Uutislistaukseen

Ekaluokkalaisia siunataan koulutielle Kouvolassa

Koulunsa aloittavia ekaluokkalaisia siunataan koulutielle 8.8. Kuusankosken kirkossa sekä 9.8. Keskuskirkossa, Elimäen kirkossa, Korian kirkossa, Valkealan kirkossa ja Inkeroisten kirkossa. Jaalan ekaluokkalaiset siunataan koulun aloituskirkon yhteydessä 13.8. klo 10.

Lapsia kirkon alttarin äärellä, tytöllä reppu selässä ja aikuisten käsiä hänen pään päällä siunaamassa.

Koulun aloitus on lapsen elämässä suuri käännekohta. Uudet asiat on turvallista aloittaa Jumalan siunauksen ja varjeluksen alla. Kuva: Anni Haikka, Kirkon kuvapankki.

Kirkkohetken toimittavat pastori ja kanttori, ja mukana on myös lastenohjaajia. Kirkkohetkissä noudatetaan turvallisuus– ja hygieniaohjeita. Ekaluokkalaiset kutsutaan siunattaviksi alttarin äärelle. Mukana lasta siunaamassa voi olla vanhempi tai kummi, tai joku muu lapselle tärkeä aikuinen. Inkeroisten kirkkoon ensimmäisen luokan aloittava on tervetullut yhden aikuisen kanssa, joka voi olla vanhempi, kummi tai isovanhempi. 

Valkealan seurakunta järjestää kouluun lähteville leiripäivän Niinirannassa 9.8.

Koulun aloitus on lapsen elämässä suuri käännekohta, jota jännittävät niin lapset kuin vanhemmatkin. Uudet asiat on turvallista aloittaa Jumalan siunauksen ja varjeluksen alla, ja siksi seurakunnat ovat perinteisesti siunanneet koulutiensä aloittavia. 

Kouluunsiunaamiskirkot


Su 8.8. klo 18 Kuusankosken kirkko. Mirva Lehtinen, Satu Jääskeläinen, Risto Eskola.
Ma 9.8. klo 16.30 Elimäen kirkko. Hannu Kähärä, Arja Mäkelin, Ville Perkkiö.
Ma 9.8. klo 16.30 ja 18 Kouvolan Keskuskirkko. Laura Kalenius, Teija Laine, Ritva-Liisa Marttila, Kaisu Ryynänen, Katja Savolainen. Kouluunsiunaamisjuhlaan osallistuvat voivat valita kahdesta kellonajasta sopivamman. Siunattavien lasten toivotaan tulevan kirkon lastenhuoneeseen ennen tilaisuuden alkua, joko klo 16.15 tai 17.45. Juhlasta saa mukaan pienen muiston. 
Ma 9.8. klo 17.30 Korian kirkko. Hannu Kähärä, Arja Mäkelin, Ville Perkkiö.
Ma 9.8. klo 18 Inkeroisten kirkko. Johanna Pesonen, Eveliina Huuskonen.
Ma 9.8. klo 18 Valkealan kirkko. Mehutarjoilu kirkkohetken jälkeen.

Jaalan koulun lukuvuoden aloituskirkko

Pe 13.8. klo 10 Jaalan kirkko. Minna Tanska, Hannu Muukka.

Kouluun lähtevien leiripäivä

Ma 9.8. klo 9.30-15 Kouluun lähtevien leiripäivä Niinirannassa.
Ohjelmassa on hartaus, askartelua, leikkiä ja laulua, lounas ja välipala sekä saunomista ja uintia. Leiripäivän hinta on 7 €.
Ilmoittautuminen 26.7. saakka kotisivujen kautta
 

23.7.2021 11.44