Uutislistaukseen

Rajoitukset jatkuvat seurakuntien toiminnassa toukokuun loppuun asti

Kouvolan seurakunnat ovat päättäneet jatkaa nykyisiä toiminnan rajoituksia. Tapahtumat ja jumalanpalvelukset avoimina yleisötilaisuuksina ovat tauolla 31.5. saakka.

Joukko lapsi seisoo rivissä selkä katsojaa kohti aurinkoisessa kevät säässä Koivistontalon edustalla.

Tapahtumien ollessa tauolla on seurakunnat järjestäneet tekemistä lapsille ja lapsiperheille ulkona.

Kouvolan seurakunnissa seurataan koronatilannetta jatkuvasti. Toimintatapoja muutetaan tarvittaessa nopealla aikataululla kulloinkin voimassa olevien ohjeistusten mukaisesti.

Viikkotoimintaa järjestetään turvaohjeet huomioiden


Yläkouluikäisten ja sitä vanhempien viikkotoimintaa voidaan seurakunnissa järjestää enintään 6 henkilön ryhmissä. Kaikki toimintaryhmät noudattavat kokoontumisissaan koronatilanteen mukaisia turvallisuusohjeita. Seurakuntien järjestämät alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa Kouvolan kaupungin perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen ohjeiden mukaisesti. Seurakuntien tapahtumia, kuten konsertteja ei järjestetä yleisötilaisuuksina toukokuun loppuun asti.

Kirkollisissa toimitusten osallistujamäärä rajataan kuuteen henkilöön 


Kirkollisissa toimituksissa, kuten kaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaus, voi olla uusien ohjeistusten mukaisesti läsnä enintään 6 henkilöä. Kaikkein lähimmät omaiset voivat kuitenkin osallistua tilaisuuksiin, vaikka enimmäismäärä hieman ylittyisikin. Asiasta on sovittava erikseen toimituksen suorittavan papin kanssa. Tähän määrään ei lasketa mukaan seurakuntien työntekijöitä. Rajoitus on voimassa huhtikuun loppuun asti.

Muistotilaisuuksien ja yksityisten juhlatilaisuuksien järjestäminen seurakuntien tiloissa ei ole mahdollista huhtikuun loppuun asti. Kastetilaisuudet suositellaan järjestettäväksi seurakuntien tiloissa. Toimitusten käytännön järjestelyistä sovitaan yhteistyössä omaisten kanssa.

Jumalanpalvelusten suoratoistot jatkuvat toukokuun loppuun asti


Jumalanpalvelukset toimitetaan ilman läsnä olevaa yleisöä toukokuun loppuun asti. Ehtoolliselle osallistuminen mahdollistetaan kirkoissa nykyisen käytännön mukaan noudattaen kuuden henkilön henkilömäärärajoitusta. Seurakunnissa on mahdollisuus myös yksityisehtoolliseen.

Jumalanpalvelusten suoratoistot jatkuvat Kouvolan seurakuntien yhteisellä YouTube-kanavalla toukokuun loppuun asti. Lisäksi Kouvolan seurakunnat lähettävät jumalanpalveluksia omilla viestintäkanavillaan. Ajankohtaiset tiedot jumalanpalveluksista ja niiden suoratoistoista löytyvät verkosta osoitteesta kouvolanseurakunnat.fi/jumalanpalvelus.


Lisätietoja:
www.kouvolanseurakunnat.fi

Hallintojohtaja
Matti Ilmivalta 
[email protected], p. 040 667 1207

Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja
Arto Helle
[email protected], p. 040 620 1695

14.4.2021 16.09