Uutislistaukseen

Luontovalokuvia luovutettiin saattohoito-osasto Villa Apilaan

Sairaalapastori Kari Niemelän luontovalokuvista teetettyjä canvas-tauluja luovutettiin saattohoito-osasto Villa Apilaan 18. joulukuuta.
Kari Niemelä ja Mia Räty esittelevät tauluja henkilöstölle

– Sairalasielunhoitotyö sai Mikkelin hiippakunnalta 2016 määrärahan käytettäväksi jollakin tavalla saattohoidon hyväksi. Ajattelimme heti, että haluamme laittaa näistä rahoista osan saattohoitohuoneiden sisustukseen, kertoo johtava sairaalapastori Mia Räty.

Saattohoito-osastoille on aiemmin hankittu koristetyynyjä, fleecepeittoja ja lamppuja, jotka ovat jo tehneet huoneita kotoisammiksi. – Saattohoito-osastojen tilanteet ovat olleet epävarmoja viime vuosina, ja joitakin hankintoja on siirretty. Kun Villa Apila aloitti toimintansa, saatoimme alkaa vielä enemmän suunnitella millainen sisustus siellä voisi ilahduttaa. Päätimme teettää Kari Niemelän ottamista valokuvista kahdeksan canvas-taulua, Räty sanoo.

Taulut jäävät seurakuntayhtymän omistukseen, mutta niiden pysyvä sijoituspaikka on saattohoito-osasto.

Pyrkimys kodinomaisuuteen

Hoivatyön esimies Teija Äijö kertoo, että Villa Apilassa pyritään kodinomaisuuteen. – Otamme tyytyväisin mielin taulut vastaan. Niiden kautta saamme huoneisiin pienen palan luontoa. Luonto on tärkeä, se lohduttaa, ja kuvat voivat herättää myös muistoja.

Kari Niemelälle valokuvaus on tapa tallentaa muistoja ja tunnelmia. – Olen tyytyväinen, jos kuvat voivat tuoda iloa saattohoito-osastolle.

20.12.2018 16.40