Uutislistaukseen

Majataloilta Kuusankoskella 24.3. tuo toivoa ja turvaa

Luvassa on paljon hyvää musiikkia, innostavia ja elämänmakuisia puheenvuoroja, lämmintä yhdessäoloa ja koskettavia sanoja.

DSC_5529_Saija_Tiilikainen-scaled (2).jpg

Majataloillassa puhujavieraana on Taneli Skyttä Lähetysyhdistys Kylväjästä. Kuva: Saija Tiilikainen

Kuusankosken seurakuntakeskuksessa on Majatalo auki perjantaina 24. maaliskuuta klo 18. Erityisasiantuntija Taneli Skyttä Lähetysyhdistys Kylväjästä on puhujavieraana, ja musiikista vastaa Kuusankosken Gospelkuoro johtajanaan muusikko-evankelista Henna Nieminen.
Illassa on kahvitarjoilu. 

Matalan kynnyksen illanvietto 

Majataloilta on muusikko Pekka Simojoen alulle panema matalan kynnyksen illanvietto, jonka tarkoituksena on luoda uutta yhteisöllisyyttä ja antaa ihmisille mahdollisuus antaa omat lahjansa käyttöön sekä tuoda seurakunnan toimintaa lähemmäs tämän päivän ihmistä. Majatalossa pyritään tuomaan evankeliumi esille sanomasta tinkimättä, modernisti, leppoisasti ja kohtikäyvästi. 

Pakolaisuuden erityisasiantuntija 

Kuusankosken Majataloillan vieraileva puhuja tulee läheltä, Luumäeltä. Innostava ja tulevaisuusorientoitunut vaikuttaja Taneli Skyttä on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri. Hän on toiminut Suomessa ja ulkomailla sekä opettajana että erilaisista johtotehtävissä kristillisissä järjestöissä. Hän oli määräaikainen toiminnanjohtaja Lähetysyhdistys Kylväjässä vuosina 2019-2021 ja on nyt erityisasiantuntijana pakolaisten ja liikkeellä olevien kansojen parissa. Näitä ihmisiä on yli 100 miljoonaa.
– On etuoikeus, jos tässä rikkinäisessä maailmassa voi palvella muita ja tehdä työtä ihmisten kanssa, joilla on sama näky, Skyttä sanoo. 

Taneli Skyttä näkee maahanmuuttajissa valtavasti potentiaalia.
– Panostamme yhä enemmän uusien kristittyjen osallistamiseen yhteisessä tehtävässämme.

Pakolaiset haastavat Skytän mukaan hyvinvointiyhteiskunnan kasvatteja elämään kristinuskoa ja lähimmäisenrakkautta todeksi. – Voimme oppia valtavasti niiltä kristityiltä, joiden vaellus on eletty todeksi vaikeissa poikkeusoloissa.  

Erityisinä kiinnostuksen kohteina Skytällä on vahvuuksien hyödyntäminen, muutoksen johtaminen sekä monikulttuuriset tiimit ja -kontekstit. Muutosjohtaja ja nuoren sukupolven kristittyjen mentori haluaa inspiroida ja kouluttaa kristittyjä muutoksentekijöitä sekä seurakuntiin että muuallekin yhteiskuntaan.  

– Tarkoituksena on seuraavan sukupolven kristittyjen johtajien ja vaikuttajien varustaminen tekemään relevantilla tavalla työtään kaikkialla siellä, minne Jumala on heitä kutsunut. Hyödynnämme rohkeasti hengellistä näkökulmaa ja samalla sitä viisautta, mitä yritysmaailmassa on kehitetty, kertoo Skyttä. 

– On innostavaa lähteä yhdessä rakentamaan tulevaisuutta. Uskon, että Jumala toimii tässä rikkinäisessä maailmassa. Myös kriisien keskellä meillä on turvana ikiaikainen Jumala, Taneli Skyttä lohduttaa. 
– Me voimme turvallisin mielin mennä tulevaisuuteen, koska Jumala on jo sielläkin. Jumalan tarjoaman turva avautuu kirkkaimmin iankaikkisuusnäkökulmasta. 

Gospelmusiikin helmiä 

Majataloillassa on mukana myös Kuusankosken Gospelkuoro Henna Niemisen johdolla. Nieminen on lapinjärveläinen monitaituri-gospelmuusikko. Hän valmistui kirkkomuusikoksi Tampereen ammattikorkeakoulusta, pääaineenaan kuoronjohto. Nieminen on jatkanut opiskelujaan musiikin parissa monimuoto-opintoina ja hänen unelmanaan on viedä evankeliumia eteenpäin Jumalalta saadun lahjan, musiikin keinoin. Musiikin lisäksi Henna Nieminen on opiskellut evankelistaksi sekä sairaala- ja hoivamuusikoksi, osallistunut saattohoitokoulutukseen, ja opiskelee tällä hetkellä YAMK-kulttuurituottajaksi. Nieminen on julkaissut kolme levyä.
– Tahdon työlläni palvella ja kohdata ihmisiä, kunniaksi Jumalalle, kertoo Henna Nieminen.
– Majataloillassa esitämme kuoron kanssa omia kappaleitani yhteislaulujen lisäksi. Ja mukana on myös pieni bändi.  

Lisätiedot

15.3.2023 12.06