Uutislistaukseen

Valtakunnallinen mediamissio näkyy Kouvolassa 19.9.–16.10.

Se löytyi -missiossa ovat mukana Kouvolan ev. lut. seurakunnat sekä muita seurakuntia Kouvolan alueelta. Tule mukaan kaikille avoimiin missiotapahtumiin, joihin on vapaa pääsy. Missiojuhlan 15.10. musiikista vastaa Jippu.

Nuori nainen katsoo kohti ja hymyilee.

Missiojuhlan 15.10. musiikista vastaa Jippu, jota säestää pianisti Benja Roth. Kaksikko saapuu Kouvolaan uuden musiikkiohjelmiston kanssa. (Kuva: Ari Koivulahti)

Valtakunnallinen Se löytyi -missio käynnistyy 19. syyskuuta. Missio on kristittyjen yhteinen hanke hyvän sanoman välittämiseksi suomalaisille. Sadat seurakunnat ja järjestöt eri kirkkokunnista yhdessä medialähetysjärjestö IRR-TV:n kanssa toteuttavat mission mediakampanjan 19.9.–16.10. välisenä aikana. Seurakunnat järjestävät myös satoja missioon liittyviä tapahtumia ja tempauksia.  

Kohtaamiset ja keskustelut tärkeällä sijalla missiossa 

Valtakunnallista kampanjaa koordinoi medialähetysjärjestö IRR-TV. 
– Mediamission tarkoitus on herätellä suomalaisia miettimään elämän perimmäistä tarkoitusta, lievittää yksinäisyyttä ja auttaa diakonian keinoin apua tarvitsevia. Tärkeällä sijalla ovat henkilökohtaiset kohtaamiset ja keskustelut, missiokoordinaattori Onni Haapala kertoo.

Kotitalouksiin jaetaan missiokirja, joka avaa kansankielellä kristinuskon perusasioita. Omasta vakaumuksestaan kirjasen lehdillä kertovat esimerkiksi urheiluvaikuttaja Kalervo Kummola, laulaja Jippu ja Susijengin koripalloilija Teemu Kotti. Kirjasta ei jaeta niihin postilaatikoihin, joissa on ilmaisjakelukielto. Kirjasen voi saada maksutta soittamalla mediamission ilmaisnumeroon 0800 135135, joka avautuu 19.9. Samassa numerossa palvelevat koko kampanja-ajan vapaaehtoiset kristityt, joiden kanssa voi jutella hengellisiin asioihin liittyvistä kysymyksistä. Heiltä saa myös vinkkejä lähimmän kristillisen seurakunnan toiminnasta.  

Olohuone Veturissa ja Ystäväkahvila Valkealassa 

Yhteinen kohtaamispaikka Missio olohuoneLinkki avautuu uudessa välilehdessä kutsuu piipahtamaan kauppakeskus Veturin 2. kerroksessa. Olohuone on avoinna 19.9.–16.10. arkisin ja lauantaisin. Tarjolla on juttuseuraa, kahvia ja perjantaisin myös musiikkia. 

Keskustelua kahvikupin äärellä on luvassa myös Valkealassa, jossa toimii kaikille avoin Ystäväkahvila 27.9. alkaen. Kahvila toteutetaan vuoroviikoin Café Versossa Valkealan helluntaiseurakunnan tiloissa sekä Valkealan seurakuntakeskuksen alasalissa. 

Elokuvanäytöksiä lapsille ja aikuisille 

Lasten elokuva JP ja murtovarasLinkki avautuu uudessa välilehdessä sisältää hersyvää huumoria ja jännitystä, ja siinä käsitellään myös kristillisiä teemoja. Elokuvan ilmaisnäytökset järjestetään 20.9. klo 18 Kuusankosken seurakuntakeskuksessa ja 1.10. klo 17 Kouvolan helluntaiseurakunnassa. Elokuvan ikäraja on 7 vuotta. 

Suomen sotahistoriaan liittyvät luentoLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja elokuvanäytös järjestetään lauantaina 24. syyskuuta. Iltapäivällä klo 15 eläkkeellä oleva hävittäjälentäjä Olli Seppänen luennoi Suomen sotien ratkaisevista käänteistä Kouvolan seurakuntakeskuksessa. Luennon jälkeen on varattu aikaa siirtymiselle kauppakeskus Veturiin, jossa Kino123 esittää klo 17 elokuvan Pelkosenniemi 1939 – unohdettu taistelu.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Elokuvan tuottaja Martti Takalo on mukana taustoittamassa elokuvaa. 

Majataloillassa Pekka Simojoki, Kouvolatalolla Roberto Brandão 

Kuusankosken kirkossa vietetään Majataloiltaa perjantaina 30. syyskuuta klo 18. Lämminhenkisessä illassa vierailevat gospelmuusikko Pekka Simojoki ja EtCetera-kuoro sekä evankelista Ilkka Puhakka.
The Voice of Finland -ohjelmasta tuttu Roberto Brandão esiintyy keskiviikkona 5.10. klo 18 Kouvolatalon Simelius-salissa. Mukana hänellä on upeaääninen tyttärensä Sara. Luvassa on koskettavia lauluja ja puhuttelevia tarinoita tosielämästä. Brandão esiintyy myös lyhyesti Kauppakeskus Veturin lavalla keskiviikkona 5.10. klo 12.30 ja 15.30. 

Missiokuukausi huipentuu juhlaan Keskuskirkossa – tilaisuuden musiikista vastaa Jippu 

Missiokuukauden päätteeksi järjestetään kolme ilmaista tapahtumakokonaisuutta Kouvolassa.  

Nuorille suunnattu Wanted-tapahtumaLinkki avautuu uudessa välilehdessä toteutetaan Kouvolan Helluntaikirkolla 14. lokakuuta. Illassa esiintyy stand up -koomikko Mikko Vaismaa sekä gospelbändi NNS.
Perheiden juttu kutsuu lapsiperheet Kouvolan Keskuskirkolle lauantaina 15. lokakuuta. Tarjolla on runsaasti kivaa tekemistä eri-ikäisille. Tapahtuma käynnistyy klo 14 Keskuskirkossa värihartaudella ja Jippii-kuoron esityksellä. Kuorossa on mukana lapsia myös paikallisista seurakunnista. Tapahtuma levittäytyy kirkon piha-alueelle, josta löytyy toimintapisteitä (säävaraus), sekä Koivistontalolle, jossa tarjoillaan hodareita ja mehua. Perheiden juttu päättyy kirkossa klo 16 yhteiseen lopetukseen.  

Lauantai-iltana 15.10. missiokuukausi huipentuu MissiojuhlaanLinkki avautuu uudessa välilehdessä Keskuskirkossa. Iltatilaisuuden pääpuhuja on rovasti, Suomen New Winen toiminnanjohtaja Jukka Jämsén. Illan musiikista vastaa Jippu, jota säestää pianisti Benja Roth. Kaksikko saapuu Kouvolaan uuden musiikkiohjelmiston kanssa. 

Se löytyi -missio 

  • Valtakunnallinen monimediakampanja 19.9.–16.10.  
  • Mukana eri kirkkokunnista 385 seurakuntaa ja 40 muuta kristillistä toimijaa, jotka järjestävät satoja tapahtumia ympäri Suomen. 
  • 2,2 miljoonaa missiokirjaa jakeluna kotitalouksiin. 
  • Sivusto: selöytyi.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Missiotapahtumia Kouvolassa

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. 

MISSIO OLOHUONE
19.9.–16.10. ma-ke, la klo 11–17
ja to-pe klo 11–20 Veturin 2. kerroksessa, leikkitilan vieressä. Mahdollisuus tulla juttelemaan elämän suurista ja pienistä asioista kahvikupin ääressä. Perjantaisin klo 17 musiikkia ja sanoja Pyhästä.  

LASTEN ELOKUVA
Ti 20.9. klo 18 Kuusankosken seurakuntakeskuksessa ja la 1.10. klo 17 Kouvolan helluntaiseurakunnassa (Kalevankatu 20) lastendekkari JP ja murtovaras. Elokuva sisältää hersyvää huumoria ja jännitystä, ja siinä käsitellään myös kristillisiä teemoja. Kesto 64 min. Ikäraja 7 v. Tarjoilua.  

LUENTO JA ELOKUVA SOTAHISTORIASTA
La 24.9. klo 15
Luento Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-salissa. Eläkkeellä oleva hävittäjälentäjä Olli Seppänen: Ratkaisevia käänteitä Suomen sodissa - sattumia vai ihmeitä.  
La 24.9. klo 17 Elokuvanäytös Kauppakeskus Veturissa, Kino123. Pelkosenniemi 1939 - unohdettu taistelu. Tositapahtumiin perustuva elokuva siitä, mitkä asiat Pelkosenniemellä johtivat historiamme kannalta ratkaisevaan voittoon. Kesto 66 min. Ikäraja 12 v. Tuottaja Martti Takalo taustoittaa elokuvaa. 

YSTÄVÄKAHVILA
Ti 27.9. ja 11.10. klo 16-19
Café Versossa (Kustaa III tie 9), ti 4.10. ja 18.10. klo 16-19 Valkealan seurakuntakeskuksen alasalissa. Keskustelua kahvikupin äärellä. Työntekijä tavattavissa.

MAJATALOILTA
Pe 30.9. klo 18
Kuusankosken kirkossa. Pekka Simojoki ja EtCetera-kuoro, Ilkka Puhakka. Kahvitarjoilu, musiikkia, hyviä sanoja elämästä ja Jumalasta. 

VALOA SYKSYYN – ROBERTO BRANDÃO
Ke 5.10. klo 18
The Voice of Finland -ohjelmasta tuttu Roberto Brandão esiintyy Kouvolatalon Simelius-salissa, mukana tytär Sara. Koskettavia lauluja ja puhuttelevia tarinoita tosielämästä. Mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun.
Ke 5.10. klo 12.30 ja 15.30 Roberto Brandão esiintyy lyhyesti Kauppakeskus Veturin lavalla.  

MISSIOTAPAHTUMA
”Se löytyi – armon ja yhteyden parantava voima” Myllykosken kirkossa.
La 8.10. klo 13–15.30 Raamattuopetus Petri Välimäki ja Tommi Nikki. Haastattelussa Jyrki Tanninen. Musiikkia, yhteislaulua, kahvia. Mahdollisuus sielunhoidolliseen keskusteluun.
Su 9.10. klo 10 Messu Myllykosken kirkossa. Triadissa keittolounas ja klo 12.15 raamattuopetus Timo Pokki ja Petri Välimäki. Miika Sinervo ja Laula kanssain -lauluryhmä. 

WANTED-TAPAHTUMA NUORILLE
Pe 14.10. klo 17–23
Kouvolan Helluntaiseurakunnassa (Kalevankatu 20). Stand up -koomikko Mikko Vaismaa, gospelbändi NNS, hengailua ja monenlaista tekemistä, iltapalaa sekä mahdollisuus keskustella työntekijöiden kanssa. Päihteetön tapahtuma.

PERHEIDEN JUTTU
La 15.10. klo 14-16.30
Toimintaa koko perheelle pikkulapsista koululaisiin Kouvolan Keskuskirkolla. Jippii-kuoron esitys, värihartaus, kasvomaalausta, leijonanmetsästystä, karkkipurkkiarvaus, musapiste, iltarukousongintaa, askartelua ja Dublo-piste. Piha-alueella (säävaraus) pienten pomppulinna, talutusratsastusta vuononhevosilla, sumopukuja, boffausmiekkailua ja kepparirata. Koivistontalolla tarjolla hodareita ja mehua. Lapsiparkki Keskuskirkossa. Tapahtuman järjestävät Kouvolan ev. lut. seurakunnat, Kouvolan Vapaakirkko, Kouvolan Helluntaiseurakunta sekä Sadonkorjuuseurakunta. 

MISSIOJUHLA
La 15.10. klo 19
Kouvolan Keskuskirkossa. Tule löytämään... Musiikissa Jippu, puhe rovasti, Suomen New Winen toiminnanjohtaja Jukka Jämsén. Mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun.  

Katso kaikki Kouvolan MissiotapahtumatLinkki avautuu uudessa välilehdessä

19.9.2022 12.16