Uutislistaukseen

Earth Hour sammuttaa valot Keskuskirkon rististä 30.3.2019

Kouvolan seurakuntayhtymä kantaa vastuuta luomakunnasta ja osallistuu WWF:n järjestämään Earth Hour –ilmastotapahtumaan 30.3. kello 20.30–21.30.
Earth Hour pandalogo

Valot sammutetaan niistä kiinteistöistä, joissa on aikaohjaus valoille. Valo muun muassa Kouvolan Keskuskirkon rististä sammuu. Muita kohteita ovat Käpylän kirkko, Jaalan kirkko, Kouvolan seurakuntakeskus, Kuusankosken seurakuntakeskus, Koiviston talo, Kouvolan vanha hautausmaa ja siunauskappeli, Sarkolan ja Mielakan seurakuntakodit sekä Niinirannan toimintakeskus.

Mikä Earth Hour?

Earth Hour on maailman suurin ilmastotapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus.

Teemana ruoka

Tänä vuonna Earth Hourin teema on ruoka. Eläinperäisen ruoan vaikutukset niin ilmastoon kuin luonnon monimuotoisuuteen ympäri maailmaa ovat merkittävät. Yksi vaikuttavimmista arkipäivän ilmastoteoista onkin valita lautaselle lihan sijaan yhä useammin kasviksia ja kestävästi pyydettyä kalaa.

Ilmastotapahtuman historiaa

Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Suomessa Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009.

Vuonna 2018 mukana oli yhteensä ennätykselliset 188 maata ja maantieteellistä aluetta sekä miljoonia yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä.

Lue lisää: www.earthhour.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

22.3.2019 11.22