Uutislistaukseen

Pajunkissoja.

Ekopaasto kannustaa tänä vuonna vaatteiden vastuullisuuteen

19.2.2020 08.00 Ekopaasto-kampanja kutsuu keskittymään paastonaikana olennaiseen.

Evankelis-luterilaisen kirkon valtakunnallista Ekopaasto-kampanjaa vietetään paastonaikana jo yhdeksättä kertaa.

Ekopaastoa vietetään Tuhkakeskiviikosta pääsiäispäivään eli 26.2.-11.4. Ekopaastokampanja innostaa liittymään pääsiäispaastoon tavalla, joka osaltaan auttaa myös hillitsemään ilmastonmuutosta. Ekopaaston aikana hiljennytään, kohdataan ympäristöasioiden herättämiä tunteita ja vähennetään vauhtia.

Ekopaaston aikana voi kierrättää vaatteita

Vuosien aikana kampanjassa on painotettu erilaisia ympäristöteemoja kristillisestä näkökulmasta sekä luterilaista paastoperinnettä. Tänä vuonna Ekopaastoa vietetään vaatteiden vastuullisuuteen liittyvällä teemalla. Ekopaasto kannustaa esimerkiksi kierrättämään vaatteita, vaikkapa vaatteidenvaihtotapahtumissa.

Paastonaikana keskitytään olennaiseen

Paasto on vanha kristillinen käytäntö, joka tunnetaan myös monissa muissa uskonnoissa. Kristilliset paastonajat edeltävät juhla-aikoja, kuten pääsiäistä ja joulua. Kristillinen paasto muistuttaa siitä, kuinka Jeesus valmistautui jumalalliseen tehtäväänsä rukoilemalla ja paastoamalla ruuasta. Paaston avulla tavoitellaan mielenmuutosta ja keskittymistä olennaiseen. Elämä yksinkertaistuu ja samalla annetaan tilaa hengellisyydelle.

Lue lisää Ekopaastosta.