Uutislistaukseen

Kouvolan Keskuskirkko väliaikaisesti pois käytöstä

Kouvolan seurakunnan pääjumalanpalvelukset siirtyvät Käpylän kirkkoon 21. tammikuuta alkaen.

Kouvolan Keskuskirkko talvella.

Kouvolan Keskuskirkko on kiinni väliaikaisesti 23. maaliskuuta saakka. Kuva: Kouvolan kameraseura

Kouvolan Keskuskirkko suljetaan väliaikaisesti 23. maaliskuuta saakka. Keskuskirkon katon rakenteelliset korjaustarpeet hidastavat kirkon kattoremontin edistymistä ja vaikuttavat kirkon käyttöön talviaikana. 

Kouvolan seurakuntaneuvosto päätti 10. tammikuuta, että Kouvolan seurakunnan pääjumalanpalvelukset siirretään Käpylän kirkkoon ja Keskuskirkko suljetaan määräaikaisesti ajalla 15.1.-23.3.2024.

Kouvolan Keskuskirkon vesikattoremontin suunnittelun yhteydessä havaittiin aiemmin, että kirkon katto ei nykyisten lumikuormakantavuuslaskelmien mukaan täytä kaikkia vaatimuksia. Tämän vuoksi kirkolla on alkutalven ajan ollut lumipäivystys. Säännöllinen lumien poistaminen katolta on mahdollistanut kirkon turvallisen käytön ja kirkko on pystytty pitämään toistaiseksi auki suunnitellusti. 

Seurakuntaneuvoston nyt tekemän päätöksen taustalla ovat osin Keskuskirkon lumipäivystyksen kustannukset, mutta väliaikainen sulkeminen tarjoaa myös mahdollisuuden edistää kirkon korjaushankkeen suunnittelua ja kilpailutusta alkuvuoden aikana ilman erillisiä käyttörajoituksia. 

- Seurakuntaneuvoston päätös on näissä olosuhteissa järkevä ja parhaimmillaan nopeuttaa korjaushankkeen toteutumista, Kouvolan seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Asko Mallat toteaa. Kouvolan seurakunnan kirkkoherra Tuija Nuutinen kuvailee tilannetta haastavaksi ja päätöstä kirkon sulkemisesta vaikeaksi, mutta iloitsee siitä, että seurakunta pääsee kokoontumaan Keskuskirkkoon taas palmusunnuntaina 24.3. 

Keskuskirkon kattoremontin aikataulusta ja sen aiheuttamista käyttörajoituksista tiedotetaan kevään aikana, kun suunnitelmat valmistuvat ja hanke etenee kilpailutusvaiheeseen.

Kouvolan Keskuskirkko on valmistunut vuonna 1977, ja kirkon vesikate on vaihdettu vuonna 1995. Kirkkoon on suunnitteilla kattoremontti, jossa katon vesikate uusitaan ja katon rakenteita vahvistetaan vastaamaan nykyisiä kantavuuden varmuusvaatimuksia.

Lisätietoja:

Asko Mallat
Asko Mallat
Kiinteistöpäällikkö
Maunukselantie 3
45700 Kuusankoski

11.1.2024 10.57