirkossa. 
– Jäikö lapsesi sylivauvana syystä tai toisesta kastamatta? Tervetuloa 3. lokakuuta kello 16 Myllykosken kirkkoon, jossa kaikki on valmiina sinua varten, kutsuu Anjalankosken seurakunnan kirkkoherra Eija Murto. – Kastettava voi olla sylivauva, taaperoikäinen, koululainen tai kaikkea siltä väliltä aina rippikouluikäiseen saakka.

Vanhemmat voivat ilmoittautua lapsensa kastetta varten 16.9. mennessä Anjalankosken seurakuntatoimistoon. Kastava pappi ottaa yhteyttä ja sopii tapaamisesta saatuaan yhteystiedot. Jokaisen perheen kanssa keskustellaan kastetapahtumaan liittyvistä asioista ja toiveista. Myllykosken kirkon Kastepäivään voi ilmoittautua koko Kouvolan seurakuntayhtymän alueelta.

Kasteen kautta seurakunnan jäseneksi


Kastetoimituksen kulusta kirkossa huolehtivat pappi, kanttori ja suntio. Tilaisuuden sisältö on kaikille yhteinen lukuun ottamatta itse kastetta ja siunausta, jotka ovat henkilökohtaisia.

Kastetoimituksen aikana lauletaan muutama tuttu lastenvirsi, kuullaan Raamatunteksti sekä papin lyhyt puhe. Lisäksi rukoillaan kastetun, vanhempien, kummien ja läheisten ihmisten kanssa ja heidän puolestaan.
– Tilaisuuden kohokohta on jokaisen kastettavan henkilökohtainen osuus, jolloin pappi toimittaa kasteen ja siunaa lapsen yhdessä vanhempien ja kummien kanssa, Eija Murto kertoo.
– Kastettavalle tärkeät ihmiset ovat tervetulleita kastetilaisuuteen. Jos kasteperheitä tulee paljon, jaamme väkeä pienempiin kasteryhmiin, jotta voimme juhlia koronaturvallisesti.
Vähääkään flunssaoireisen on syytä siirtää kastehetki toiseen ajankohtaan. Kirkossa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja jättää turvaväli muihin kuin oman perheen jäseniin.  Maskisuositus on voimassa.

Kastepäivä muistuttaa, että kaikenikäisten lasten ja aikuisten kaste on aina mahdollinen. Kasteen kautta pääsee seurakunnan jäseneksi ja ainutlaatuisella tavalla osalliseksi Jumalan siunauksesta.

Kastepäivä su 3.10.2021 klo 16 Myllykosken kirkossa


Anjalankosken seurakunnan järjestämään kastepäivään voi ilmoittautua koko Kouvolan alueelta 16.9. mennessä: Anjalankosken seurakuntatoimisto ma-to klo 10-13, p. 040 521 6215 tai anjalankosken.seurakunta@evl.fi. Kirkkoon ovat tervetulleita kastettavat ja heidän läheisensä. Flunssaoireisena kirkkoon ei voi saapua. Kirkkohetken jälkeen seurakunta tarjoaa kakkukahvit Myllykosken kirkon yhteydessä Triadissa. 
 

Lisätietoja Kastepäivästä

Ristiäiset

Kirkon kaste.fi-sivustoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

24.8.2021 11.58