Uutislistaukseen

Avoimet perhekerhot ja kesäinen kirkkokahvila Kuusankoskella

Kuusankosken seurakunta järjestää kesäkuussa avoimet perhekerhot Kuusankosken ja Voikkaan kirkoilla. Kesäinen kirkkokahvila toimii Kuusankosken kirkon alasalissa keskiviikkoisin kesäkuusta elokuulle. Kahvilan aukioloaikana myös kirkko on avoinna. 
 

Kolme lastenohjaajaa

Lastenohjaajat Johanna Karlsson (vas.), Anne Laapas ja Anne Jokelin toivottavat lapset ja lapsiperheet tervetulleiksi Kuusankosken ja Voikkaan kirkoille Kesäkivaan.

Lapsille kesäkivaa kirkoilla 

Kuusankosken seurakunnan avoimet perhekerhot kokoontuvat kesäkuussa Kuusankosken ja Voikkaan kirkoilla Kesäkivaa-toiminnan merkeissä. 
–  Tarkoituksena on olla mahdollisimman paljon ulkona. Suunnitteilla on rastiratoja, nukketeatteria, hartaushetkiä ja ulkoleikkejä. Sateen sattuessa rastiradat voidaan järjestää vaikka kirkkosalissa, kertoo lastenohjaaja Johanna Karlsson

Kesäkivaa 1.-18.6. 
Ma ja to klo 9-15 Voikkaan kirkolla, ke klo 9-15 Kuusankosken kirkolla. Kerhoon voi tulla oman aikataulun mukaan. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua. 


Kokeilussa kesäinen kirkkokahvila

Kuusankosken kirkon alasalissa toimii kesäaikana kirkkokahvila. Käynti kahvilaan on kirkkopuiston puolelta. Myös kirkkoon pääsee tutustumaan kahvilan aukioloaikoina. 
– Tarkoitus on matalalla kynnyksellä kutsua ihmisiä kahvikupin ääreen turinoimaan ja tapaamaan tuttuja, kertoo kirkkokahvilaidean äiti, seurakuntapastori Satu Leino
– Hyvällä säällä voimme viedä pöytiä myös ulos.

Tänä vuonna ei koronan takia järjestä lähetyksen torikahvilaa.
– Nyt on aikaa ja tilaa uudenlaiselle kokeilulle. Tässäkin on taustalla hyväntekeväisyys, sillä kirkkokahvilan tuotto menee Kuressaaren ystävyysseurakunnallemme Viroon, sanoo lähetyssihteeri Susanna Roitto

Yhteistyö kirkolla järjestettävän avoimen perhekerhon kanssa on luontevaa, ja myös kahvilavieraat saavat nauttia nukketeatterista ja kiertää ”Luomisen lumoissa” -toimintarasteilla. 
– Yhteislauluhetkiä on myös suunnitteilla, ja voipa joskus kuulla kanttorien harjoittelevan kirkossa, kertoo Satu Leino. 

Kesäinen kirkkokahvila keskiviikkoisin 3.6. – 19.8. klo 13-15
Kuusankosken kirkon alasalissa. Kahvilan aukioloaikana myös kirkko on avoinna. 

Kesäinen kirkkokahvila

 

 

25.5.2020 11.39