Uutislistaukseen

Musiikkia ja toimintaa VappuGospelissa 30.4.

Kaikille avoin, ilmainen ja päihteetön VappuGospel järjestetään Lyseon liikuntahallissa tiistaina 30.4. klo 16-23. Ilta sisältää musiikkia, puheita, toimintapisteitä, yhdessäoloa, vappuisen valokuvausseinän ja kioskin. Tapahtuma striimataan VappuGospelin YouTube-kanavalla. 

Viisi yhtyeen jäsentä seisoo rinnakkain.

"VappuGospel on meille yksi vuoden isoimmista keikoista, ja siksi on mahtavaa päästä esiintymään siellä", Rikkoutumaton-yhtye kertoo.

VappuGospel toteutetaan monipuolisessa yhteistyössä paikallisten nuorten voimin. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua oman seurakuntansa kautta. Tapahtuman järjestävät Kouvolan ev.lut. seurakunnat, Gospel Kouvola ry, Kouvolan ja Inkeroisten Helluntaiseurakunta, Kouvolan Vapaaseurakunta sekä Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut. 

Rippikoululaisilla on mahdollisuus saada tapahtumasta merkintä riparikorttiin suorittamalla erilaisia tehtäviä. VappuGospelissa voi osallistua arvontaan, josta voi voittaa festarilipun Maata Näkyvissä -festareille, joka järjestetään Turussa 22.-24.11.2024. 

Lavalla useita esiintyjiä illan aikana

Tapahtuman avaa Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka. Kuuma tuoli -haastatteluhetkissä haastateltavat kertovat uskostaan ja arjestaan Jeesuksen kanssa. Yksi Kuumaan tuoliin istujista on Henry Boyd, ammattikoripalloilija Kouvot-paidassa.

VappuGospelissa nähdään kattaus paikallisia ja valtakunnallisia muusikoita. PapiPike on valloittava ja valoisa artisti ja vaikuttaja. Hänet tunnetaan positiivisuudesta, rohkeudesta ja yhteisöllisyyden korostamisesta sekä erityisesti nuorten itsetunnon edistämisestä ja heidän kannustamisestaan. PapiPike aloitti uransa yli kymmenen vuotta sitten ja on vaikuttanut artistinimellä PastoriPike muun muassa PSRT-yhtyeessä. 

Lavalle nousevat myös rokkia rouhealla soundilla soittava Raindrops, Kouvolan ev.lut. seurakunnan yhtye Rikkoutumaton, Kouvolan Helluntaiseurakunnan yhtye KVL Collective sekä The Karelians. 

Rikkoutumaton-yhtyeelle VappuGospel on yksi vuoden isoimmista keikoista

Rikkoutumaton-yhtyeessä soittavat Laura Viitalo, Tiina Leino, Mikael Silo, Antti Sikanen ja Hanna Leskinen.

Yhtyeen pianisti Laura aloitti soittouransa seurakunnassa Sunnuntai Specialeissa esiintyvässä yhtyeessä, jonka kokoonpano oli vaihteleva. Yhtyeen ympärille muodostui myöhemmin vakiintunut kokoonpano, joka soittaa nykyään muissakin tapahtumissa kuin Sunnuntai Specialeissa. Tästä kokoonpanosta on ajan mittaan muodostunut kaveriporukka.
– Käymme noin kerran viikossa "treenaamassa", eli hieman vakavamielisemmän harjoittelun lisäksi leikitään ja pidetään hauskaa, yhtyeen jäsenet kertovat. 

Vappugospeliin Rikkoutumaton päätyi soittamaan "managerinsa" Kouvolan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Tero Pekkolan johdatuksella. Pekkola kysyi silloiselta kokoonpanolta, kiinnostaisiko Sunnuntai Specialien lisäksi isommat keikat, johon hän sai myöntävän vastauksen. 
– Edellisen VappuGospel-kokemuksen jälkeen yhtyeemme oli yhtä mieltä siitä, että jos samanlainen mahdollisuus tulisi, olisimme ehdottomasti mukana. VappuGospel on meille yksi vuoden isoimmista keikoista, ja siksi on mahtavaa päästä esiintymään siellä. Seurakunnassa esiintyminen on mielestämme rentoa ja hauskaa, koska minkäänlaisia esiintymispaineita ei ole, ja hyvällä porukalla roudaaminenkin sujuu hymyssä suin.

VappuGospel 2024 ohjelma

klo 16.00 Ovet aukeavat.
klo 16.30 Tapahtuman avaus: kaupunginjohtaja Marita Toikan tervehdys sekä yhteislauluja.
klo 17.00 The Karelians.
klo 17.45 Kuuma tuoli -haastattelu.
klo 18.15 KVL Collective.
klo 19.00 ”Vielä täällä on meitä” puhe. 
klo 19.20 Kuuma tuoli -haastattelu: ammattikoripalloilija Henry Boyd (Kouvot)
klo 19.30 Raindrops.
klo 20.15 -20.35 Tauko.
klo 20.50 Steiger Suomi.
klo 21.00 Rikkoutumaton. 
klo 21.40 Kuuma tuoli -haastattelu.
klo 22.00 PapiPike.
klo 23.00 Tapahtuma päättyy. 

Paikka: Lyseon liikuntahalli, Tietotie, 45100 Kouvola.
Tapahtuma Vappugospelin YouTube-kanavalla: @vappugospel.

Seuraa VappuGospelia somessa

Instagram: @vappugospel
Facebook: Vappugospel, Gospel Kouvola
YouTube: Vappugospel
Tiktok: @.vappugospel

Lue lisää VappuGospelistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

9.4.2024 15.27